AIM radionica curs online

Noutăți

Datorită ticăloșiei politicienilor noștri, România a ajuns țara cu a PATRA diasporă din lume. În plus, doar Siria ne depășește cu rata migrației / pe an

De 26 de ani, o clasă politică incompetentă, coruptă și trădătoare a distrus o țară care în 1990 nu avea datorii, o țară cu resurse uriașe. Distrugând România, acești politicieni veroși, de care pare că este imposibil să scăpăm, au furat viitorul mai multor generații.

În acest context, peste 3,5 milioane de români au luat calea pribegiei, pentru o viață mai bună, pentru mai multe oportunități sau, pur și simplu, pentru a scăpa de sărăcie. Marea tragedie este aceea că majoritatea celor 3,5 milioane de români plecați peste hotare sunt oameni activi, care pot și doresc să muncească! Tragedia o să ni se pară și mai mare atunci când descoperim că un procent semnificativ dintre cei plecați sunt medici, ingineri, cercetători, nenumărați olimpici și alți intelectuali care ar fi putut să facă o treabă excelentă în România. Asta dacă guvernele României le-ar fi creat condiții pentru așa ceva! Dar nu, politrucii din Parlament și din toate celelalte structurile ale statului au avut doar grija jafului pentru a-și rotunji averile. Omeni lipsiți de patriotism, de viziune și conștiință națională, oameni fără moralitate și coloană vertebrală s-au cocoțat de 26 de ani pe structurile de putere ale țării, călcând în picioare milioane de destine. Una dintre consecințe este uriașa migrație a românilor, care au ales să își părăsească țara.

Iată ce putem citi despre această dramă pe ActiveNews.ro:

<<Potrivit unui raport ONU realizat cu date din anul 2015, 3.400.000 de cetățeni români locuiesc în altă țară. Este a doua cea mai mare creștere a diasporei unei țări, spun experții Națiunilor Unite, fapt ce duce România pe un nedorit loc 4 în lume.

Primele trei țări cu cea mai mare disporă sunt Marea Britanie (cu 4,9 milioane emigranți), Polonia (4,4 milioane) și Germania (4 milioane). Să nu uităm însă câți locuitori au aceste țări.

România a înregistrat o creștere de 7,3% pe an, în timp ce pe primul loc este Siria cu 13,1% , iar pe locul trei Polonia cu 5,1%. Experții ONU notează că este cea mai accelerată creștere a numărului de migranți într-un stat care nu s-a confruntat cu războiul.

Dacă ne raportăm la totalul populației, în România diaspora reprezintă 17%, în timp ce în Polonia doar 11%.

Experții se așteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populația României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050,  potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), publicat în iulie 2015.>> (ActiveNews.ro)

Dar aceeași politicieni români, aserviți unor interese străine, au o soluție pentru această dramatică scădere demografică: vor aduce în loc imigranți musulmani și africani, de care vor avea grijă cu adevărat. Că pentru asta vor fi bani și sprijin european!!!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

diaspora


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Datorită ticăloșiei politicienilor noștri, România a ajuns țara cu a PATRA diasporă din lume. În plus, doar Siria ne depășește cu rata migrației / pe an

 1. cred ca termenul corect nu este cel de diaspora , exil , sau altele . romanii au plecat in bejenie . termenul devenit arhaic , exprima parca mai corect starea de fapt . cunosc atatea cazuri in care oamenii sunt plecati pentru ca aici nu aveau loc de munca si nu aveau cu ce sa-si creasca copiii. problema care se pune este insa ce este de facut ?

 2. O voce romanesca // 28 septembrie 2016 at 15:21 // Răspunde

  Sunt mult mai multi pentru ca printre alti romani care au uitat cine sunt: o multime de vorbitori de limba maghiara din strainatate au origini romanesti!

  Sper sa-si aduca aminte conform multor zicale din popor!

 3. Pentru asta responsabilii ar merita pedeapsa capitala. au distrus un popor.

 4. Las’ ca nici pe acestia, plecati in bejanie, nu-i omoara patriotismul… De ce i-am judeca pe politicieni mai dur ?
  Acesti 3.5 mil. de oameni populatie ACTIVA, cu studii superioare (mai ales) – va dati seama cat a costat educatia lor, in total ?!? – ar fi putut ei oare schimba ceva in calitatea vietii si societatii romanesti ? Eu zic ca da… In loc de asta, contribuie intelectual, fiscal, demografic si civic la prosperitatea unor tzari care nu au facut nimic pt ei (sa-i dai unui om de lucru si sa-l platesti relative corect NU inseamna sa faci ceva PENTRU el, ci inseamna normalitate).
  Eu am idea asta tampita – stiu – ca acesti oameni SUNT DATORI sa faca si ei CEVA la schimb pentru tzara in care au studiat, totusi. Daca erau asa de loviti de soarta in Romania, de ce nu au plecat ei imediat dupa liceu in strainatate, sa munceasca acolo si cu banii castigati sa-si plateasca o facultate ? Imposibil, nu ? Toti stiam si stim care e situatia in aceasta tzara. E neschimbata de 75 de ani. Si vrea cineva sa-mi spuna mie ca au fost dezamagiti sau surprinsi si ca de-aia au plecat ? Va rog… IMPREUNA am fi putut schimba ceva, dar asa, dc fiecare o sterge cand da de greu… A, dar stati, asta e de fapt TIPIC pt poporul roman, mi-am amintit: fiecare pentru el ! (daca japonezii sau germanii ar fi procedat asa…)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii