Noutăți

Cum vor arăta sportivii români la Olimpiada din 2016?

În pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, Comitetul Olimpic și Sportiv Român se pregătește să îmbrace o nouă haină. Iată cum va arăta echipamentul și toate accesoriile lotului Olimpic care va reprezenta România la Rio!

A XXXI-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în 2016 la Rio de Janeiro, în Brazilia, urmând să fie prima ediție a Olimpiadei care are loc pe continentul sud-american. Alegerea orașului gazdă a avut loc la 2 octombrie 2009 la cea de-a 121-a sesiune CIO de la Copenhaga.

echipament

În data de 2 octombrie 2009, la Copenhaga, membri votanți ai Comitetului Internațional Olimpic au decis ca orașul gazdă să fie Rio de Janeiro. Dintre cei 115 membri, cei care reprezentau țările orașelor în cursă nu au primit dreptul de a vota. A fost nevoie de trei rânduri de scrutin deoarece niciunul dintre orașe nu obținuse majoritatea voturilor în primele două runde. Chicago și Tokyo au fost eliminate în primele două etape ale votului, finala având loc între Madrid și Rio de Janeiro, ultimul fiind declarat câștigător de președintele CIO, Jacques Rogge.

cosr-team-romania-applications
Participarea României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 este principalul obiectiv al federaţiilor din sport pentru următorul an.

cosr-team-romania-symbol-1Alin Petrache, preşedinte COSR a declarat: “Toate federaţiile vor trebui să colaboreze pentru acest eveniment care îşi doreşte să fie o carte de căpătâi a sportului românesc. O să conţină un plan de măsuri care vor fi şi vor trebui să fie implementate pentru a readuce România în plim planul sportului mondial”.

Ion Dobrescu, secretar general COSR, a adăugat: “În acest moment avem structurate 15 loturi olimpice cu o componenţă de 160 de sportive şi 48 de specialişti”.

Şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, promite sprijinirea lotului olimpic român şi cere Guvernului mărirea alocării bugetare din PIB pentru sport.

“Vrem să aibă toate condițiile ca să se întoarcă acasă invingători. Timpul e scurt, așa că avem nevoie de o tactică impecabilă pentru a excela la Rio. Sportul trebuie să reprezinte alături de educaţie şi cultură o prioritate naţională”.

cosr-ooh
Șase sportivi români şi-au făcut până acum baremul pentru Jocurile din Brazilia din vara lui 2016. Toți vin din atletism – un sport care nu a mai reușit în ultimii ani să obțină performanțe majore.  Multi alți sportivi speră să profite de competiția de la Baku pentru a obține biletele de Rio. “Abia aștept să începă treabă pentru Olimpiadă. Avem Campionatul European Olimpic, e ceva, începe sportul să meargă, încep competițiile să ia viață” – a spus Leonard Doroftei pentru Dolce Sport.

cosr-ad-1

surse: comitetul olimpic si sportiv roman, dolce sport, digi 24, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii