Noutăți

Cum vor consuma oamenii burgeri, fără să sacrifice animalele…

O dată cu noile schimbări venite dinspre tehnologie, este doar o chestiune de timp până când și mâncarea noastră va deveni altfel. În prim plan este consumul de carne, tot mai răspândit pe planeta și tot mai dăunător.

Pe măsură ce veniturile au început să crească și în zone mai sărace, oamenii au început să consume tot mai multă carne.

În ultimii 50 de ani, cantitatea medie, la nivel global, de carne consumată per persoană s-a dublat, de la 23 de kilograme, în 1961, la 43 de kilograme, în 2014.

Conform unui studiu efectuat de Organizaţia pentru Hrană și Agricultură din cadrul ONU, numărul animalelor rumegătoare crescute pentru hrană va ajunge de la 4,1 miliarde la 5,8 miliarde în perioada 2015-2050.

Organizatia apreciază că industria cărnii și a produselor lactate este responsabilă pentru 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, în timp ce alte organizaţii, cum ar fi Institutul Worldwatch, au estimat că ar putea fi vorba de 51%.

Implicatiile sunt grave asupra mediului, pentru că industria de procesare a cărnii este extrem de poluantă, dar și consecințele asupra sănătății nu sunt de ignorat.

Consumul mare de carne este legat de multe boli, spun medicii, care invită la o dietă echilibrată. ONG-urile au reacționat prin diferite forme de protest.

Ne gândim la carne fără să avem în vedere originea, dacă provine de la un pui sau de la o vacă, de exemplu, ci din punct de vedere al elementelor din compoziție. Urmărim să aibă proteine, carbohidrați, lipide, minerale și vitamine, toate pot fi găsite în plante, în afară de colesterol”, spune Sincron Rebecca Miller, biofizician.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii