Noutăți

De ce cheltuie lumea pentru înarmare echivalentul a peste 150.000 de kilometri de autostradă, în fiecare an? Statistici interesante…

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Studiul publicat de SIPRI (Stocholm International Peace Research Institute) arată că, în anul 2016, cheltuielile militare făcute de statele lumii au ajuns la suma de 1.686 miliarde de dolari SUA, respectiv, 1.524 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 2,24% din PIB-ul mondial, care, în 2016, s-a ridicat la puţin peste 68.000 miliarde de euro.

Cu cele 1.524 miliarde de euro, cheltuite pentu achiziţionarea de arme şi pentru întreţinerea armatelor, s-ar putea construi, într-un singur an, peste 150.000 kilometri de autostrăzi, adică de aproape 4 ori lungimea circumferinţei globului pământesc la ecuator, sau de peste 12 ori lungimea totală a autostrăzilor Germaniei, sau Franţei.

Dacă, în ultimii 30 de ani, banii cheltuţi pentru înarmare ar fi fost transformaţi în capital productiv – uzine, fabrici, autostrăzi, căi ferate, porturi, aeroportur, spitale, hoteluri etc – astăzi valoarea acestui capital s-ar fi ridicat la suma de peste 50.000 miliarde de euro, care ar fi generat cel puţin o jumătate de miliard de locuri de muncă şi ar fi produs un PIB de peste 3,000 miliarde de euro, adică de 18 ori PIB-ul anual al României actuale.

Statele cu cele mai mari cheltuieli militare, în anul 2016, au fost, în ordine: SUA, cu 552 miliarde de euro, adică 36% din totalul cheltuielilor militare ale lumii, China, cu 194 miliarde, 13%, Rusia, cu 62 miliarde, 4%, Arabia Saudită, cu 58 de miliarde, 3,8%. India şi Franţa, cu câte 51 miliarde de euro, 3,5%, fiecare.

Care este motivul, sau care sunt motivele, pentru care statele lumii moderne alocă părţi atât de mari din avuţia creată de popoarele lor pentru cumpărarea de arme şi pentru întreţinerea de armate? La această întrebare, toţi guvernanţii statelor lumii, democraţi sau dictatori, comunişti sau capitalişti, regi sau preşedinţi, senatori, deputaţi, premieri, miniştri, etc ne vor răspunde că cele 1.524 miliarde de euro sunt cheltuite pentru APĂRAREA statelor lor de pericolul de a fi atacate şi cotropite de alte state.

Istoria ne arată, însă, că, cel puţin unii dintre aceşti guvernanţi mint. Care dintre ei credeţi că au minţit cel mai mult după al doilea război mondial? De ce?

Constantin Cojocaru

certitudinea nr 9

Nr 9 al ziarului este disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on De ce cheltuie lumea pentru înarmare echivalentul a peste 150.000 de kilometri de autostradă, în fiecare an? Statistici interesante…

 1. cetățeanul tulburat // 28 februarie 2018 at 14:36 // Răspunde

  Toți! Ei s-au unit împotriva maselor, prin uniuni și alianțe au inventat întotdeauna un inamic să căsăpească masele de manevră.
  Toate organizațiile teroriste au fost inventate, toate războaiele pe planetă au fost inventate, s-a umblat cu spălarea creierului și setarea minților pentru cauze total false. Războaiele sunt aducătoare de profit!
  Viața pe planeta asta e o mare minciună!
  Paradigma trebuie schimbată, umanitatea nu va progresa niciodată în sistemul capitalist.

 2. In lume sunt bogati si saraci ,inclusiv clasa medie care merge la munca pentru a manca si a face o vacanta odata pe an la un hotel de 2-3 stele.Imaginati-va ce ar fi daca natiunile din africa ar putea intra nestingherit in tarile bogate .Sau mai rau cele islamice care vin si cu religia lor dupa ei,neacceptand viata pe care o duc altii pe propriul teritoriu.
  Oamenii sunt de mai multe clase sociale cu diferite aspecte psihice.Cei vanitosi care nu lasa sa se vada structura lor psihica de dictatori,altii lingusitori si smecheri,altii fricosi si slabi…etc.M-am gandit si eu de ce fac atatea portavioane ,arme nucleare,ca pe urma sa le distruga si sa faca altele mult mai scumpe si mai performante,in loc sa faca pace unii cu altii,dar….am constatat ca nu se poate.Fiecare om se identifica cu tara lui,cu religia lui,cu orasul,satul si strada lui.Daca nu ar fi politie,armata ne-am manca unii pe altii la propriu.Omul stie numai de frica.Trebuie amenintat cu ceva ca sa stea cuminte.

 3. Viața pe planeta asta e o mare minciună!

 4. cetățeanul tulburat // 28 februarie 2018 at 21:40 // Răspunde

  Asta-i treaba în sistemul monopolisto-capitalist… birocrația, corupția și secretele merg mână în mână iar viața în societatea care ne-o desenează e o minciună.
  Ne irosim viețile pe planetă alergând după bani să plătim facturi la energia care ne-o fabrică ei…e deja plictisitor!
  Intr-o societate egalitară stilul de trai e complet diferit…În primul rând nu există sistem monetar, nu există competiție de vreun fel, toată gașca pe planetă e un grup, toate bunurile de pe planetă aparțin grupului, nu există furt, ură, invidie, șmecherie….toată lumea respectă pe toată lumea, nimeni nu comandă pe nimeni, nu avem nevoie de strâns averi că o să ne trebuiască un adăpost și un pat pentru somn…free energy o să aibă toată lumea acces și in timpul liber ne ocupăm cu toții de creație cercetare…să inventăm roboți să ne facă toate treburile noastre, iar după, ne ocupăm cu explorarea universului apropiat și colonizarea altor planete. Scoatem de la buncăr toate informațiile care sunt acum păzite 24/7 de elita globalistă și ni le însușim și care ne sunt foarte folositoare progresului speciei cu care vom face un mare salt tehnologic.

 5. Asta se întâmpla din cauza sistemului bazat pe valori false

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii