Noutăți

Dan Andronic, Evz.ro: Referendumul va fi un test pentru sănătatea mintală a societății românești. Vom vedea dacă normalitatea a dispărut din ADN-ul poporului român

  •  
  •  
  •  

Despre fariseismul politicienilor care sapă groapa referendumului pentru familie. Editorial de Dan Andronic

Da pentru familie! Este sloganul pe care eu îl folosesc atunci când vine vorba despre participarea la referendumul pentru modificarea constituției din 6-7 octombrie.

Am mai explicat de ce cred că trebuie să mergem la vot indiferent de opțiunea pe care o avem. Este un act democratic, un proces de consultare a românilor la care ar trebui să participăm. Numai că și aici, Diavolul și-a băgat coada și a învrăjbit clasa politică și pe cale de consecință, întreaga societate românească. Pe cei care s-au obișnuit să trăiască din proiecte finanțate de diverse ONG-uri cu viziuni liberale îi înțeleg. Pe cei care cred cu totul altceva îi înțeleg, chiar dacă pe jumătate, pentru că opinia trebuie exprimată indiferent de opțiune.

Nu îi înțeleg, însă, pe politicienii, analiștii politici, ziariștii și așa zișii influenceri, care suțin boicotarea referendumului, deși poartă crucea la gât sau la oglinda retrovizoare a mașinii și participă la slujbe sau sărbători religioase, pentru că apare o întrebare firească: Ce mai căutați în biserică, dragilor? Vă place ideea să botezați un copil în credința ortodoxă sau să nășiți niște tineri? Dacă credeți că a fi naș este un titlu cu valențe mafiote, vă înșelați, sau ați văzut prea multe filme dintr-o singură categorie. Dacă vă închipuiți că făcându-vă din când în când o cruce și spunând o rugăciune tremurată rezolvați această dilemă, iar vă înșelați.

Referendumul pentru familie va fi un test în primul rând pentru sănătatea mintală a societății românești. Vom vedea dacă normalitatea și educația democratică au dispărut din ADN-ul poporului român. Sau dacă au existat vreodată. Numai că după momentul 6-7 octombrie vom pune întrebarea tuturor celor care se vor duce la diverse sărbători și hamuri religioase: Ce ați făcut de Referendum? Pentru că fariseismul și explicațiile savante din zona sociologică nu pot sta în picioare în fața unei realități. Oricât am farda și am încerca să o prezentăm drept virtute, neparticiparea la vot reprezintă o atitudine și nu o părere.

P.S: Cei care susțin în continuare că acest referendum a fost confiscat de Liviu Dragnea să se gândească că prin absența lor la vot nu fac altceva decât să îl ajute pe Liviu Dragnea să confiște referendumul. În acest sens, am remarcat cu surprindere și plăcere, declarația președintelui Klaus Iohannis, care a spus că se va prezenta la vot.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Dan Andronic, Evz.ro: Referendumul va fi un test pentru sănătatea mintală a societății românești. Vom vedea dacă normalitatea a dispărut din ADN-ul poporului român

  1. exact la asta ma gandeam si eu…Biserica ar trebui sa ia o atitudine fata de cei ce sunt botezati crestin-ortodox si totusi vor spune nu, nu mai poti intra in Biserica dupa asemenea mizerie, dupa ce te-ai declarat clar impotriva Lui Dumnezeu si Legilor Divine

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii