Noutăți

Dacian Cioloş: ”Nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini. Vreau să fie utilizat de comunităţile locale”

  •  
  •  
  •  

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Ciugud, că nu îşi doreşte ca pământul să fie vândut la străini, ci ar vrea să fie valorificat de comunităţile locale, deoarece este o resursă care, odată înstrăinată, cu greu poate fi obţinută înapoi.

”Apropo de instalarea tinerilor şi de potenţialul inclusiv al agriculturii pentru că s-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini şi vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu-mi doresc ca pământul să fie vândut la străini. Îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunităţile locale pentru că e o resursă pe care greu o puteţi obţine din altă parte. Şi nu o puteţi obţine din altă parte, dacă o pierdeţi, odată ce aţi renunţat la o astfel de resursă, cu greu puteţi să o obţineţi înapoi”, a declarat Dacian Cioloş în cadrul conferinţei de lansare a programului de susţinerea a clasei de mijloc de la sate.
Premierul a a completat că legile nu ar putea înlocui dorinţa proprietarilor de a vinde sau de a valorifica pământul la nivel local, iar oamenii trebuie să conştientizeze cât de importantă este această resursă.
”Aş vrea să mai transmit un mesaj primarilor care sunt în sală şi mă aud: nu facilitaţi cu orice preţ vânzarea terenului până când nu aţi făcut toate eforturile de a valorifica terenul respectiv în sat cu comunităţile locale. Sigur că e mai uşor să obţineţi un anumit sprijin când vine un străin să vă cumpere pământul şi să vă roage să-l regrupaţi pentru ei pentru a-l vinde. Gândiţi-vă că în felul acesta vindeţi o resursă care e a comunităţii şi pe care nu o mai puteţi aduce înapoi”, a declarat premierul.Citeste mai mult aici: Adevarul.ro

Foto: Dorin Ţimonea

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Dacian Cioloş: ”Nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini. Vreau să fie utilizat de comunităţile locale”

  1. 1453,Cpnstantinopolul cade.Mahomed Fatih intra in orasul in care turcii isi fac de cap.Oprindu-se in fata basilicii Sfinta Sofia(intelepciune),inmarmurit de frumusetea acesteia,loveste cu sabia un ienicer care spargea cu securea lespezile de marmura; ,,Ajunga-va comorile si robii!Cladirile orasului sunt ale mele!”

  2. Se pare ca domnul Ciolo e ok! Sa vedem dacă se va menține tot așa patriot și pe viitor.

  3. Asa DA, DACIANE! Se implineste voia strabunilor! Cernoziomul cafeniu este al nostru din mosi stramosi, intocmai dupa cum Rosia Montana a fost dintotdeauna a noastra si s-a intors acolo unde-i este locatia ancestrala. Istoria se scrie si se corecteaza din mers, in ritmul legilor sacre, edenice!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii