Noutăți

DACIA ‒ Hărțile neștiute ale Imperiului Austro-Ungar. Vezi aici fotografia unei hărți originale excepționale (veche de secole) deținută de un român:

 •  
 •  
 •  

Articol publicat în revista ISTORIE INEDITĂ

O comoară excepțională, formată din peste 30 de hărți în original și alte documente ale Imperiului Austro-Ungar, toate vechi de secole, se află în acest moment în proprietatea unui român.

Valoarea lor este uriașă, nu doar din punct de vedere financiar (probabil zeci de milioane de euro), cât mai ales din punct de vedere istoric, deoarece ele pot să dea mari dureri de cap revizioniștilor maghiari.

Din motive lesne de înțeles, nu voi da numele proprietarului acestui tezaur, eu fiind mandatat, deocamdată, doar să le prezint publicului, pentru a ști că există în original și sunt de o mare importanță pentru istoria națională.

Ce vă pot spune, totuși, este că documentele sunt moștenite pe o linie de descendență care merge până în sânul familiilor conducătoare ale Imperiului Austro-Ungar, că acest om a fost ofertat și de guvernul de la Budapesta și de reprezentanții altor interese, dar că, deși oferta generală a fost de zeci de milioane de euro pentru a le vinde în exteriorul țării, patriotismul l-a făcut să nu vrea ca aceste valori să părăsească România. Peste toate, în mod surprinzător pentru mulți, fosta lui soție, etnică maghiară, i-a lăsat cu limbă de moarte că nu dorește ca aceste hărți să părăsească țara, că ele trebuie să fie folosite în interesul României și că nici măcar Ungaria NU trebuie să le aibă, deoarece nimeni nu va mai auzi de ele după achiziție!

Autenticitatea acestor hărți a fost confirmată atât de experții acreditați ai Ministerului Culturii din România, cât și de un expert al Casei Regale Britanice. Toate documentele au imprimat sigiliul nobiliar al contelui Peter Frangepan, trezorier al unui mare demnitar regal, iar valoarea lor este una de TEZAUR al Patrimoniului Național.

Cu toate acestea, așa cum era de așteptat (!!!), statul român, cel care de 27 de ani a distrus și vândut România, nu a dorit să le achiziționeze în interes național, deși oferta făcută de proprietar a fost de… zeci de ori mai mică decât ce i se oferise din străinătate.

În consecință, mi-am asumat responsabilitatea de a le aduce pe rând la cunoștința publicului și, în paralel, de a motiva reprezentanții puterii politice să le achiziționeze spre folosul istoriei României.

Pentru acest articol am ales o hartă excepțională: harta Europei din vremea lui Carol cel Mare al francilor (747 ‒ 814 e.n.), reprodusă după o hartă a lui Ortelius în jurul anului 1600 de către editorul Ioannes Iansonius și gravorul Petrus Kaerius Calavit, la Amsterdam. Ea poartă numele Germania Veteris și are puterea de a da peste cap toată filosofia revizionismului maghiar deoarece harta, așa cum apare clar pe ea, ne arată că pe teritoriul României de astăzi, dar și pe o parte a teritoriului Ungariei de astăzi, înainte de venirea ungurilor în Europa, în secolul al IX-lea, aici trăiau DACII!!!

f

crop harta

De altfel, Carol cel Mare, după o incursiune militară făcută în această zonă, vorbește în Analele Regilor Franci despre DACII care trăiau de o parte și de alta a Tisei (râu în Ungaria de astăzi). Alături de izvoarele istorice, harta pe care v-o prezentăm vine să confirme această realitate.

Așadar, puneți cap la cap, oameni buni, valoarea acestor două documente: Analele Regilor Franci, care vorbesc despre prezența dacilor în secolul al IX-lea pe teritoriul Ungariei de astăzi, și o hartă originală medievală, care prezintă realitatea etnică și militară a acelei vremi, cu puțin timp înainte de venirea ungurilor, confirmând Analele Regilor Franci. Dacă veţi face asta, veți înțelege cât de importantă este dovedirea continuității dacice în Transilvania și cât de iresponsabili și ignoranți (sau trădători!) sunt cei care pretind că geto-dacii au dispărut din istorie și că românii de astăzi nu mai au nicio legătură cu ei… De asemenea, veți înțelege cât de mari sunt interesele ca această hartă să nu ajungă niciodată într-un muzeu din România!

În următoarele numere ale revistei ISTORIE INEDITĂ (primul număr al revistei poate fi achiziționat de aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html ), vă voi prezenta alte hărți sensibile ale Imperiului Austro-Ungar, cu o valoare de patrimoniu pentru noi.

Rămâneți aproape, pentru a redescoperi istoria împreună!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Ilustrații cap de articol: Gabriel Tora

istorie inedita coperta revista 1


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

18 Comments on DACIA ‒ Hărțile neștiute ale Imperiului Austro-Ungar. Vezi aici fotografia unei hărți originale excepționale (veche de secole) deținută de un român:

 1. almasan victor // 13 iulie 2017 at 11:44 // Răspunde

  Lasa ca vine “marele istoric”Boia si va lamureste el !

 2. Interesant, daca comparati o harta recenta cu aceasta din timpul lui ‘Caroli Magni’ vedeti ca unde e Budapesta astazi pe harta, pe harta veche scrie ‘Daciae’.
  Poate e timpul sa ne revendicam teritoriul.

 3. Au sa turbeze bozgori din Ungaria cand au sa vada harta

 4. Doru-Calin Ciobanu // 13 iulie 2017 at 19:47 // Răspunde

  Felicitari, domnule Roxin, pentru acest articol!

 5. Mulțumim.

 6. Ei, da! Asta este o lovitura!
  Bravo Daniel Roxin!

 7. ce aratati voi ie o parte sa zic un fragment ca adevarata harta a neamului Geto carenu vor sa se auda de asa ceva ie HARTA din ANUL 5000 I.H.
  DRAGA DANIEL ROXIN INCEARCA TOTUSI sa nu mai zici DACIA ca denumirea de dacia tarziu a aparut PRIMA denumire a fost GETO porma GETO DACIA si mai tarziu DACIA si sa stii si tu ca macedonia a fost o regiune a neamului GETO si cea mai fidela nu ce spuneti voi uitate pe HARTA din anu 5000 I.H. grecii nu erau si asa mai departe ROMA nici atat care se trag din TROIA o regiune a neamului GETO unii dintre cei mai mari TRADATORII neamului ce iti spun eu se stia de vremea socialismului TARIILE CARE NEA VRUT RAU TOT TIMPU GRECIA AUSTRIA GERMANIA UNGARIA ITALIA OLANDA

 8. Adrian Balitchi // 13 iulie 2017 at 23:26 // Răspunde

  Felicitari pentru acest articol!

 9. Popa Adrian // 14 iulie 2017 at 9:55 // Răspunde

  Felicitări Domnule

 10. Daca veti merge in marile muzee veti putea vedea statui cu daci prezentand barbati de o statura impozanta si culmea pentru un popor invins de Roma, toate prezintă dacii in pozitii demne, mândre. Daca corelati cu afirmatia lui Traian când a învins Dacia ca “ne-am intors acasa” putem înțelege respectul manifestat fata de poporul nostru, Traian ordonand construirea Comunei la Roma care este o prezentare demnă a unui popor învins.

 11. Alexandru Razvan Petre // 15 iulie 2017 at 11:59 // Răspunde

  Bravo Roxin pentru intreaga ta activitate pentru redarea adevarului cu privire la popoarele daco trace

 12. Citat: ,,Valoarea lor este uriașă, nu doar din punct de vedere financiar (probabil zeci de milioane de euro), cât mai ales din punct de vedere istoric, deoarece ele pot să dea mari dureri de cap revizioniștilor maghiari.” Lucrurile sunt cât se poate de limpezi căci încă din clasa a IV-a am știut că dacii trăiau în Câmpia Panonică având teritoriul până la Tisa. Dureros este faptul că stați de vorbă și vă târguiți cu domnii iredentiști atâta timp cât ei nici măcar nu sunt un popor european. Popoare ca Cehia, Serbia sau Slovenia i-au poftit frumos afară și nu se târguiesc pentru ținuturile lor strămoșești și ne-au găsit pe noi mai proști , poate le ține figura.

 13. Apar la lumina marturii pe care lumea occidentala le considera foarte
  incomode.Istoria e scrisa de invingatori.Hartile au fost facute de oameni
  cu un nivel mult mai ridicat decat a celor ce conduceau.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii