Noutăți

De 300 de ani, urșii păzesc castelul Český Krumlov din Cehia. Au casa în șanțul de apărare…

Castelul istoric Český Krumlov din micul oraș Cesky Krumlov, Republica Cehă, a fost construit la mijlocul secolului al XIII-lea de către puternica familie Rosenberg. Acesta este cel de-al doilea cel mai mare castel din Cehia, după castelul Hradčany din Praga.

Complexul cuprinde patruzeci de clădiri, cinci curți, o grădină mare și un pod de piatră. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale complexului castelului este șanțul de apărare care face legătura dintre prima și a doua curte. În acest șanț, familia Rosenberg a păstrat urși, o tradiție care este continuată până în prezent de către cei care au grijă de impresionantul domeniu.

Familia Rosenberg a avut o lungă asociere cu aceste animal, pe care îl considera sacru, motiv pentru care și stema familiei îl are înscripționat. Prima înregistrare despre urșii care trăiesc în castel datează din 1707. Au existat doar două perioade de-a lungul istoriei în care animalele au lipsit de aici. Prima, în secolul XIX, atunci în șanțul de apărare timp de 50 de ani nu a existat niciun urs, și cea de-a doua, mult mai scurtă, de doar 20 de ani, de la începutul secolului al XX-lea.

Din anul 1907, urșii s-au întors la castel și, de atunci, aceștia pot fi admirați de vizitatori în fiecare zi.

cesky-krumlov-castle-bears-56 cesky-krumlov-castle-bears-42 cesky-krumlov-castle-bears-86 cesky-krumlov-castle-bears-32 6225433254_affb325f8d_b cesky-krumlov-castle-bears-12 cesky-krumlov-castle-bears-76

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/02/the-bear-moat-of-cesky-krumlov-castle.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii