AIM radionica curs online

Noutăți

Dacii și Ștefan cel Mare vor fi interziși de legea antilegionară? Foloseau Svastica!

Așa numita lege antilegionară permite, așa cum s-a dovedit deja, abuzuri imense în mâna urmașilor bolșevicilor, cei care și-au dorit-o și care încearcă și vor încerca să îi elimine din istorie pe marii intelectuali și eroi români care au luptat împotriva părinților lor comuniști.

Faptul că s-a încercat eliminarea din istorie a lui Țuțea sau Eliade, de exemplu, este doar începutul. Dacă li se va permite, vor ataca multe alte repere.

În logica perversă și tupeul acestora, nu ne-ar mira ca în etapa a doua să cadă victimă Mihai Eminescu, cel despre care diverși ciumpalaci intelectuali au făcut afirmații murdare, pretinzând că e un balast pentru cultura noastră.

svastica daci

În atapa a treia, nu am fi foarte surpinși ca Alexandru Florian, pupătorul de moaște comuniste și actualul președinte al Institului Elie Wiesel, să strige în cheie proletară că dacii trebuie interziși pentru că foloseau svastica și, deci, erau cu siguranță fasciști, că, eventual, fascismul a început cel puțin pe vremea lor și a fost dus mai departe de tradiția populară românească (fascistă și ea, atâta vreme cât folosea svastica în motivele brodate pe îmbrăcăminte. Ca să nu mai vorbim despre faptul că portul popular devenise “uniformă” a Mișcării Legionare, ceea ce transformă portul popular românesc într-o chestie fascistă, nu-i așa?!?) și chiar de Ștefan cel Mare care a îndrăznit să pună mai multe svastici pe piatra de mormânt a fostei sale soții, Maria de Mangop. (pentru eventualitatea că se vor găsi și câțiva cititori care nu înțeleg sensul spuselor mele din această partea a articolului, subliniez că este vorba de o ironie, desigur)

Motive populare cu svastica

 

maria de mangop

Svastica pe piatra de mormant a Mariei de Mangop

Desigur, după o privire mai atentă a vânătorilor de svastici și “fascism” s-ar putea să se sesizeze și în legătură cu Culturile Cucuteni sau Turdaș-Vinca, întrucât, fără acordul Institutului Elie Wiesel, au folosit încă de acum 7.000 de ani svastica pe vasele lor ceramice. Un motiv suficient pentru a interzice ceramica cucuteniană și Tăblițele de la Tărtăria…, pentru că ar fi expresia unor culturi extremiste…

svastica cucuteni

Svastica in turdas vinca

Și exemplele absurde ar putea continua, cu aceeași amară ironie!

Singurul lucru care nu trebuie interzis în România este comunismul! Că de, o restaurație bolșevică nu se poate face decât privind cu respect și admirație la operele lui Marx, și doar prin intermediul fiilor marilor bolșevici, puși la multe dintre butoanele de unde se manevrează mersul lucrurilor în România, ASTĂZI! Că așa este într-o țară aflată sub ocupație!…

Daniel Roxin

 VIDEO: Istoria svasticii pe teritoriul României


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

13 Comments on Dacii și Ștefan cel Mare vor fi interziși de legea antilegionară? Foloseau Svastica!

 1. Cred ca o dati in pareidolie deja cu aceste aberatii. Peste tot in Univers, nu doar in lume, exista tipare asemanatoare, linii similare, semne “familiare”.
  Daca nu stiati nici care de ele, habar nu aveati ca asa sunt. Creierul reconstruieste usor ceea ce are deja in “baza lui”.
  Valabil si la fetele “sfintilor” din cartofi, funduri de caini, copaci si chiar Pluto…

  • Ala e un simbol antic pentru soare ,care e folosit pe pamant de milenii intregi,boule.In capul tau bolnav e reconstrutia, e exact acelasi semn si is o infinitate de combinatii si forme posibile cand e forma de semne.E asociat cu soarele si tot ce e nonfizi, planta proasta,mintea e o unealta prea grea pentru tine.Cea mai veche swastica de pe planeta e gasita in Moldova si Ukraina

 2. Simbolul Svastica e preluat din filosofia hindusa care are numbele de Antahkarana, folosit in ziua de azi in Reiki pentru vindecare spirituala.
  Va puteti documenta pe net in legatura cu asta,
  Nu mai considerati un simplu simbol precum svastica, ca fiind o chestie negativa.

 3. Defapt si comunistii foloseau svastica pe bancnotele lor si alte chestii.

 4. Chiar coroana reginei Maria are zulufi din zvastici Coroana Reginei Maria – “Exponatul lunii” la Muzeului National de Istorie a Romaniei
  October 19, 2011 at 10:11pm

  Muzeul National de Istorie al Romaniei este onorat sa anunte faptul ca in luna Octombrie, in cadrul seriei de micro-expozitii “Exponatul lunii”, va fi prezentat publicului, un obiect de patrimoniu de exceptie – Coroana reginei Maria. Vernisajul micro-expozitiei va avea loc Joi, 20 Octombrie 2011, ora 11:00, in prezenta directorului general al Muzeului National de Istorie a Romaniei, dr. Ernest Oberländer-Tarnoveanu.

  Se marcheaza astfel, implinirea a 136 de ani de la nasterea reginei Maria in data de 29 Octombrie (1875). Expozitia prezinta documente privind istoria mai putin stiuta a coroanei reginei Maria, comandata de Parlamentul Romaniei pentru ceremonia incoronarii dela Alba-Iulia. Coroanaa fost realizatala Parisde catre casa de bijuterii Falize din aur transilvanean, dandu-i astfel o simbolistica aparte. Proiectul coroanei in stil bizantin, decorata cu motive vegetale, a fost conceput de Costin Petrescu, avand ca sursa de inspiratie coroana doamnei Despina Milita sotia lui Neagoe Basarab, de pe fresca Manastirii dela Curtea de Arges, tinand cont de dorinta reginei Maria pentru a da o aura medievala infatisarii sale. Un accesoriu neobisnuit pentru coroana sunt pandativii laterali “prependoulia” specifici diademelor imperiale bizantine.

  Cele doua pandantive au fiecare cate un scut heraldic, unul reprezinta stema Regatului Romaniei, iar celalalt insemnele heraldice ce arata ascendenta reginei Maria, Casa de Edinburgh. Asocierea acestora cu elemente artistice bizantine sugereaza continuitatea cu perioada de glorie a statelor medievale romanesti. Piesa prezinta o alaturare unica de simboluri regale, fiind o exprimare a noii identitati nationale romane dobandite de catre nepoata reginei Victoria. De cele doua medalioane sunt prinse cate 3 lanturi de ambele parti, reprezentand spice de grau, simbol al fertilitatii, iar la capatul fiecarui lant era o cruce gamata, similara celei din partea superioara a coroanei. Crucea gamata stilizata reprezinta simboluri religioase cosmice stravechi care se regasesc adesea si in arta populara romaneasca. Alegerea pietrelor semipretioase sau pretioase care au impodobit coroana a fost in acord cu viziunea reginei despre romantism.

  Comanda coroanei reginei Maria, conform documentelor din arhiva Falize a fost inregistrata la 5 August 1921, fiind facuta de catre Parlamentul Romaniei, prin presedintele Senatului, generalul Coanda si de colonelul Drosso, din partea Regelui Ferdinand.

  Coroana reginei Maria va fi expusa in Holul Central al Muzeului National de Istorie a Romaniei pana la sfarsitul lunii noiembrie, putand fi admirata dupa aceasta perioada in expozitia permanenta “Tezaur Istoric”.

 5. Cine sunt in spatele acestei falsificari a istoriei poporului roman????????????Acesti asa zisi descoperitori de istori a romanilor sa-si dea numele sau din ce fac partemai mira “telectul” lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Semnul crucii incarligate este stravechi.Nazi a folosit semnul, dar cu orientare spre dreapta . Cine nu cunoaste, nu stie.De vazut daca acele foto suunt reale si nu facute.Sensul benefic de rotatie este cel sppre stanga si a fost folosit inca din vechime.
  Repet:”Nicarii n’o fos’ sa nu hie altcum!”

 7. Toti vor sa nu se mai stie de legionari,sa nu se mai vorbeasca despre ei,nu indrazneste nimeni,insa sa faca o analiza publica a miscarii legionare din Romania!!! Cine au fost,ce idealuri au avut,impotriva cui au luptat.Acum cand,chipurile,avem libertatea cuvantului pentru care au murit o multime de tineri la revolutie,miscarea legionara si publicistica eminesciana sunt inca subiecte tabu…

 8. Swastika sau 卍 (manji) este un simbol vechi(atestat de cel putin 1500 de ani) aflat si pe templele din Japonia, care are o conotatie pozitiva. Faptul ca Adolf Hitler a defecat pe el, folosindul in campania sa, e un lucru bine de stiut.

 9. folosindu-l 😀

 10. svastica este un cuvant SANSCRIT si provine din SURIA STIKA inseamna noroc….roata soarelui….

 11. Ce oameni , nu ati aflat inca ce a facut Hitler? a copiat totul, si svastica si steagul si salutul

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii