Noutăți

DANIEL ROXIN: Descoperire arheologică excepțională la Roma, în 19 iulie a.c.: O statuie de DAC, din marmură, a fost scoasă din pământ

  •  
  •  
  •  

În dimineața zilei de 19 iulie 2019, arheologii italieni au scos din adâncul pământului o nouă statuie de războinic dac, veche de 1.900 de ani. Conform opiniei specialiștilor din capitala Italiei, ea este una din statuile de daci aflate în secolul al II-lea în Forul lui Traian.

Fragmentul descoperit are o înălțime de 1.5 metri, este realizat din marmură albă și se află în bună stare. Cel mai probabil, ea s-a prăbușit în secolul al IX-lea când, din inconștiență, locuitorii Romei din acea vreme au demolat părți din Forul lui Traian pentru a le folosi în construcții, statuia fiind abandonată acolo. În timp, un mileniu de uitare a făcut ca ea să fie acoperită cu un strat gros de pământ.

Descoperiri asemănătoare au avut loc și în anii 1998 și 2000 când s-au făcut săpături în piața Forului lui Traian, statuile dacilor descoperite atunci fiind expuse la Muzeul Mercati di Traiano – Forumul Imperial.

Mai jos puteți vedea câteva fotografii făcute în momentul descoperirii și o emisiune pe care am realizat-o despre Misterul statuilor de daci din Italia. Pentru mai multe informații despre statuia descoperită recent intrați aici: Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali

Daniel RoxinCunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii