Noutăți

“DACOPATIA” la maghiari – Lucruri pe care nu ți le-ai imaginat

 •  
 •  
 •  

În decursul timpului, maghiarii au fost foarte interesați de civilizația geto-dacică… Atât de interesați încât la un moment dat au pretins că sunt urmașii dacilor, pentru a-și justifica clamatele drepturi istorice în Transilvania.

În această aventură “dacopată” a maghiarilor, unul dintre conducătorii lor s-a prezentat ca “Principe al Daciei”, în timp ce în secolul al XIX-lea, multe dintre cetățile dacice din Transilvania au fost scoase la lumină de arheologi maghiari.

Cercetătorii lor au scris cărți despre daci și, tot în secolul al XIX-lea, au pus la cale înființarea primului muzeu dacic la Budapesta.

Despre toate aceste lucruri, dar și despre altele deosebit de interesante, puteți afla mai multe urmărind acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 22:00 și, în reluare, duminica de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on “DACOPATIA” la maghiari – Lucruri pe care nu ți le-ai imaginat

 1. cetățeanul tulburat // 25 iunie 2016 at 9:25 // Răspunde

  În opinia mea, străbunii noștri dacii, au fost evanghelizati cu forța din toate direcțiile, romani, greci, otomani, slavi…Prin marea minciună de Vatican…unealtă a vechii masonerii, cu care s-a căutat eliminarea dacilor, limbii și religiei…plăcuțele de la Sinaia au fost confecționate cu aur dacic și au umblat nemernicii de greci cu ele să le schimbe religia după retragerea Aureliana…O întâmplare interesantă spune așa, că la o necropola în Potaisa adică Turda de azi, a fost găsit un inel, pe lângă alte obiecte din ceramică pe care apăreau crucifixul ca model de decorare(pus la derută) iar pe interiorul inelului scria: “mai bine să fiu omul lui Jupiter, decât un creștin pervers”. Inelul ar data din perioada retragerii aureliene.
  Deci, istoria noastră e o făcătură grosolană, totul pentru a înlătura Zamolxianismul și a introduce religia ortodoxă. Niște bandiți cu toții…

 2. Roman din Ardeal // 26 iunie 2016 at 5:42 // Răspunde

  Inregistrarea se intrerupe aproape de minutul 10. Ungurii nu au ocazia sa vada toata emisiunea.

 3. Cetateanule, esti tulburat tare…

 4. ioneasa viorel // 16 septembrie 2016 at 20:38 // Răspunde

  Adevaratul ungur(etnic,vorbind) a dispărut demult din istorie, iar maghiarii din zilele noastre sunt românii,germanii,cehii , sârbii,etc, maghiarizați forțat , ce din lașitate au preferat să doarmă in pat cu dușmanul ,și cu creerele spălate duc mai departe tradițiile barbare ale nomazilor criminali din stepa siberiană.Logic ar trebui să abandoneze aceste practici și limba acelor străini și să revină la neamul lor străbun , la sânul mamei , chiar dacă a hulit-o mii de ani. EI , DA , SUNT DACI dar au uitat trecutul lor și sânt pierduți căci nu se simt ai acestui pământ și nici ai cui fii sunt. Îmi este milă de ei, popor pierdut, deși ar trebui să-i disprețuiesc.

 5. Adevărul este că Aquincum a fost una din cetățile romane stabilite pe locul Budapestei de azi și din câte se pare singura cea mai mare așezare romană sau mai bine zis “românească”. Acum, există atâtea dialecte în Elveția, dar și Austria, precum romansh. Ciudat lucru!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii