Noutăți

Daniel Roxin: Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian, în timp ce eroul național Decebal nici măcar nu este menționat? Nu te deranjează faptul că se spune că prin venele noastre curge un “sânge de roman”, în condițiile în care această pretenție este rezultatul unei mari mistificări a istoriei? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Fragment din textul Imnului Național:
“Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

***

Fără îndoială, Imnul Național al României trebuie cunoscut, iubit și respectat de toți românii. Din păcate, textul Imnului Național, scris în secolul al XIX-lea, nu reprezintă, în anumite locuri, adevărul istoric, ci perspectiva eronată dată de unii români din acea vreme care, datorită asupririi austro-ungare din Transilvania, dar nu numai, aveau nevoie de o identitate respectabilă, pentru a ieși din umbra istoriei.

În acel context tulbure, s-a vorbit în mod absurd de rădăcini istorice exclusiv romane, sub pretextul că geto-dacii au dispărut din istorie. Și iată cum minciuna de acum 150 de ani infectează adevărul istoric chiar și astăzi.

Teoria romanizării, predată și azi în școli, este o mare farsă istorică. Foarte pe scurt, putem spune cu toată siguranța că, nu numai că romanii nu și-au propus vreun moment să îi romanizeze pe geto-daci, dar și dacă ar fi vrut, nu ar fi putut.

Iată și de ce: Imperiul Roman nu a cucerit în vremea lui Traian decât 25% din teritoriul ocupat de geto-daci la nordul Dunării. Apoi, majoritatea militarilor romani nu erau latini, ci luptători de alte etnii, aduși din toate colțurile imperiului. Peste toate, coloniștii romani erau orice, numai latini nu. Mulți erau chiar traco-geto-daci aduși de la sud de Dunăre. Să nu uităm nici faptul că romanii nu au rămas decât 150 de ani în Dacia nord-Dunăreană, pe care au părăsit-o datorită deselor războaie pe care au fost nevoiți să le ducă cu dacii liberi, dar și datorită deselor răscoale ale dacilor din interiorul Daciei Romane.

Pentru orice om de bun simț, cu o logică elementară, doar aceste argumente sunt suficiente pentru a pune sub un mare semn de întrebare pretinsa etnogeneză a poporului român. Dacă la toate aceste argumente adăugăm restul dovezilor istorice de mai târziu, bogăția de tradiții geto-dacice prezente în cultura românilor, ca și nenumăratele probe lingvistice care arată că limba română nu este născută din latină, cele două limbi fiind cel mult limbi surori, născute dintr-o limbă mai veche a Europei, marea minciună istorică în care trăim apare în toată grozăvia ei!

În concluzie, împăratul Traian nu este strămoșul nostru, ci doar un invadator pe care românii îl omagiază în mod absurd!

De ce acest lucru nu este corectat? Pe de o parte, pentru că stăpânii coloniei România nu vor așa ceva, deoarece le e teamă de conexiunea românilor la adevărata lor istorie, de trezirea conștiinței naționale! Pe de altă parte, datorită obtuzității și ignoranței unei bune părți a mediului științific.

Așadar, te întreb din nou: Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian, în timp ce eroul național Decebal nici măcar nu este menționat? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizioneză emisiunea: DE CE ȚARA NOASTRĂ NU SE NUMEȘTE DACIA?


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

36 Comments on Daniel Roxin: Pe tine nu te deranjează că în Imnul Național trebuie să invoci numele invadatorului Traian? Mai știi vreo țară care își slăvește invadatorii?

 1. Daniel,esti O Lacrima pe Obrazul Daciei…

 2. Laurentiu costi // 7 februarie 2017 at 11:01 // Răspunde

  Toate astea se intampla din cauza, ca apus prin functii cheie (cultura, invatamant,academie, uneori chiar prim ministrii) alogeni cu nume romanesti sau chiar romani care au ales banii pt. a denigra cultura si istoria noastra.

 3. Dar pana la urma de ce ne numim România , Roma/ Imperiul Roman , am fost din totdauna un popor lipsit de imaginație , 150 de ani au stat Romanii în Dacia, dacă e sa comparam restul tarilor din Europa , acolo si-au petrecut Romanii o perioada mult mai lunga decât în Dacia și multe din acele tari nici în momentul de fata nu se numesc tari latine

  P.S : ultimele studii arata ca Marele Imperiu Roman a fost construit și format de Deținuți din Tracia care au atacat orașul Roma și limba pe care o vorbeau aceștia era latina , deci nu Dacii care se trag tot din Tracii nu puteau vorbii decât un alt dialect al limbii latine , nu am fost latinizatii , am fost atacați de un imperiu care are la baza formari lui același strămoș.

 4. Sub foarte multe aspecte ai maximă dreptate, sub foarte multe și poate chiar sub toate, am doar decât o mică reținere, dar până acolo…
  De când am auzit prima intonare, în stradă, a imnului Național, nerăbdarea mea s-a îndreptat spre asta: oare când îi va sări muștarul lui Daniel Roxin?! Începusem să cred cu strășnicie în fel-de-fel de conspirații, gen ” îl bagă din juma’n-juma de ceas numai să-l creierească de tot”; la Timișoara măcar s-a auzit aproximativ o soprană ducând un marș militar spre Carmen.
  Acuma, lăsând ca terink, mă cujet eu așa, că poate nu e tocmai o altă regretabilă tâmpenie “românească”, ci a strecurat cineva, cu mare dibăcie, principiul moldovinesc “fă-te frate cu dracul până treci puntea!”. Așa, ar putea fi subiect de secretă meditație publică sau simptom balamucic. Dar eu, în minea mea, mă simt K.O., ă pardon, O.K.

 5. Io personal ma-m intrebat de multe ori ce diavolo cauta Traian in versurile imnului Romaniei.adia

 6. Daniel, e simplu: o sa tot cântam “desteapta-te române” pâna când, in sfârsit,… ne-om destepta!

  … si exista si propuneri concrete privind textul care sa il inlocuiasca pe primul?

 7. Da! dupa istoricii ‘avizati’ noi suntem progeniturile vanjosilor barbati romani procreati cu usuraticele femei dace. Halal isorici!! au fost ei langa fundul romanilor sa vada ce au penetrat ? Eu unul de cand am constientizat badarania cu ‘romanizarea Daciei’, cand se intona Imnul inlocuiam verbal sau mental cu ‘dac’ si ‘Decebal’…chiar daca nu mai are muzicalitate. Probabil ar trebui scris o strofa noua care incet, incet sa fie distribuita si cunoscuta de cat mai multi dintre romani si poate peste ceva ani sa se renunte la badarania din Imnul National ? Care drac’ de popor din lumea asta isi slaveste invadatorii ? e ca si cum am inlocui roman cu rus, turc/ Traian cu Stalin,Baiazid etc.

 8. Adrian Kathmann // 7 februarie 2017 at 13:10 // Răspunde

  Domnule Johannis,
  Punctul nr.1 al agendei de lucru a guvernului Romaniei.
  STERGERE de URGENTA numele lui traian din Imnul Romaniei.
  Acest TILHAR INVADATOR COTROPITOR A FURAT AURUL DACIEI CE A FOST DUS APOI LA ROMA:
  Scoaterea URGENTA a lui traian din Imnul nostru!!!!!!!!!!!!!
  traian = TILHAR , INVADATOR, COTROPITOR…… ….STRAIN, DIN AFARA DACIE CU GINDURI RELE FATA DE DACIA SI CETATENII EI I!!!!!!!!!
  traian, DOAR A TRECUT PRIN DACIA. HOT AL AURULUI DACIEI, DUS LA roma.
  BUREBISTA, DECEBAL REGI DACI NASCUTI PE MELEAGURILE NOASTRE, DACIA, CE S-AU JERTFIT PENTRU DACIA. ADEVARATI STRAJERI A BOGATIILOR MATERIALE SI SPIRITUALE = IDENTITAII ACESTOR MELEAGURI.
  In Imnul Romaniei este trecut un hot din visteria Daciei=Romaniei, CALAU AL CETATENIILOR DACIEI.
  COMOARA LUI DECEBAL FURATA DE traian NU A FOST IMPARTITA CETATENIILOR DACI CI A FOST IMPARTITA CETATENIILOR ROMEI, DIN AFARA DACIEI.
  Dupa cotropirea Daciei, pe timp ce traian se distra la roma, familiile Dacice sufereau in Dacia. ACEST CETATEAN AL ROMEI A VENIT IN DACIA SA CIVILIZEZE BARBARII?? SAU AVEA ALTE INTENTII???
  MAI INTII A FURAT AURUL DACIEI SI APOI A FACUT O PARTE DIN DACIA, SCLAVI. APOI A CIVILIZAT???
  ASA ARATA O INTENTIE DE CIVILIZARE?????????????
  CINE ESTE DE FAPT BARBAR??? pentru asemena aport este trecut traian in Imnul Romaniei???

  Stergerea numele TILHARULUI traian, din Imnul Romaniei
  Multumesc, cu stima Adrian Kathmann

  • Johannis zice că “iaca, tzara arde, da babili si chiaptănă! Ia la ista:!: În loc să scrie lozinci, el scrie scrisori.”
   și răspunde
   “Sun-tem A bea la PRi-ma stro,fă; ÎN-cer-căm să șter gem DRAG-nea. a-Jun-gem ȘI la bă-SESC u. Răb-DA-re!
   semnat ‘PHISTO
   contrasemnat Johannus”

   Moșule, las-o în grija oamenilor mari (și ca ani și ca mărimi), că e o treabă de multă responsabilitate cerebrală, iar comentariile din specia dizolvate în săpun doar deschid portițe bagateliștilor “de rit “vechi””. Ai deci răbdare! că pentru orice timp e timp să fie un timp.
   Dacă nu faci spume, mulțumesc că zici ca mine!

 9. Acum ori niciodata,sa dam dovezi la lume
  Ca-n aste mani mai curge un sange…dacian
  Si ca-n a noastre piepturi purtam cu fala-un nume
  Triumfator in lupte..viteazul Decebal!

  Amin.
  Acum am glumit nitel,dar chiar ar trebui rescrisa acea strofa.

 10. Dar de monumentul pilotilor americani care au ucis intr-un singur bombardament 3000 de romani (care nu au niciun monument!) in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial cam ce parere aveti? Asa ca treaba cu odele aduse opresorilor e poveste veche pe meleagurile noastre.

 11. asa se intampla cand nu s-a gasit un roman la functia de presedinte !. desigur johannis a fost de mult pregatit pentru Romania . are merite – crucea de merit federala – pentru merite aduse …. germaniei !

 12. Consider ca trebuie sa luam aceste atitudini pentru ca suntem prea mici.Trebuie sa-i ” pieptanam ” pe cei mai puternici.Statuia lui Suvorov este si acum la locul ei , de exemplu.Traian are si el un loc in imn.Se mai propune un prim ministru musulman , mai o hiper moschee si/sau altele.Geografic traim in locul in care trebuie sa impacam si capra si varza si pe noi insine.
  Ce admir la poporul in sanul caruia m-am nascut este faptul ca a reusit totusi, in ciuda tuturor influentelor sa-si pastreze datinile stravechi.Da , este de admirat.Si mai este de admirat ,capul plecat si intelepciunea de care dam dovada.Suntem un popor pasnic si rabdator.
  Mai e o vorba , totusi din batrani , la noi acilea:
  “…sa te feresti de mania unui om rabdator…”

 13. Pe mine m-a deranjat văicăreala asta de imn din prima clipă, din ’90. Poezia proastă, melodia o mizerie, aduce cu un cântec de la cimitir, doar că fără cap și fără coadă. Prefer de 1000 de ori vechiul 3 culori, macar ăla are și versuri si melodie de imn.

  • Daca va deranjeaza, ar trebui sa stiti si de ce: masonii pasoptisti au raspandit acest cantec. Orice lucru artificial (fie hrana, fie cultura, fie “adevar” istoric) ajunge sa irite intr-o anumita masura la un moment dat pe consumator… In acest context, sa nu va fie cu mirare ca se comemoreaza si cinstesc cotropitori, dusmani, criminali etc. atat timp cat cei ce decid aceste lucruri sunt “orice, numai romani nu” sau mai pe intelesul tuturor – niste purtatori ilegitimi de nume romanesti de imprumut. Daca legea nu ar fi permis ca alogenii sa foloseasca nume romanesti in locul celor din certificatele lor de nastere, am fi vazut mai clar cine si de ce ne sterge sau deformeaza adevarul istoric in ultimele doua secole…

 14. Daniel e un nume evreu. Pe cine il poarta, oare nu il deranjeaza ca se da atat de dac?! 😀

 15. mie imi plac dacii ca folclor. M-am nascut român si apreciez ca dacii au fost printre stramosii mei cei mai vechi. Dar nu uit ca, dupa daci, au fost pe aici romanii, gotii, hunii, slavii, gepizii, bulgarii, pecenegii, cumanii, maghiarii, tatarii si turcii, apoi chiar si nemtii si rusii. Daca vrei sa stii sigur ce stramosi ai ai, analiza ADN pare mai utila azi decat istoria din varful limbii…

 16. Pe mine unu ma deranjeaza la imn ca trebuie sa cant “Desteapta-te romane …”, da ce eu sunt prost si trebuie sa ma destept ??.
  Pe mine nu ma reprezinta.

 17. “Desteapta-te romane” nu e un imn reprezentativ pentru Romania !!!!!!!!!!!!! cel vechi era mult mai melodios si mai frumos.

 18. nu ma deranjeaza deloc. dacii nu stiau sa scrie si cu ocazia asta au invatat 😀

 19. si be) toate tarile din America plus Australia isi slavesc invadatorii din moment ce populatia bastinasa a fost exterminata

 20. Bună! Tocmai ce am făcut un studiu de caz la limba şi literatura română intitulat “Latinitate şi dacism”. Românii se trag din daci şi romanii care s-au stabilit aici după cei 200 de ani de trai in această zonă. Au fost trimişi aici militari, oameni cu putere in stat; ori noi stim prea bine ce se întâmpla cu cei care nu aveau origini latine şi nici bani: ajungeau sclavi, nu războinici puternici care să fie capabili să învețe pe alții limba şi altele. Oamenii cu putere politică în imperiu erau romani, nu altceva. Slavii spuneau daco-romanilor “râmi”, de aici numele de român. Avem în vocabular peste 60% cuvinte de origine latină, restul fiind de origine slavonă, turcă, germană, ungară etc. Nu am fi existat fără romani, Miron Costin spunea că a spune lucruri neadevărate înseamnă a aduce “ocară vecinică” unui neam. Scriitor de articole, îți recomand să citești cărți despre istoria noastră, cărțile cronicarilor noştri; ei ți-au uşurat treaba şi au citit documente peste documente ca să avem şi noi cultura noastră, modele de urmat.

  • Alexandra, habar nu ai despre ce vorbesti! Ai memorat in stil copy-paste ce spune varianta oficiala si crezi ca cunoasti adevarul. Ai avea de castigat daca ai citi si altceva decat ti se spune in mod oficial. Asa ai descoperi si tu mai multe despre lumea in care traiesti… Pe cuvant!

 21. Ai dreptate Daniel! Este deranjant ca si minciuna ca 56% din cuvintele limbii romane sunt latine, 21% sunt slave, 21% sunt de la migratori. Doar doua, trei cuvinte sunt de la daci. Pana cand au venit ,,civilizatorii” de romani si migratorii noi …latram, faceam mima…, orice numai de vorbit nu vorbeam. Am asteptat secole la rand sa ne invete altii sa vorbim…. Curat-murdar… Academia Romana.

 22. Nu eu spun…am citit…

  “Cuvinte dacice păstrate în limba română , unele nu îşi găsesc definiţii decât prin explicaţiile unor oameni din anumite regiuni şi în dicţionarele de arhaisme, altele şi-au pierdut de mult vorbitori, însă cele mai multe sunt pronunţate zi de zi. Doina, mămăliga, sâmbure, căciulă sau viezure sunt câteva din cuvintele româneşti care au provenienţă din limba dacilor.
  A: abeş, Abrud, abur, acăţa, adămană, ademeni, adia, aghiuţă, aidoma, ală, alac, aldea, ameţi, amurg, anina, aprig, argea, Argeş, arunca, azugă.
  B: baci, baier, baligă, baltă, bară, Barbă-cot, barză, bască, batal, băga, băiat, bălan, balaur, beregată, boare, bordei, bortă, brad, brânduşă, brânză, brâu, brusture, bucur, buiestru, bunget, burghiu, burlan, burtă, burtucă, burtuş, butuc, butură, buză.
  C: caier, caţă, căciulă, căpuşă, căpută, cătun, cioară, cioban, cioc, ciocârlie, ciomag, cârlan, cârlig, codru, copac, copil, creţ, cruţa, cujbă, culbec, curma, curpăn, cursă, custură,
  D: darari, daş, dărâma, deh, deretica, descăţa, descurca, dezbăra, desghina, dezgauc, doină, don, dop, droaie, dulău.
  F: fărâmă. G: gard, gata, gălbează, genune, ghes, ghiară, ghimpe, ghiob, ghionoaie, ghiont, ghiuj, gîde, gîdel, gordin, gorun, grapă, gresie, groapă, grui, grumaz, grunz, gudura, guşă.
  H: hojma. I: iazmă, iele.
  Î: încurca, înghina, îngurzi, înseila, întrema.
  J: jilţ.
  L: leagăn, lepăda, lespede, leşina.
  M: mal, maldac, mazăre, măceş, mădări, măgură, mălai, mămăligă, mărcat, mătură, melc, Mehadia, mieru, mire, mistreţ, mişca, mânz, morman, mosoc, moş, moţ, mugure, munună, murg, muşat.
  N: năpârcă, năsărâmbă, niţel, noian.
  O: ortoman.
  P: păstaie, păstra, pânză, pârâu, prunc, pururea.
  R: raţă, ravac, răbda, reazem, ridica, râmfă, rânză.
  S/Ş: spânz, stăpân, stărnut, sterp, stejar, steregie, stână, străghiată, strepede, strugure, strungă, sugruma, suguşa, şale, şiră, şopârlă, şoric, şut, scăpăra, scrum, scula, scurma, sâmbure, sâmvea, sarbăd, Sarmisegetuza. T: tare, traistă, tulei,
  Ţ: ţap, ţarc, ţarină, ţăruş, ţundră, ţurcă.
  U: uita (a se), undrea, urca, urcior, urdă, urdina, urdoare.
  V: vatră, vătăma, vătui, viezure, viscol,
  Z: zară, zăr, zburda, zestre, zgardă, zgîria, zgârma, zimbru zârnă.”

 23. Deacord cu invazia, dar cum ramane cu limba ca tare seamana ?

 24. Presupun ca aveti documete care sa sustina bazaconiile pe care le spuneti.O gramada de dovezi numistmatice, scrieri vechi, monumente,atesta romanizarea.Harti si scrieri vechi romane.Si voi spuneti ca n a fost asa.E prea mare mandria ca sa recunosti ca am fost invadati probabil.Ce s-au chinuit sa demostreze in sute de ani oameni de frunte,demonteaza intr-un eseu de 6 paragrafe
  revista “Cunoaste Lumea”.Mi se pare genial.

  • Daniel Roxin // 12 august 2017 at 19:28 // Răspunde

   Ignoranta ta cronica nu se poate trata decat cu lectura. Doar ca, probabil, esti prea orgolios si suficient pentru a accepta ca e posibil sa te inseli… Exista carti scrise de specialisti care aduc dovezi indubitabile. Ca nu le-ai citit sau ca nu vei dori sa le citesti este doar problema ta!

 25. După tine Daniel care e soluția

 26. eu am pus aceasi intrebare in fata comisia pentru acordare cetatenea romana in 2005 la bucuresti , si memebri comisia se uitau la mine parca eu am spus ceva ciudat si atunci mi-au respins cererea mea .

 27. Gigi Feldiorean // 11 februarie 2018 at 9:34 // Răspunde

  Mă deranjează la fel de mult ca și nereprezentarea românilor din Ardeal pe stema ROMÂNIEI!

 28. Nu numai ca latinul este un invadator, insa reprezinta o civilizatie avand niste valori umane atat de degradante, in comparatie cu cele ale neamului nostru !

 29. Nu ma deranjeaza, deoarece motivele adaugarii acestei strofe este usor de inteles : sa fii fiu de roman este motiv de mandrie si un adevar istoric, daca nu ma crezi pe mine, intreaba alti boschetari ca mine, cum ar fi Neagu Djuvara sau chiar Dimitrie Cantemir, poate ai auzit de ei. Romani au fost cea mai stralucitacivilizatie de pe Pamant, simpla ei disparitie a marcat trecerea de la antichitate la evul mediu. Sa spui ca Traian a fost un bulangiu si un invadator nu doar ca e subiectiv, dar si scartaie ideea : Dacii au fost ce care au atacat primii Roma, imparatul Domitianus, din dinastia flavienilor, a incercat sa il detroneze pe Decebal si sa slabeasca incapatanarea dacilor prin intermediul lui Cornelius Fuscus, insa nu a reusit, insa nu exista dovezi cum ca Roma intetiona sa cucereasca Dacia. Dupa Domitianus a urmat Nerva, iar dupa, Traianus care l-a invins pe Decebal in.primul razboi daco roman. Insa, cum am zis,el nu era interesat de Dacia, asa ca a pastrat increderea in Decebal si au semnat un tratat de pace prin care dacii trebuiau practic sa fie mai prietenosi cu romanii. Decebal nu a respectat aceste conditii si a declansat un nou razboi intre cele doua popoare. Armata daca a fost zdrobita, pentru ca dacii nu erau in stare sa faca rost de niste armuri, mergand la razboi in pijamale si cojoace, Decebal murind prin suicid la Tapae, placand-i asta, asa cum mai faceau dacii cand venea vorba de moarte. Capul si mana sa, precum si multi prizioneri au fost adusi la imparat si ca sa nu fie ucisi i au povestit despre tezaurul regilor daci, precum si de minele de aur din Dacia. Traianus era sceptic in aceasta privinta, asa ca a trimis sa vada daca e adevarat, iar cand romanii s-au intors din Dacia au adus tone de aur, atat de mult incat cetatenii imperiului au fost scutiti de un an de taxe, fapt care explica valul mare de romani veniti in Dacia si romanizarea rapida a dacilor. Ce te face sa crezi acum ca imparatul Traianus a fost un talhar si ca trebuie eliminat din imn ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii