Noutăți

De 26 de ani, un cuplu din India lucrează pentru refacerea unei păduri tropicale grav afectate de către defrișări. Cum arată pădurea astăzi?

  •  
  •  
  •  

În anul 1991, soții Pamela Gale Malhotra și Anil Malhotra au cumpărat un teren pe care, cândva, se aflase o minunată pădure tropicală, dar pe care, la acel moment, se mai aflau doar pâlcuri stinghere de arbori, înconjurate de mari suprafețe defrișate.

Astăzi, cei doi soți administrează rezervația SAI, ce constituie singura rezervație naturală privată din India. După ce au achiziționat terenul, au început o migăloasă și istovitoare muncă de plantare a puieților de arbori și, totodată, de ocrotire a faunei sălbatice, care se refăcea odată cu vegetația forestieră.

2

Astăzi, rezervația, numită SAI Sanctuary, acoperă o suprafață de peste 133 de hectare împădurite, după ce suprafața cumpărată inițial a fost extinsă. În acest perimetru de pădure tropicală își găsesc, actualmente, adăpostul, peste 200 de specii aflate în pericol de dispariție. Printre aceste specii se numără elefanții asiatici și tigrii bengalezi.

„Majoritatea pământului care ne-a fost vândut reprezenta teren agricol abandonat”, a spus Pamela Gale Malhotra. Erau foste plantații de orez, câmpuri de cardamom și plantații de cafea. Toate abandonate! O mulțime de terenuri defrișate. Pentru ca această suprafață să fie transformată în pădure a fost nevoie de multă muncă, energie, timp și de sume importante de bani.

Districtul Kodagu, acea zonă din India în care se află rezervația soților Malhotra, a trecut printr-un proces intens de despădurire, în ultimii 50 de ani. Dacă, în anii ’70, suprafața împădurită din Kodagu era de 86%, astăzi pădurile tropicale mai ocupă doar 16%. Efectele? Au fost dezastruoase. Precipitațiile s-au împuținat, astfel că aprovizionarea cu apă în unele zone din district a devenit o problemă spinoasă.

1

Astăzi, cei doi soți experimentează satisfacția lucrului împlinit și bucuria de a vedea arborii crescând într-un loc ce părea condamnat la degradare și deșertificare. Femeia mărturisește: „N-am simțit niciodată această bucurie, în niciun alt lucru pe care l-am făcut în viața mea”.

a

La prima lor vizită pe plantațiile abandonate și pe suprafețele defrișate, soții Malhotra n-au putut auzi decât zgomotul propriilor pași, pe pământul sărac în vegetație și pârjolit de către soare. Împrejurimile erau pustii și deprimante. Astăzi, pădurea freamătă, este plină de viață iar cântecele păsărilor și zumzetul gâzelor se aud pretutindeni. Datorită acestor oameni, Natura și-a reintrat în drepturi!

c

d

b

z

h

l

s

j

u

Surse: www.boredpanda.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii