Noutăți

Dacă adresa dvs. de e-mail este pe această listă, schimbați-vă parola imediat!

  •  
  •  
  •  

Potrivit IFL Science, recent a fost descoperită o listă de spam care conține peste 700 de milioane de adrese de mail. Observată pentru prima dată de specialistul în securitate cibernetică cunoscut sub numele de Benkow, lista conține două date separate: în primul set avem adresele de e-mail, în timp ce al doilea set conține atât adresele cât și parolele aferente e-mail-urilor sparte.

Pentru a rezolva problema și a-i ajuta pe internauți, Benkow împreună cu un alt expert în securitate informatică, Troy Hunt, au lansat un site în care fiecare utilizator de internet își poate verifica dacă dresa sa de mail mai este sau nu sigură, iar în cazul în care se află pe acea listă neagră cu 700 de e-mailuri compromise să își schimbe parola imediat.

Spambotul care a cauzat această problemă se numește Onliner și face parte dintr-o operațiune malware pe scară largă, care ocolește filtrele de spam ale adreselor de mail și este capabil să scoată parolele folosite pentru accesarea e-mailurilor infectate. Publicația britanică Metro informează faptul că Troy și Benkow au semnalat autoritățile din Olanda, țara de unde vine acest atac informatic cu privire la această vulnerabilitate, însă până acum nu au fost luate măsuri de către organele abilitate pentru depistarea autorului spambotului și tragerea sa la răspundere, motiv pentru care s-au decis ca măcar utilizatorii finali să fie conștienți de pericolele la care se expun dacă adresa lor de e-mail a fost sparta de acest spam.

Site-ul unde se poate verifica dacă o adresă web este sau nu pe lista neagră: https://haveibeenpwned.com/

sursa: http://metro.co.uk/2017/08/30/is-your-email-address-one-of-711000000-found-on-a-spambot-server-6888834/

sursa: http://www.iflscience.com/technology/if-your-email-address-is-on-this-list-change-your-password-right-now/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii