Noutăți

DANIEL ROXIN: Scrisoare deschisă către denigratorii României

Ați crescut ca niște vipere la sânul acestui neam, iar singurul lucru pe care îl știți este să otrăviți și ceea ce mai este bun în acest popor, și ceea ce mai este frumos în această țară…

În timp ce voi vedeți doar leneșii și bețivii noștri, țăranul român muncește cinstit ca să culeagă rodul acestui pământ și să dea de mâncare și altora; în timp ce voi vorbiți despre nimicnicia românilor, tinerii noștri câștigă olimpiadele internaționale și marile premii pentru inventică din mai toată lumea; în timp ce voi ne denigrați înaintașii, marile personalități ale istoriei le dau putere celor care vor să transforme în bine această țară…

Voi priviți mereu în jos, cu plăcere, la gropile de gunoi, încercând să ne trageți pe toți în ele, dar vă deranjează să vă uitați și în sus, la munții falnici care sunt coloana vertebrală a românilor.

Rânjiți satisfăcuți la orice nereușită a noastră și ne blestemați orice succes. Alogeni până și în suflet, vă doare frumusețea acestor locuri, puritatea românului adevărat, faptul că încă suntem aici.

Nu vă faceți iluzii prea mari. Vom fi aici și atunci când voi nu veți mai fi decât oale și ulcele. Poporul acesta nu a fost dovedit nici de romani, nici de migratori, nici de turci, nici de habsburgi, nici de unguri, nici de ruși și nici voi, cei fără suflet, năimiți unor interese străine, nu o să puteți ucide sufletul acestui neam.

Vă scriu acestea cu superioritatea celui care știe că nu sunteți decât niște năpârci. Nu pentru că ați putea înțelege ceva, ci pentru a ști că suntem aici și că suntem cu ochii pe voi. Va veni și ceasul în care veți da socoteală!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

copii in iarba

România adevărată – Foto Gheorghe Petrilă

 https://www.facebook.com/gheorghe.petrila/photos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

96 Comments on DANIEL ROXIN: Scrisoare deschisă către denigratorii României

 1. Brav Om. Respect,Daniel Roxin. Si admiratie. Poporul roman nu e inca pierdut,daca mai avem oameni cu coloana vertebrala.

  • Smaranda Moise // 12 februarie 2016 at 11:57 // Răspunde

   Dar sunt prea multi trdatori si din cei mici.
   Aseara am vrut sa-i deschid ochii unui tanar care are cativ ani de Italia.Am incercat sa-i sugerez sa urmareasca pe internet filme cu istoria acestui neam,cu descoperirile arheologice , paleontologice…
   Doamne,cat de mare mi-a fost surpriza !A inceput sa faca miscari cu mainile in aer si spre stanga si spre dreapta zicand sa îl mai las cu Romania.Atunci am incheit zicandu-i ca o va cauta…Bietul ratacit..

   • Sunt foarte multi care răspund “mai lasă-mă cu România ta” foarte multi. de fapt am ajuns la concluzia ca dacă generațiile ’65-’75 nu se vor ocupa de aceasta situația “HAUL” va fi adânc. Cu stima

   • Are perfecta dreptate tanarul ala din Italia . Cunoasteti vorba mioritica ” Nu-mi spune cine ai fost ci spune-mi cine esti ? ” Ce i-a oferit Romania in afara de coruptie de la cel mai mic si pana la cel mai batran ? Ce i-a oferit in ultimii 25 de ani societatea romaneasca din care facem parte TOTI ? Spagile din spitale , indiferenta celui de langa tine , un sistem bolnav si corupt pana in maduva oaselor ? va spune ceva ceva vorba asta : ” Daca incerci sa te pisi contra furtunii te vei pisa singur pe tine ? ” . Mie mi-a spus-o un fost securist acum vreo 20 de ani si a avut dreptate . Hai s-o lasam moale cu patriotismul asta ieftin de 2 bani . Argumente fara sens si logica . Romania e bolnava grav si toata lume stie asta dar sunt unii care mai incearca sa resusciteze mortul la groapa . Numai bine si multa bunastare acolo pe plaiurile mioritice !

    • Daca nu te mai intereseaza Romania, ce mai cauti pe acest site, ce mai cauti in tara asta? Ideea e ca cei ca tine pretind ca nu le pasa dar nici pe ceilalti care vor sa faca ceva nu i-ar lasa… Caricaturilor!

     • daca ti-a raspuns nu inseamna ca e inca in romania. eu personal am vazut articolul pe facebook, share-uit de un prieten. Dan ti-a dat cateva exemple din multele care n-au facut pe milioane de romania sa emigram. tu ai raspuns in purul stil romanesc. adica daca nu-ti place pleaca. tocmai asta am facut toti. nu ne-a placut si am plecat. dar tind sa cred ca mai toti cei care au plecat regreta. toti care au plecat vor de fapt sa traiasca bine in romania si nu sunt lasati. nu sunt lasati de oameni ca tine care se complac in mizeria din romania sau pur si simplu e unul din viermii care misuna prin romania facand “afaceri”.

     • Daniel Roxin // 14 februarie 2016 at 17:00 //

      Eu nu ma complac in nicio mizerie. Eu fac tot ce se poate ca sa curat aceasta mizerie. O mizerie la care cei ca tine sunt complici prin simplul fapt ca doar acuza dar nu pun nimic in loc. E una sa pleci pt ca nu ai putut sa te realizazi aici si alta sa privesti doar cu dispret in urma. Ce faci tu pentru ca aici in tara sa nu mai fie mizerie?

     • Daniel E.Poza // 15 februarie 2016 at 19:35 //

      Caricaturile si-au pierdut sufletul prin gaura lasata de ruperea radacinilor!
      Stima Daniel Roxin!

     • assiris // 22 mai 2016 at 20:07 //

      ” Ce i-a oferit Romania…”
      Dar tu ce ai făcut pentru România?
      Ți-ai pus palma în fund și ai plecat aiurea iar de acolo latri împotriva țării în care te-ai născut.
      Nu ți-o spun dintr-un patriotism deșănțat ci dintr-o logică lucidă.
      Ești primul vinovat pentru că România a ajuns aici iar noi trăitorii de azi, suportăm cu dinții strânși toate mizeriile.
      După ’89 ai privit amuzat când era demolată fiecare fabrică bună sau rea și trimisă la fier vechi de niște excroci cărora nu le-ai spus nimic, ai privit cum leprele securisto-comuniste au pus mâna pe putere, te-au dat afară din servici aburindu-te cu niște salarii compensatorii de care te-ai bucurat enorm că deh!, ti s-a umplut grătarul de mici și burta cu bere din belșug. Când i-ai terminat, ai început să înjuri că nu mai ai ce faci și ai emigrat.
      Ai privit cum ți se taie pădurea și pleacă afară, ai privit cum se închid minele de orice fel, ai privit cum ți s-a luat de israeliți tot armamentul și ai ajuns la arc și praștie ca să nu mai ai cu ce te apăra, ai privit cum agricultura s-a dus de râpă și ai ajuns să cumperi de la supermarket până și leușteanul și loboda ce o pui în borș.
      Ai făcut-o pe deșteptul și ai refuzat să mergi la vot indignat pentru a ajuta pe șmecheri să se îmbogățească și să te facă pe tine din sărac în foarte sărac.
      Nu te-am văzut omule legat în lanțuri la poarta niciunei fabrici care s-a demolat sub ochii tăi, nu te-am văzut legat în lanțuri de trunchiul unui copac ce urma să fie tăiat ilegal, nu te-am văzut făcând coadă în spatele unui țăran care prin munca lui, îți oferea și ție o mâncare, poate mai scumpă dar cu siguranță mai sănătoasă. Țăranul e condamnat să moară de foame iar tu de cancer pentru că mănânci toate porcăriile oferite de supermarket în încercarea de a distruge sănătatea populației acestei țări.
      Te-ai bucurat când România a fost băgată cu forța în UE, pentru ca UE să aibă dreptul legitim de a-ți lua resursele și a-și impune regulile.
      Te-ai bucurat că ai intrat în NATO pentru ca România să-și trimită tinerii în teatrele de operațiuni prin care NU APĂRA PATRIA ci interesele altora. Din această cauză ne-am înmulțit numărul dușmanilor. Câți dușmani avea România în ’89 și câți ne amenință azi? Rusia abia așteaptă să-și testeze armamentul nuclear pe spinarea noastră. Conștiința ta va rămâne curată dacă o rachetă nucleară va crea o nouă Hiroșimă în oricare oraș din țara aceasta?
      Ce a făcut România pentru tine?
      TU CE AI FĂCUT PENTRU ROMÂNIA SĂ AI PRETENȚIA CA ȘI EA SĂ FACĂ CEVA PENTRU TINE?
      Aș putea continua cu multe exemple, sunt însă prea indignat și îmi cer iertare dacă am greșit cumva în exprimarea mea. Nu-mi analizați cât de corect am scris ci ideea.
      Dacă mai știi să citești și crezi că poți avea puterea de a înțelege ceva, citește “Al cincilea munte” de Paulo Coelho și poate vei descoperi acolo un mod de a gândi altfel.
      Dacă România ți-a făcut atât de mult rău – UITĂ CĂ EXISTĂ, rămâi acolo unde ești, părerea ta contează prea putin pentru noi cei care am făcut foame și am dus-o prost pe timpul comunismului, pentru noi care azi o ducem prost pentru că niște indivizi nu sunt capabili să iasă din casă să schimbăm ceva, nu merg la vot să anuleze voturile șmecherilor, votează cu cine nu trebuie pentru un mic și un pahar cu bere, condamnă pe cei în vârstă care le sunt părinți, unchi, bunici că au votat cu cine nu trebuie dar nu sunt în stare să le deschidă ochii pentru a lua o decizie corectă.
      Putem face multe dar DEZBINAREA ne reduce FORȚA. Priviți la Polonezi, Unguri, Cehi, și alte țări unde populația se pliază alături de luarea unei decizii corecte care vizează viitorul lor și al copiilor lor.
      Să ne lumineze Dumnezeu si Zamolxes pentru a merge pe un drum drept și a ricica România la nivelul pe care îl merită, cu sau fără voi care o denigrați

     • i.nic carasteanu // 24 mai 2016 at 16:38 //

      Un presedinte american a spus : NU TOT INTREBATI CE A FACUT AMERICA PENTRU VOI CI INTREBATI CE ATI FACUT VOI PENTRU AMERICA !

    • Pentru Dan-Cu oameni pesimisti ca tine normal ca nu se mai face bine Romania.Cine a incurajat coruptia?Cei ca tine,care stiu sa spuna ca Romania nu i-a oferit nimic.Pai atunci ce mai cauti si tu in Romania?Voi sunteti cei care de 26 de ani ati votat ciuma rosie si ati acceptat mizeria din politica romaneasca,de-aia trebuie sa facem curatenie in tara asta si sa scapam de cozile de topor!!!!

     • brandabur // 20 februarie 2017 at 21:48 //

      O discuție tălâmbă despre patriotismul hoției ,făcută de unii care au tras pe nas ,nu e cenaclul „patria„ este o discuție despre o realitate tristă ,condusă de această ciumă roșie ,care a fost la butoane din 1989 ,dacă trăiești în vârful muntelui și ai cont gras în bancă poți să literaturizezi și să trăiești bine ,dar sânt și unii care chiar fac ceva pentru țara aceasta ,învață ,progresează ,dar se întâlnesc cu podoaba lui țuțuianu la un job ocupat specific ,cu mândrele lui dragnea ,în parlament sau în guvern ,atunci plec pentru a trăi o viață normală ,unde pot reflecta la țara care m-a izgonit prin mârlănia și primitivismului unora ca pesedeii !Fără controlul Europei ,SUA ,am fi mai rău ca în rusia cea mândră și măreață !Patriot ,dar prost ,așa înțeleg mulți ceea ce nu vor fi niciodată !

    • Si o replica pentru Catalin-Stii vorba aia care spune ca sobolanii parasesc corabia care se scufunda!De ce nu incercati sa ajutati la schimbarea Romaniei in bine,ati plecat afara la munca dar radacinile voastre sunt tot aici!Niciodata nu vei fi privit bine afara,toata viata vei ramane un venetic,un emigrant tolerat in tara unde muncesti!V-ati nascut si ati crescut in Romania,acum va este rusine sa spuneti ca sunteti Romani!Sapati mai adanc,priviti-va in oglinda si veti vedea chipul celor care au tolerat mafia neocomunista!!!

    • Ciobotaru Dinu // 22 mai 2016 at 21:43 // Răspunde

     Dan eşti un rătăcit, un needucat, o nulitate, cei cu concepţii ca tine au îmbonlăvit, au nenorocit România.

    • Unii isi lasa tara bolnava si pleaca spre ceva mai bun, altii isi lasa mama bolnava si pleaca, sa nu se intristeze. Si cei ramasi cu bolnavii nu-i judeca. Da sa vezi tupeu, se mai si simt unii superiori, dau lectii celor , care si-au ales sa duca crucea pentru care s-au nascut aici, ca asa vad ei, ca nu-si aleg una mai usoara doar din prostie.

     • brandabur // 20 februarie 2017 at 21:54 //

      Și dacă ai o mamă bolnavă și n-ai ce să-i oferi ,dacă o duci într-un spital și n-ai bani de șpagă ,n-ai doctor bun ,dacă moare în noroi ,moare mândră ,concepții de neevoluați cu 4 clase la fără frecvență ,mândria prostului cu orice preț !

    • Nu parerile unuia plecat aiurea ne prea intereseaza Sunt destui tineri inteligenti, educati , implicati, deci pe ei sa-i ascultam! Drept e ca, procentul lor este mic 10-15 %, vedem numarul celor ce intra la facultate, dar asa a fost mereu Poate in vremurile prea putin stiute de un popor ignorant,Ministrul educatie , Spiru Haret aproba construirea a peste 2000 de scoli, Carol al doilea acorda 15% din Pib culturii, constructiei de teatre si le avem si astazi, Mesajul unuia cu ¨patriotismul asta ieftin¨ (de la care te asteptai contrariul) explica, fara menajamente, efectele devastatoare, pe termen lung, asupra natiei Se uita cei ce au facut ceva notabil, adevaratii patrioti, dar se retin mesajele mizere Aceste ¨plaiuri mioritice¨ si mirifice, as adauga, sunt ale noastre, noi suntem ale lor, pentru totdeauna!Faptul ca va mai intereseaza tara, e bine! Inteleg, exilul este greu!

 2. Doar cei ce nu-si parasesc tara nu-si vor aprecia nicioadata tara de origine…

  • Smaranda Moise // 12 februarie 2016 at 12:07 // Răspunde

   Am cunoscut si de acestia.Au plecat temporar,au spurcato si apoi au cautato ,sau o vor cauta .Pe acestia îi cumpar cu cei ce-si injura mama.Sunt oameni fara Dumnezeu.

   • m-am intors dintr-o mare iubire ptr tara ai ce am gasit,,,,Doamneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee….ruperea sufletului si a inimii in bucati…de un roman-logic…taran…..

  • Nicolae Nicolae. Poate vrei totusi sa reformulezi. Altfel, acest comentariu este o ofensa la adresa multor romani.

 3. Ma bucur enorm cand intalnesc Oameni carora le pasa!
  Aici m-am nascut,aici vreau sa mor, caci alte locuri imi sunt straine, oricat de bine ar fi!

 4. Felicitari !domnule Roxin.Va urmaresc regulat.Succes si va sunt alaturi cu sufletul pentru ca nu am cum altfel.Traiasca Dacia eterna !

 5. Bravo Dane!Suntem aici.Cred ca in mare parte “raul” din noi este “indus”, in principal prin media.Adevarat mai este si ca nu suntem perfecti, le avem si noi pe ale noastre.
  Intr-un fel sau altul trebuie sa evoluam,asta e un lucru cert,lumea se schimba.Noi cei ce “suntem” acum , “suntem ” datorita celor ce “au fost”.Trebuie tinut cont si de dorintele lor.Iar cei ce nu vor sa tina cont, trebuie instiintati ca daca “exista” sub o anumita forma, acest fapt este datorat celor ce “au fost”.
  M-am intrebat de multe ori “De ce suntem noi romanii asa?”…Raspunsul l-am gasit de curand, si cred ca suntem suma constiintelor si caracterelor strabunilor nostri.
  Mai cred ca tunci cand spunem “Noi” , trebuie sa ii icludem si pe cei ce au fost si pe cei ce vor fi.
  Bun articol si din pacate… uite ca trebuie sa il scrii.

  • Bine punctat,Aschiuta. Media reprezintă o mare manipulare. Dacă ne uitam la majoritatea posturilor românești , peste tot este politica, toată România face politica, toți stiu ce este mai bine… dar,din păcate, foarte putini stiu ce implica conducerea unei tari. Si înainte sa vorbească ceva, multi dintre oameni nici măcar nu se informează bine. Ziceai “De ce suntem noi romanii așa?” – eu cred ca am ajuns așa din cauza intrigilor si instigărilor la ura. Nu putem sa ma comunicam, sa ne exprimam calm părerile, sa ajungem la ceva comun.

 6. Dumnezeu sa te binecuvânteze domnule Roxin. Cu așa români ca dumneavoastră suntem mândri pana în pânzele albe.

 7. Bine zis.Tendinta asta de denigrare a tarii si a limbii am intalnit-o si la tineri si la batrani.Dar cred ca e mai mult un reflex creat din neputinta vremurilor. Daca aud tot timpul ca romanii sunt asa si pe dincolo adopta si altii ideea din spirit de fronda exact ca si cuvantul “terorist” care s-a spus de sute de mii de ori pentru a deveni realitate.Pacat ca nu vad partea buna a romanilor, realizarile si genialitatea lor in atat de multe domenii. In rest pt naparci numai de bine.Impuscate in cap.

 8. Va urmaresc pe postul Nasul TV in emisiunile interesante pe care le faceti, apreciez activitatea pe care o depuneti ca scriitor si va sunt alaturi din tot sufletul. Romania are nevoie de OAMENI ADEVARATI!

 9. Mult respect, Daniele! Mi-as dori sa fie cat mai multi romani get-beget sa simta si sa se exprime cum o faci tu…

 10. Multumesc tuturor pentru mesaje!

  • Bravo domnule Daniel Roxin,respect maxim pentru tot ceea ce faci !Ne-ar trebui vreo 19 milioane de Danieli Roxin in tara asta frumoasa!

 11. Oare cat timp v-a trebui sa mai treaca pana vom descoperii toti ROMANII ca avem o tara minunata spre care multi tanjesc cu invidie.
  Cand vom intelege cat rau au putut sa induca prin media tradatorii acestui neam. Cand nu ne vom mai lasa manipulati asa de usor.
  Respect domnule Roxin, va doresc mult curaj si putere in a proclama cu putere valorile acestui neam. Avem nevoie de purtatori de cuvant care sa aprinda flacara mandriei si patriotismului romanesc adevarat.

 12. Doru-Calin Ciobanu // 12 februarie 2016 at 14:19 // Răspunde

  FOARTE BINE! MI-A MERS LA SUFLET ACEASTA SCRISOARE!! SPER CAT MAI CURAND SA PLATEASCA ACESTI TRADATORI VANDUTI!! REPTILE E PREA MULT SPUS PENTRU ACESTI INDIVIZI, MAI DEGRABA ORGANISME UNICELULARE, FARA CREIER!

 13. Felicitari,dar cred ca ar treb inceput din interior caci raul de acolo pleaca .Incepand cu madiul academic ,istorici(asa-zisi)care nu stiu ce interese ascunse ii mana ,ministerul invatamantului (printr-o programa scolara adecvata )politicienii care prin comportament si atitudine aduc grave deservicii tarii .Cum sa te respecte un strain daca tu politician,tu minister al invatamantului ,etc nu-ti respecti tara,natia,valorile multimilenare ,limba,cultura ,inaintasii din cele mai indepartate timpuri.Trebuie luata atitudine ferma si condamnati pentru grave prejudicii aduse tarii,poporului ,demnitatii noastre nationale.

 14. “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge”.-Stephan Hawking. Da, stiu, nu e roman, dar mare vorba a zis. In loc sa incercati sa acceptati adevarul istoric, dincolo de orice mistificari, va chinuiti sa va convingeti pe dvs, in primul rand, si pe urma si pe ceilalti, ca sunteti urmasul unui neam mare si ca domnitorii nostri au fost cei mai mari din istorie. Toata grandomania asta pleaca insa dintr-un complex de inferioritate. In fond, noi n-am avut niciodata coloana vertebrala, ne-am dat dupa cum a batut vantul, cand cu turcii, cand cu rusii sau americanii. Cum a fost mai bine pt ca clasa politica de la noi sa-si pastreze privilegiile. Daca asta e dovada de maretie, atunci asa o fi.

  • Ca tu nu ai coloana vertebrala, asta e limpede din mesajul pe care l-ai scris. Nu ne baga pe toti in mizeria ta sufleteasca!

  • “…the illusion of knowledge” o ai din plin, draga “eu”. Ce bine e cand le stii pe toate, nu? Nu este vorba de grandomanie, nu stiu daca est un complex de inferioritate. Insa, si eu m-am saturat sa aud numai lucruri proaste despre tara mea, mai ales de cand traiesc in alta parte si vad ca aici sunt incurajati si sustinuti cei care-si vorbesc de bine satul/orasul/regiunea/tara. Si, asta fara sa aiba neaparat cine stie ce personalitate cu care sa se mandreasca ci, doar pentru ca e tara LOR, acolo traiesc. Stii cum se spune, omul sfinteste locul. Daca dumneata nu poti face un mic efort sa-ti vorbesti tara de bine macar nu te mai baga peste cei care o fac!

 15. mi e dor de patria mea ! ; si primesc aproape mereu acelasi raspuns : si mie .

 16. Citatul acela celebru vi s-ar potrivi foarte bine Dle “eu”
  Interpretati, aveti iluzia ca stiti totul dar nu stiti …( si nu sunteti un ignorant )

 17. Multa sanatate sa-ti dea Dumnezeu ! Multumesc , ca existi !….suntem multi ….chiar daca unii se fac a nu ne vedea!

 18. Excelent articol!O infuzie de demnitate!
  Pe langa radacini mai avem un avantaj:copiii nostri pricep mai repede si invata mai usor.

 19. cetățeanul tulburat // 12 februarie 2016 at 18:29 // Răspunde

  Frumoasă scrisoare, multe ar fi mai trebuit spuse…practic suntem vânduți cu toții de trădătorii ăștia care apar la tv, chiar și generațiile viitoare…având în vedere că suntem mai mulți decât cei ce ne conduc spre dezastru, mă întreb de ce nu spunem stop și să nu ne mai lăsăm păcăliți trăind în societatea asta falsă, în care banul primează?! Cred că putem trăi pe planeta asta și fără să fim dirijați și controlați de bani…

 20. bai,voi sunteti niste pui de fosti activisti ca numai aia ne spuneau cum nu ne vindem tara in timp ce ei o dadeau pe spaga ,gratis. in timp ce ne indemni sa ne uitam la cer ,naparcile ne musca de picioare si cadem in gropi .sunt tineri care invata si lucreaza iar unii ca voi care spun cat de viteaz si frumos este poporul asta isi fac academie personala si-si dau pensii pe viata din impozitele si taxele pe care le platesc primii . si mi-e lehamite sa mai scriu cand vad discursurile gaunoase ale lui Ceausescu reinviate .

 21. Romanii sunt un popor despartiti de aceeasi limba.
  In viata exista trei adevaruri:adevarul meu,adevarul tau si adevarul.
  Din pacate ne lipseste solidaritatea.
  S-auzim numai de bine!

 22. Acel ”eu” are dreptate intr-o oarecare masura.La romani ”merge si asa”, ”capul ce se pleaca / sabia nu-l taie”… Sa nu exageram! N-am fost niciodata un popor de razboinici incoruptibili:)….
  Dar pana la asa zisul complex de inferioritate e cale lunga . Intr-un fel , aceeasta minimalizare / luare in deradere a valorii noastre ca natie (tara) seamana foarte bine cu agresiunea psihologica asupra unei persoane cand vrei sa-i distrugi stima de sine.

 23. daca nu pui un destinatar direct, aceasta scrisoare este un strigat in eter, bun pentru unii care ofteaza dar total ineficient in ce priveste viperele. Alora le trebuie dat peste bot cu dedicatie, altfel…..nu existam.

 24. Fascismul se instaleaza in Romania avand intr-o mana drapelul national si in cealalta biblia.

 25. Respect.

 26. Bravo! Credința în Dumnezeu și dragostea de glia strămoșească ne-a deosebit și ne va deosebi întotdeauna de cei care au vrut, sau mai vor încă, să ne înlocuiască şi nu vor reuși în vecii vecilor! Nu există pădure fără uscături, dar cei care n-au loc de noi vor ca lumea să vadă și “uscături” închipuite, inexistente! Cât despre faptul că suntem printre puținele neamuri care rezistă de mii de ani pe pământul care a fost martorul nașterii acestui popor, nici nu vor să audă, îi apucă disperarea numai când se gândesc! De vreo 2000 de ani ne fură și se miră că nu se mai termină “sacul fără fund”! Pentru că ceea ce avem noi nu se fură, se dobândește! Cu o răbdare care pe unii îi scoate din minți! Căci: apa trece şi pietrele rămân! Așa că: tot ce-i românesc nu piere şi nici nu va pieri! “Tot ce mișcă-n țara asta: râul, ramul / Mi-e prieten numai mie …”!

 27. Cine vrea să rămână alături de noi, e binevenit, cu o condiție: să vină cu gânduri pașnice şi bune, altfel, cu timpul, va dispărea din tărâmul magic al dacilor!

 28. Tot respectul meu , domnulDaniel Roxin! Sunteti un exemplu de urmat….pe mine m- ati trezit din somnul acela al indiferentei in care zaceam fără sa îmi dau seama….treziti- va români!

 29. Felicitari! Impartasesc aceleasi ganduri! Dumnezeu sa le stea impotriva si sa -i coboare pe toti defaimatori si raufacatorii Tarii noastre,precum a facut cu Zaheu vamesul ( personaj biblic) ! Doamne indura-Te de noi!

 30. am 71 de ai sufletul meu e mandru ca tara aceasta nu va pierii atita timp cit exista tineri ca tine .Copii adunarea si nu permitti liftelor sa distruga neamul mandru al dacolor .D-zeu sa va ocrotesca si fiti uniti doar asa vom invinge toate vitregiile

 31. Se pare ca acest “domn” nu a inteles nimic. Cine “denigreaza” nu se adreseaza tarii ci anumitor oameni corupti. E greu totusi sa explici astfel de lucruri unui om care are o audienta de genul celei careia ii adreseaza aceasta “scrisoare”.

 32. Bravo, domnule Roxin! Împărtășesc aceleași gânduri. De când sunt plecata din tara îmi vorbesc tara și neamul numai de bine și spun cu mândrie ca sunt româncă. Mi-e lehamite când întâlnesc câte o naparca din cele la care va referiți în aceasta scrisoare și le spun clar sa nu mai aibă tupeul sa se numească românI pentru ca nu merita aceasta onoare.

 33. Cei care pleaca simt osenzatie de neputinta cred ca nimic nu se mai poate schimba .La 57ani eu cred ca se poate .Vezi alegerile prezidentile sifaptul ca de atunci pana acum si-au facut adresa de f foarte multa lume.

 34. Gheorghe Dumitru // 13 februarie 2016 at 9:34 // Răspunde

  Bravo! Deocamdata ma limitez doar LA acest indemn. Acest drum este foarte anevoios .Ai in mine o poarta deschisa LA propiu si LA figurat in orice situated !

 35. Doroftei Ilie-Tirgu Mures // 13 februarie 2016 at 18:00 // Răspunde

  Bine scris si gandit ! Suntem cu totii constienti de veridicitatea celor aratate si suntem convinsi ca numai o clasa politica adevarata, adica, o clasa politica formata din oameni cinstiti, oameni cu adevarat barbati, mai pot scoate Romania din marasm ! Doar comunistii pot face acest lucru !

 36. Trebuie schimbați toți ambasadorii României cu mici exceptii . Asta ar fi primul pas în algoritmul de refacere a imaginii țării.
  Este incredibil-paradoxal dar țară era mai bine văzută în timpul epocii de aur!!!

  Toată stima domnule Roxin

 37. Sper ca prin «denigratorii Romaniei» intelegeti tot personalul administrativ si tot guvernul. Ca doar cei mai multi romani au plecat de saracie sau de scirba, dorind sa poata trai decent dintr-un salariu cistigat pe masura competentelor personale, fara sprijin politic.

 38. RESPECT,D.Roxin.Aveţi dreptate….Dacia este a Românilor pe vecie….TRÃDÃTORII au devenit destui şi mulţi,parcã se naşte o şcoalã cu profesori,decani,şi doctori.Nicicând n-au fost aşa de mulţi vânzãtori de Ţarã şi Neam ca acum !….şi ROMÂNII sunt manipulaţi în continuare.Dacã vrei sã fii român eşti etichetat in mod automat ori fascist ori ţigan RESPECT înaintaşilor care s-au jertfit ptr.noi….RESPECT !

 39. Cine sint denigratorii la care va referiti in articolul dvs?

 40. George Alexander // 19 februarie 2016 at 11:10 // Răspunde

  Daniel, ai atât de mare dreptate!
  … Chiar astăzi am fost convocat la ora 12.00, să dau socoteală pentru atitudinea mea si implicarea în cazul Barnevern… Cine crezi că s-a dedat la gestul acesta atât de josnic încât să sune personal Conducerea Administrației si să mă toarne?!… Surprise! Surprise!… Un conațional! O binevoitoare care… mândră de blazonul ei căpătat, de norvegiancă “onorabilă”,

 41. George Alexander // 19 februarie 2016 at 11:15 // Răspunde

  în stare să apere cu bâta “valorile” norvegiene si să calce în acelasi timp pe ale noastre, si pe conaționalii ei în acelasi timp, si-a epuizat toate argumentele “intelectuale” în lupta cu cei care spun adevărul, si recurge la cele mai josnice mijloace…
  Nu o privesc cu ură. Ci cu compasiune!

  Să dea Dumnezeu să fim atât de tari si să trecem cu fruntea sus peste infirmitățile sufletesti ale tuturor acestor denigratori!…

 42. In timp ce românii se vor jigni reciproc prin astefel de comentarii, păreri și alte forme de exprimare a opiniilor, străinii câștigă teren în ceea ce privește impunerea prostiilor lor în tara noastră și în rândul tinerimii. În timp ce noi ne cionndănim, puterea răutății lor crește. Haideți să fim uniți. Haideți să alegem binele și frumosul pentru noi și urmașii noștri.
  Pentru cei care ați adus ofense prin comentariile dumneavoastră, aș dori să înțelegeți că noi nu ne considerăm și nici nu ne considerăm strămoșii ca fiind cei mai tari dintre cei tari, buricul Pământului sau altceva de acest gen. Noi doar vrem să ni se recunoască istoria, meritul de a exista pe acest pământ sfânt prin sacrificiul străbunilor noștri, dar mai ales să fim lăsați să trăim conform tradițiilor și obiceiurilor noastre strămoșești. Nu avem nevoie de halloween, valentine’s day, dracula ;i alte t\mpenii europene sau americane. Vrem să trăim în pace cu toată lumea, așa cum ar trebui să facă toate popoarele lumii. Iar cei care v-ați săturat de România, mergeți unde doriți și trăiți acolo demni ca niște ființe umane. Cel puțin uitați de unde ați plecat. Faceți mult rău țării noastre doar prin această atitudine. Și eu am trăit printre oameni de pe toate continentele, dar cu excepția românilor nu am întâlnit pe nimeni să-și vorbească țara de rău. Nici măcar oamenii din lumea atreia nu faceau așa ceva.
  Pace vouă!

 43. Am citit ac articol acum , prin bunăvoința d-nei Ozana Barabacea și m-a impresionat pana la lacrimi…. păcat ca numărul celor ce gândesc asa nu este f. mare … loaze se vor găsi mereu !!! Printre cei ce au comentat , ma bucur ca sunt oameni minunati. Felicitări! !

 44. DL.DANIEL ROXIN,VA FELICIT PT TOT CEEA CE SCRIETI,CA SUNTETI ROMAN PRIN LEGI NESCRISE, CA TRANSMITETI SI MENTINETI MESAJUL
  INAINTASII NOSTRII,PRIN VIU GLAS DIN GURA IN GURA PRECUM DOINA,LEGENDE,BASME,ISTORIE.
  ROMANUL E FRATE CU CODRUL ,CU MUNTELE,ESTE LEGAT DE GLIA STRAMOSEASCA,DE MESTESUG,DE ALBINARIT,INTR-UN CUVANT DE NATURA,DE TRADITII,DE RITUALURI SI OBICEIURI ,IAR TOATE ACESTEA PAMANT,LIMBA,ISTORIE,POPOR DEFINESTE O TARA!SUNT TARI CARE NU AU O DEFINITIE SI LUPTA INPREZENT SA DEVINA,IAR UNII DINTRE NOI RENEAGA ACEASTA MOSTENIRE LASATA DE MOSII SI STRAMOSII NOSTRII CARE AU LUPTAT SA PASTREZE TOATE BOGATIILE ACESTUI PAMANT SI POPOR!
  NU TREBUIE SA FII PATRIOT CA SA IUBESTI ACEASTA TARA CU LIMBA ,PAMANTUL,TRADITII SI POPOR,ITI TREBUIE PUTIN TIMP SA O CUNOSTI PT A TE INDRAGOSTI DE EA,DE OAMENI CALZI SI PRIMITORI,DE APE SI MUNTI,DE MARE SI DELTA…..O TARA BINECUVANTATA ,FRUMOASA ,BOGATA SI UNICA IN LUME SE NUMESTE ROMANIA!
  TINERETUL DE AZI NU CONSTIENTIZEAZA DE TOATE ACESTEA, DEOARECE NU ISI CUNOASTE ZESTREA IN CARE AU FOST NASCUTI SI CRESCUTI,FAPT CE DUCE LA NEPASARE,LA RENEGARE,LA RAUTATE,LA DISPRET …..
  NU STIU SA ISI APRECIEZE OAMENII DE STIINTA,INVENTATORII,SCRIITORI
  PICTORII,POETII,COMPOZITORII,OLIMPICII DIN TOATE DOMENIILE,SPORTIVII,INTR-UN CUVANT TOATE VALORILE ACESTEI NATII,CARE AU FOST SI SUNT GENII IN LUME!!!!! NU ISI CUNOSC ISTORIA DE NICIUNDE. AR TREBUI SA NE PURTAM COPII PE TOATE MELEAGURILE NOASTRE ,SA STRABATA CU PICIORUL TOATA TARA IN LUNG SI LAT; UNDE VIN MII DE STRAINI CE SE BUCURA DE FRUMUSETILE SI BOGATIILE NOASTRE ,SI DE-ABIA DUPA SA II DUCEM IN ALTE TARI PT A STII SA FACA DIFERENTA INTRE UN TOT SI UN PROCENT DE FRUMUSETE!
  SUNTEM DATORI SA II EDUCAM SI SA-I INVATAM CE ESTE CU ADEVAT ROMAIA CEA MARE SI FRUMOASA !!!!
  SUNT TARI SARACE DIN PUNCT DE VEDERE AL RELIEFULUI,AL SOLULUI SI SUBSOLUL PAMANTULUI,OAMENII SUNT RECI,N-AU TRADITII,N-AU LIMBA,N-AU ISTORIE,SI STIU SA SCOATA DIN RAHAT BICI,SA ISI FACA PREZENTA SI SA SCOATA IN EVIDENTA PUTINUL DE CARE SUNT MANDRI,CARE NU RECUNOSC CA SUNT INVIDIOSI PE TOT CE REPREZINTA ROMANIA !!!

  SA NE BUCURAM SI SA FIM FERICITI CA TRAIM INTR-O TARA FRUMOASA SI BOGATA CA ROMANIA CU OAMENI BUNI SI PRIMITORI!!!!!
  CATE SE MAI POT SPUNE SI SCRIE ….NU AR AJUNGE NICI TIMPUL UNEI VIETI SI NICI HARTIA NU AR FII SUFICIENTA CACI NOI SUNTEM NECLINTITI DE VEACURI SI SECOLE!
  SUNTEM OAMENI MINUNATI INTR-O TARA FRUMOASA SI BOGATA ROMANIA!!!

 45. minuta buzdugan // 12 martie 2016 at 23:37 // Răspunde

  Vorbim degeaba .tot asa ramane vista :mergem tot injos

 46. Va recomand, sa va unfiintati un partid tinand cont de popularitatea Dvs. , sistemul poate fi schmbat incet si sigur DOAR DIN INTERIOR. Succes!!

 47. Naparcile sunt destul de multe, isi mai si leapada pielea de le calci pe coada, dar orice chip ar avea, tot nu sunt mai multe decat oamenii cinstiti din tara asta, cu coloana vertebrala, tineri, de varsta medie sau trecuti de prima maturitate, pe care se poate conta, care fac ceva pentru tara, macar si forma de rezistenta de a nu se lasa corupti.
  Indemnuri de imbarbatare ca aceasta scrisoare sunt necesare in vremurile astea tulburi la toate nivelele, important este sa fim pe picioarele noastre si cu mintea intreaga.
  P.S. ideea cuiva de a va infiinta un partid poate sa fie din start sortita esecului, toate partidele sunt compromise, facand ca simplul cuvant “partid” sa starneasca o reactie de rezerva, de retragere, de neincredere.
  Incerc sa citesc tot ce publicati si va multumesc pentru ca sunteti aici, acum !

 48. Șandru Aeon // 15 mai 2016 at 0:25 // Răspunde

  Felicitări Daniel! Subscriu în totalitate, cele spuse de dta! Chiar nu mai am ce complect. Gând la gând…
  Poate doar, o dedicație din partea poetului Adrian Păunescu,cu mici scăpări din contextul actual.
  Poezia, MARŞ DE ADIO.

  La muncă, derbedei, că trece anul
  Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
  Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
  Cristosul mamii voastre de nemernici!
  Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
  Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.

  C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
  Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
  S-ajungem colonia de ocară
  Care-şi va cere scuze în maghiară.
  Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
  Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.

  Şi, prin vânzări de ţară infernale,
  Aţi omorât cu voia animale.
  La greul greu care mereu ne-ncearcă,
  Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
  Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
  Întoarceţi România-n Evul Mediu.

  Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
  V-aş desena cu acul, să vă sperii.
  Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
  Ci credite din călimări străine.
  Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
  Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
  Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
  S-au compromis negustorind Ardealul.

  De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
  Cum v-au putut părinţii voştri face?
  Ce condimente le-au picat în spermă
  De e trădarea voastră-atât de fermă?
  Aţi pus nenorocita voastră labă
  Pe-această tristă ţară basarabă.

  Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
  S-o faceţi curva voastră de serviciu.
  Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
  Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
  Aţi inventat examene severe,
  Supunere poporului spre-a-i cere.

  Şi toată zbaterea a fost degeaba
  Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
  Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
  Actori într-o politică obscenă.
  Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
  Ia cereţi-vă, puţintel, afară.

  Decât să vă trimită ţara noastră,
  Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
  Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
  Şi nu albanizaţi această ţară .
  Băgaţi viteză, că vă trece anul
  Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
  Şi ce vă pot eu spune la plecare
  Decât lozinca lui Fănuş cel mare:

  Nenorociţilor, se rupe şnurul,
  “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

 49. Domnule Daniel Roxin

  Prin dumneavoastră se transmite mai departe vocea strămoșilor noștri. Dacă nu ne cunoaștem istoria, trecutul, cine suntem și de unde venim, avem toate șansele să nu știm încotri ne îndreptă. Lătrătorii de ocazie sunt niste inadaptabili care nu sunt în stare de nimic. În orice bătălie eroii stau pe metereze si luptă cu prețul vieții. Pe aceștia îi ajută toate forțele naturii să învingă. Lașii si trădătorii fug iar după ce pacea se așterne și viața intră pe un făgaș normal, vor fi cei care vor cere iertare. Oare merită să fie iertați?
  Am trecut prin comunism, ne aflăm în plin capitalism sălbatec pe care nici nu-l putem înțelege dar dacă vom face câte ceva, cât de puțin, dacă vom da mâna unul cu celălalt, vom avea puterea de a ne ridica din prăpastia în care am fost aruncați. Atunci vom deveni eroii copiilor noștri, al nepoților care ne vor mulțumi peste timp, că am făcut ceva pentru a le lăsa mostenire o țară. Cei care au plecat după un trai mai bun și care aruncă azi cu pietre și noroi în cei care s-au îndârjit să stea aici – din ce țară sunt, ce vor putea răspunde la întrebarea: care este pământul vostru, țara voastră?

 50. 1. Patriotismul inseamna in primul rand, dragostea pentru ai tai, indiferent daca sunt sau nu in eroare. La ce limbaj am intalnit in comentarii, inclusiv in articolul autorului, razbate ura si nu dragostea.
  Ura este resortul nationalismului si produce numai rau, pentru toata lumea.
  2. A nu se confunda critica cu denigrarea: critica este constructiva si trebuie asumata, fara tzafnosenii nationaliste si primitive.
  3. Avem intai a invata sa ne respectam si apoi sa ne aratam patriotismul, altminteri nu suntem credibili. Poti sa respingi lucrurile care lezeaza tara, fara sa injuri si sa instigi la ura. Iliescu a instigat la ura din 90 incoace, iar PSD-ul ii duce mai departe stindardul. Vi se pare ca a iesit ceva bun din asta?

 51. Roxin…nu iti doresc decit sa traiesti macar 1000 de ani si sa ai putere sa continui ceea ce faci.

 52. Mițica Vasile // 20 august 2016 at 12:16 // Răspunde

  „Am plecat din România pentru că această țară nu mi-a oferit nimic”.Acest slogan l-am auzit de la foarte mulți, și cei plecați dar și de la mulți care sunt în țară. După părerea mea este un punct de vedere incorect, atăt față de individ cât față și de țara ta. Pe undeva zici că-i corect să mergi și să-ți faci un viitor mai bun. Dar ce facem, plecăm toți și lăsăm acestă țară celor care de abia așteaptă să o ocupe? Oare v-ați întrebat de ce a ajuns țara în acest hal? V-ați întrebat dacă nu cumva și voi sunteți vinovați de dezastrul în care a ajuns țara? Oare nu și prin votul (ori neparticiparea lavot) vostru stă la guvernare și în parlament o gașcă de profitori, îmbuibați dar și TRĂDĂTORI? Ultima ispravă a diasporei este că a votat masiv un președinte imoral. Să nu credeți cumva că am ceva cu cei plecați, nici vorbă. Și eu am foarte multe rudenii plecate. Mă deranjază cum se pune problema plecării. Nu se mai întreabă nimeni,dar eu ce am făcut pentru această țară? Și am putea face multe dacă am fi uniți și am da jos acești nemernici care ne tâlhăresc de 26 de ani și în locul lor am pune oameni, români adevărați nu alogeni, care să muncescă pentru popor și nu poporul pentru ei, oameni care să conducă românia în așa fel încât să nu mai fie nevoie să plece romănii din țara lor. Ce ziceți, se poate? Și încă ceva, vă rog să eliminați din gândirea voastră dragi români sloganul „istoria nu ține de foame”. Analizați ce înseamnă istoria pentru un popor, cine ai fost, cine ești și cine vei fi mâine.
  Urări de bine și unire de la cetățeanul român de etnie dacă.

 53. Azi am simțit aceeași revoltă urmărind manipularea mizerabilă a canalelor de tv, în special a celor de știri. România, valorile, potențialul uman, religia, instituțiile naționale, toate sunt denigrate, minimalizate, obstrucționate și falimentate. Ni se inoculează scârba față de specificul nostru național, rușinea că suntem români. Pe lângă jaful la scară uriașă, al resurselor, suntem deposedați de sentimentul de demnitate națională. Ni se impun elite politice și sociale cu un apetit malefic de a pune țara pe butuci. Eu cred că și lipsa perspectivei spirituale și demoralizarea duce la dorința de a pleca în țări care oferă cetățeanului respect.

 54. Iubesc Lectura // 9 octombrie 2016 at 21:36 // Răspunde

  Daniel, sunt alaturi de tine!

 55. Da cand se facea campanie asidua lui Johannus peste Zamolxis si nicio scrisoare deschisa lui Roxin nu era si nu e in seama luata, nici mea culpa vreodata ?

 56. Buna Daniel,
  Iti apreciez curajul si determinarea de-a face bine tarii noastre dragi.
  Suntem multi in asentimentul tau chiar si dintre cei care au fost nevoiti sa plece temporar din vatra stramoseasca.Presupun ca asa cum am remarcat in comentarii pe aici este randul generatiilor ’65-’75 sa faca sacrificii,este randul lor sa faca curatenie in ograda gliei strabune,sa scoatem la iveala toata mizeria care ne-a malosit viata si existenta,sa pedepsim vinovatii si sa ne cerem plata de la toti cei care au lucrat impotriva noastra.De asta se tem cel mai mult elitele lumii ca romanii se vor trezi,se vor destepta si vor fi un exemplu de urmat pentru restul omenirii.A sosit ceasul sa ne ridicam din tarana,a sosit ceasul cand NU MAI AVEM CE PIERDE,ne-au luat aproape tot.

 57. BRAVO DOMNULE ROXIN ! M-A UNS LA SUFLET,CA BINE LE-AI MAI ZIS !

 58. Vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decat atata !
  Felicitari pentru articol,foarte bine spus .

 59. Scrisoare demna de marile carti ale Romaniei si neaparat publicata in manualele scolare pentru toate clasele , ca un al doilea imn!

  Toti acesti tradatori ar trebui sa plece sa dispara de pe fata pamantului Dac si sa plece cat mai departe. Sa-si rupa indentitatea , istoria si familia care il leaga de Pamanturile noastre Sfinte , stropite cu sangele bravilor luptatori si sudoare muncii celor care au stiut sa iubeasca PAMANTUL acesta.

  Sa plece si sa nu se mai intoarca niciodata toti cei care vor sa uite cine sunt cu adevarat si toti cei carora nu le pasa ca inaintea lor oamenii si-au dat viata pt ca ei sa traiasca liberi in propriile granite.Inconstienti si dornici de bogatii pe nemeritate. Adunaturi inconstiente ce vor doar bunastarea personala si nu cea nationala…

  Daniel Roxin , daca imi vei citi acest comentariu , vreau sa stii ca tu ar trebuii sa fii catalogat erou national ! Nu spun asta doar din acest articol , ci prin faptul ca tu ai muncit pt adevarul Romaniei care a fost ascuns din rau augur.

  Esti un exemplu pt toti cei ce vor salvarea tarii.
  Imi iubesc extrem de mult patria si plang mereu launtric can vad/aud cum se dezbina poporul din cauza , nu doar a politicienilor ingrati , ci si din cauza noatra… A POPORULUI ROMAN!

  Eu sunt un copil..am 15 ani…si doresc cu ardoare ca viitorul natiuni sa ajunga in mainile celor carora inima plange pt tara si celor carora si-ar da si sufletul pt ea. Mi-e extrem de greu la scoala si in viata de zi cu zi sa vad cum imi denigreaza iubirea si pasiunea … Fiind o fire mai rebela m-am pus mereu in gura cu necioplitii si din cauza asta mi-am facut si dusmani…

  Eu stiu ca am o misiune . Sa creez o ‘armata’ si distrug toti inamicii tarii
  Fac parte din generatia noua si sunt dintre cei ‘pe cale de disparitie’ cand vine vorba de patriotism si urasc asta…Eu cand imi fac prieteni…ajung sa le deschid ochii si sa realizeze cine unt cu adevarat si chiar ii fac pe multi dintre ei sa fie , mai mult sau mai putin , iubitori de tara

  VREAU SCHIMBAREA SI LIBERTATEA PE CARE O MERITAM!
  Am sa lupt pt idealul de a elibera DACIA/ROMANIA de subjugurile nenorocite ale lumii…Aici m-am nascut aici am sa mor…Si sper macar ca voi..cei ce-mi citi mesajul , sa putem sa ne recuperam TOT ce ni s-a furat…

  Cat despre viperele prezente…Aveti doua variante:
  1. plecati si nu va mai ganditi NICI sa va intoarceti inapo
  2. va asteapta TEAPA lui VLADISLAV

  Multumesc de atentie

 60. Sunt Roman si ma mandresc cu originea mea. Din istorie am invatat, chiar dinainte de 1989 despre faptul ca suntem urmasi ai Dacilor si Romanilor. Retin din istorie lectia cu Lisimah si Dromichetes, cat de sugestiva a fost marinimia de care a dat dovada Dromichetes dupa victoria asupra lui Lisimah. Am invatat de la bunicul meu, cat de buni suntem atunci cand daruim ceva semenilor nostrii cand sunt in necaz, chiar si o vorba de mangaiere. Noi romanii am luat ce-i mai bun de la Daci si de la Romani si am devenit ceea ce suntem acum. Cu bune si rele am trecut prin comunism, regim care ne-a transformat in : lasi si lenesi pentru ca societatea comunista ne vroia egali. Nu a mai contat daca vrem sau daca putem mai mult. Aveam dreptul si obligatia de a munci o viata in acelasi loc de munca, pentru a trai o viata fara perspective, intr-o camera de bloc, cu drept de a avea un autoturism, vacante anuale in tara si interdictia de a dori mai mult (deoarece eram impotriva regimjlui …). A sosit 1989 si am obtinut libertatea de a fi: carcotasi, barfitori, fara coloana vertebrala, necinstiti, iubitori de nimicuri, cu gura mare in cercuri restranse si in gloata. Ne lepadam de ce avem mai scump: educatia primita din familie in cei 7 ani de acasa in care invatam : sa respectam pe cei cu care ne intalnim, sa fim cinstiti, sa fim curajosi, sa fim drepti, sa ajutam pe cei care sunt nevoiasi, sa avem atitudine impotriva celor ce fac rau etc. Acum suntem liberi si avem dreptul sa : facem misto de cei care sunt mai saraci decat noi, sa-i batjocorim pe toti pentru a iesi in evidenta in fata celor grei, sa ne dam ceea ce nu suntem pentru a face impresie, nu ne mai recunoastem originea pentru ca nu ne respectam inaintasii ne este rusine cu parintii si fratii nostrii care au bun simt pentru ca nu sunt in trend. Aruncam pe jos mizeria din noi sau a

  noastra, vrem sa traim si sa avem locuri curate ca in Germania, Anglia,etc dar nu luam atitudine imporiva celor ce nu respecta regulile deoarece nu avem atitudine personala, lasam sa faca altii su ne intoarcem cu spatele cand vedem aceste fapte. Suntem lasi cand ar trebui sa luam atitudine, impotriva celor certati cu bunele maniere (cei care au auzjt saj le mai aplica in viata de zi cu zi), ne batem cu pumnul in piept ca vrem sa traim mai bine, dar ne vindem pe bani putini, urmam o facultate doua dar lucram pe studii medii deoarece ne e frica sa tindem la functii compatibile cu nivelul nostru de pregatire, urmeaza sa plecam din
  tara decat sa punem umarul pentru a trai aici cu demnitate. Din proprie experienta va spun ca se poate trai si in Romania noastra draga, demni si cu verticalitate daca vrei cu adevarat si mai si faci tot ceea ce iti propui. Ar mai fi multe de spus dar mai presus de toate sunt mandru ca sunt Roman si am o familie adevarata si fericita aici in tara mea !!!!

 61. Jiji behehali // 3 februarie 2017 at 15:21 // Răspunde

  Propaganda ieftina.sunt patriot.voi apara tara la nevoie.dar dusmanul romanilor e politicul in primul rand.hotii penali din guvern.misistrii hoti.ne vor cu wc in…curte.fara apa pitabila , la robinet.fara apa calda si gaze.

 62. Georgeta Lukacs // 29 mai 2017 at 18:07 // Răspunde

  Asupra acestui popor roman, majoritar de religie crestin ortodoxa, de-a lungul vremii , au navalit diversi barbari care au ucis o parte dintre bastinasi , au praduit o buna parte din averea naturala sau creata de romani. Desi,romanii(dacii), nu au dus razboaie de cotropire ale altor tari , totusi nu s-a bucurat de liniste! A trebuit sa stea permanent in pozitia de a se apara de navalirile barbare! Aici dainuieste singurul popor care nu si-a schimbat teritoriul!

 63. Dupa parerea mea,corect ar fi fost ca cei ce au ales drumul strainatatii sa revina in tara cu banutii si mai ales cu ideile de afaceri,apoi sa investeasca in tara,dar…nu,n-a fost asa ,romanul a venit acasa sa jigneasca conationalii cu epitete de genul ;cei in tara asta,saracilor,etc,cer scuze celor care nu au avut asemenea coportament,dovada ca nu sunt cu nimic superiori noua,ba mai mult sunt legati de tara adoptiva prin rate la banci ptr case,masini,copii nascuti acolo ptr cae Romania nu este tara lor.Nu va mai varsati oful pe noi ca nu sunteti mai presus,nici noi,nici voi,de am ajuns unde suntem,un popor dezbinat!

 64. Toti cei care critica romania sunt vipere ? Mai bine o vipera cu o critica constructiva decat un cretin care accepta orice si se lauda cu realizari insuficiente sau false ! Olimpicii romani ? Iau primii intradevar ! Cunost 2 – unul in SUA si unul in Germania ! Iau premii dar si pleaca pentru ca nu li se ofera posibilitatea sa realizeze ceva aici ! Peronalitatile noastre – cate din ele au murit in strainatate ? Cati din ei au realizat ceva in romania? Romanii au plecat intai pentru bani afara ! dar de creo 15 ani pleaca pentru viata si pentru copii lor ! Pentru ca nu e normal ca un jegos cu pile sau apartenenta la un partid sa te calce in picioare ! Pentru ca nu e normal ca spitalul sa ma puna sa am grija de igiena copilului meu in spital si sa imi fie frica sa il duc acolo pentru ca poate iesi mai bolnav decat a intrat ! Pentru ca invatamantul e o ruina si copii capabili sunt educati acasa de parinti prin munca lor si meditatii platite ! Pentru ca nu e normal sa merg cu masina pe transfagarasan dumnica cu geamurile lasate si climatizarea pornita ca sa tin afara mirosul de carnati si mici ! Pentru ca nu e normal ca politia sa dea drumul in10 minute unui hot prins de mine in magazin si cand mi se fura ceva sa imi spuna “daca il recuperati sa ne anuntati si pe noi”. Asa ca pentru toti cacatii care se lauda cu: istoria romaniei – aia modificata eroic de comunisti , cu olimpicii si geniile romaniei – alea care au invatat au realizat ceva singuri, cu sportivii romani – aia care isi platesc singuri echipamente, antrenori si cheltuieli in timp ce responsabilii federatiilor merg pe banii statului la competitii sa ii vada cum castiga, si u frumusetile romaniei – alea creeate de natura pentru care romanii nu ai NICI UN MERIT dar le distrug fara probleme – MANCATI CACAT ! Cand va veti lauda cu realiarile voastre , cu actiunile voastre – de abia ATUNCI VETI AVEA dreptul sa ne spuneti noua ce datoram romaniei ! Pentru mine romania e tara in care am studiat sa devin profesor de fizica! Tara in care din salariul de profesor de fizica muream de foame ! Asa ca am invatat programare SINGUR ! Am devenit programator si specialist IT singur – pe banii mei si pe munca mea ! Nu datorez nimic nimanui ! Am incercat o data sa investesc ceva in romania ! Stiti voi oare ce spagi trebuie sa dai la VOLUNTARI ca sa faci ORICE ? Si acum dupa 6 ani astept o autorizare ! Pe care trebuia sa o primesc in 30 de zile ! Banii aia i-am investit de mult in alta tara ! O tara unde autorizarea a durat 2 ore !

  • Ion Dragos, mi-ai luat vorbele din gura.
   Romania este o tara frumoasa, dar…ce fac romanii ?Defriseaza paduri, deverseaza deseuri, scad debitele raurilor, pe unde trec lasa mizerie de nedescris. Sa mai vorbim de industrie, educatie, sanatate. Copii necajiti, desculti, in maneca, scurta, in luna decembrie, care se culca flamanzi, batrani cu pensii mizere, minoritari spargand seminte din zi si pana-n seara, betivani care urineaza pe unde le vine. Asta se intampla in tara noastra. Analfabetism in crestere, moarte infantila in crestere. Tara noastra, la momentul asta imi pare a fi in agonie. Este sfasiata, parcelata, vanduta, pt niste comisioane grase, de niste neoameni limitati in gandire, simtire si viziune. Romania isi striga durerea si noi…si noi…???

 65. Dragomir Mihaela // 7 decembrie 2018 at 12:35 // Răspunde

  Domnule Roxin

  Trebuie sa va dau replica, pt ca oameni cu gandire ca a dvs (inclusiv dintre comentatori) trebuie sa invete ce sunt modestia, obiectivitatea si bunul simt.

  Referitor la geniile de la olimpiadele de inventica: ca si la olimpiadele sportive, a lua 2-3 medalii nu inseamna ca te compari cu altii care au luat 100. Aveti o statistica facuta de un organism de incredere ca romanii au luat de-a lungul timpului cele mai multe medalii?

  Tot referitor la geniul popoarelor. Din punctul meu de vedere singurul popor cu adevarat genial este cel englez. Cuantificati cate dintre descoperirile care stau la baza vietii contemporane le apartin. Faceti comparatie cu alte popoare. Nu puteti nega ca au avut cea mai semnificativa contributie la progresul omenirii in ultimii 300-400 de ani. Si asta li se vede in visterie si pe frunte, unde sade coroana de regina. O tara nitel mai mare ca un principat istoric romanesc care a cucerit, dominat si salvat de cateva ori lumea. Si nu imi spuneti ca e din cauza insularitatii, ca si Islanda e tot o insula.

  Despre modestie acum: care credeti ca este ziua nationala a Angliei (nu a Marii Britanii sau a Regatului Unit). Cumva ziua cand au castigat batalia de la Trafalgar? Pe cea de la Waterloo? Cea cand Anglia a agregat si inceput sa conduca uniunea statala numita UK? Nicidecum. Este o zi religioasa – ziua Sfantului Gheorghe. Si cum se serbeaza ea de catre englezi? Cu parade militare impresionante, cu steaguri si trambite? Nu. Ziua nu se serbeaza in niciun fel. Nici macar cu o zi libera de la guvern. L-am intebat pe un englez de ce. Stiti ce mi-a raspuns? Pentru a nu fi considerati nationalisti de catre fratii nostri scotieni, galezi sau nord irlandezi. Asta in conditiile in care scotienii au liber de Sfantul Andrei, nord irlandezii au liber de Sfantul Patrick si probabil galezii au si ei liber de ziua lor.
  Cum vi se pare aceasta atitudine vis a vis de cea a romanilor, care si-au pus ziua de 1 decembrie zi nationala, in totala desconsiderare a sentimentelor minoritatii maghiare, cand puteau alege o zi de care sa se bucure toti locuitorii Romaniei?

  Vreti sa fiti omologati de Europa? Fiti modesti si toleranti, lasati-i pe altii sa va laude (si sa va critice), dar nu pentru frumusetea femeilor sau ca e berea ieftina …

 66. Oricât de dură este (pare) realitatea, istoria ne arată constant că nu aceasta este calea. Răul “învăluit” cu rău crește mai mare. Doar Binele îl poate transforma… Mulțumesc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii