Noutăți

Cuplul din Valdaro – îmbrățișați de 6.000 de ani. O descoperire arheologică unică

  •  
  •  
  •  

Cuplul din Valdaro este numele unei perechi de schelete care a fost descoperită în 2007 în apropierea satului Valdaro din Mantua, Italia. Îmbrățișarea ce durează de circa 6.000 de ani a sensibilizat o lume întreagă, dovedind încă o dată în plus faptul că iubirea este cel mai profund și vechi sentiment de pe Pământ.

Ceea ce este chiar mai impresionant, înmormântarea dublă din perioada neolitică este foarte puțin documentată, iar poziția cuplului este cu siguranță unică. În plus, este singurul exemplu de înmormântare dublă în nordul Italiei, găsit până în prezent. Istoricii nu au reușit să determine modul în care cei doi tineri au murit cei doi tineri. Aceștia aveau în jur de doar 20 de ani în momentul morții. După o examinare complexă a oaselor, experții au stabilit că bărbatul și femeia nu erau doar tineri, ci și mici de înălțime având în jur de 1.58 – 1.60 metri fiecare. În urmă cu 5000 de ani, zona din jurul orașului Mantua era o imensă mlaștină, astfel încât mediul era ideal și a ajutat la conservarea scheletelor.

skeletons-of-the-Lovers-of-Valdaro

“Noi nu am găsit niciodată un bărbat și o femeie din această perioadă care să fie îmbrățișați, de aceea această descoperire este unică: am găsit o mulțime de femei care îmbrățișează copii, dar niciodată un cuplu. Aceștia par tineri, dinții lor nu sunt uzați, iar testele de laborator par să confirme această teorie. Este extraordinar să vedem un asemenea devotament și un sentiment de iubire atât de puternic într-o perioadă atât de îndepărtată din istoria omenirii ” , a declarat Elena Maria Menotti, autoarea descoperirii.

Photo-Credit-2-640x360 The-pair-of-skeletons-dates-back-6-000-years.-Photo-Credit-480x640 The-Lovers-are-on-dysplay-at-the-Archaeological-Museum-in-Mantua-Italy.-Photo-Credit-640x501

sursa: https://www.thevintagenews.com/2017/04/09/the-lovers-of-valdaro-for-6000-years-a-pair-of-skeletons-had-been-locked-in-an-eternal-embrace/

sursa: http://www.ancient-origins.net/history/neolithic-romeo-and-juliet-star-crossed-lovers-valdaro-007413


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Cuplul din Valdaro – îmbrățișați de 6.000 de ani. O descoperire arheologică unică

  1. Foarte frumos…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii