Noutăți

De ce căţelele sunt mai prietenoase decât câinii? Cercetătorii suedezi au dezlegat misterul

  •  
  •  
  •  

Conform unor cercetări detaliate efectuate de către cercetătorii suedezi din cadrul Universităţii din Linkoping, instinctul matern al căţelelor este liantul care le face pe femele să interacţioneze cu oamenii mai des decât masculii. În cadrul experimentelor de teren adiacente acestor cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat un eşalon de peste 400 de câini şi căţele din rasa Beagle. Toate exemplarele canine au fost închise în trei mari boxe, iar căţelele spre deosebire de câini, au încercat mult mai des să intre în contact vizual cu cercetătorii şi chiar încercau să atingă oamenii cu labele.

“Căţelele sunt mai apte de la natură să coopereze şi să socializeze cu oamenii deoarece acestea au înscris în codul lor comportamental creşterea şi îngrijirea căţeilor, prin urmare ele simt că oamenii sunt o potenţială sursă de hrană, fapt care le face mai prietenoase în preajma noastră”, declară profesorul Per Jensen din cadrul Universităţii din Linkoping.

În paginile periodicului Genes, Brain and Behaviour, profesorul Jensen susţine că un astfel de comportament are o puternică bază genetică. Tot el declară că aceste descoperiri, precum şi continuarea cercetărilor, pot duce la progrese în cercetarea autismului la oameni.

 Sursa: Daily Mail

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii