AIM radionica curs online

Noutăți

DANIEL ROXIN: Descoperire arheologică excepțională la Roma, în 19 iulie a.c.: O statuie de DAC, din marmură, a fost scoasă din pământ

În dimineața zilei de 19 iulie 2019, arheologii italieni au scos din adâncul pământului o nouă statuie de războinic dac, veche de 1.900 de ani. Conform opiniei specialiștilor din capitala Italiei, ea este una din statuile de daci aflate în secolul al II-lea în Forul lui Traian.

Fragmentul descoperit are o înălțime de 1.5 metri, este realizat din marmură albă și se află în bună stare. Cel mai probabil, ea s-a prăbușit în secolul al IX-lea când, din inconștiență, locuitorii Romei din acea vreme au demolat părți din Forul lui Traian pentru a le folosi în construcții, statuia fiind abandonată acolo. În timp, un mileniu de uitare a făcut ca ea să fie acoperită cu un strat gros de pământ.

Descoperiri asemănătoare au avut loc și în anii 1998 și 2000 când s-au făcut săpături în piața Forului lui Traian, statuile dacilor descoperite atunci fiind expuse la Muzeul Mercati di Traiano – Forumul Imperial.

Mai jos puteți vedea câteva fotografii făcute în momentul descoperirii și o emisiune pe care am realizat-o despre Misterul statuilor de daci din Italia. Pentru mai multe informații despre statuia descoperită recent intrați aici: Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali

Daniel RoxinIntră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii