AIM radionica curs online

Noutăți

“Cum și cu ce mi-am vaccinat fetița”. Incredibila aventură a unui avocat român în interiorul sistemului medical… E bine să afli!!!

Am promis părinților, cititorilor articolului Confesiunea unui avocat român: Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele” (pe care îl poți citi dând click AICI) că voi povesti ce soluție alternativă am găsit la vaccinarea fetiței mele.

Datorită anumitor conjuncturi, nu am putut scrie și publica această continuare până acum.

Lucrurile sunt simple. Există trei categorii de părinți.

Prima categorie: cei care nu sunt informați și pe care nu îi interesează problema vaccinării. Cei care cred tot ceea ce li se spune de către medici, dogma oficială, și care își vaccinează copii cu ceea ce se dă la policlinică de către Stat, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită, pe criteriul că “doar toată lumea se vaccinează și doar n-o păți tocmai copilul meu ceva”.

A doua categorie: părinții grijulii, care se informează și află că există multe efecte adverse ale vaccinurilor, atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung. Ei caută soluții alternative la programul național de vaccinare, pentru a fi siguri că bebelușii lor sunt în siguranță.

A treia categorie: părinții speriați, care văzând multe cazuri de copii care au manifestat efecte adverse la vaccinuri, se sperie și refuză orice vaccin pentru copii lor.

Eu scriu pentru cea de-a doua categorie, părinții care doresc să își imunizeze copiii și caută alternative la vaccinurile existente pe piața românească.

Un prim sfat: căutați și citiți cartea “Vaccinurile și autoimunitatea”apărută la editura Christiana, având ca autori trei reputați specialiști în virusologie și vaccinare.

Dacă nu aveți timp sau nu o găsiți, vă fac o scurtă prezentare a concluziilor acestor specialiști în două rânduri: ei fac un rezumat și analizează vaccinurile existente și efectele lor adverse din prisma substanțelor alergogene existente în vaccinuri (aluminiu, nichel, etc.) prezentând ca argumente studiile pe care își bazează concluziile.

Deci cartea este solid argumentată științific, chiar și doctorii pediatri cu care am discutat au rămas surprinși de vastitatea informațiilor din cuprinsul ei.

Ideea de bază este că un vaccin are, pe lângă virusul atenuat, și anumite substanțe care stimulează sistemul imunitar să dea un răspuns mai puternic. De aceea se bagă aluminiu și restul chestiilor considerate periculoase în genere. Problema este că, orice substanță poate fi remediu sau otravă, în funcție de cantitatea în care este administrată, așa cum spunea și părintele medicinei, Hipocrate. Acest lucru este clar atunci când vedem cum în homeopatie, o substanță extrem de toxică, dar cu o diluție foarte mică, poate fi folosită drept medicament. La fel, în cantități extrem de mici, anumite substanțe pot provoca reacții benefice în sistemul imunitar. Probleme pot apărea însă atunci când se cumulează un metal sau mai multe în organism, fapt ce poate provoca o hipersensibilitate de tip întârziat, conform studiilor prezentate în carte, ce poate duce la probleme de sănătate foarte mari.

Și totuși: ce înseamnă PUȚIN ?

Totul trebuie calculat la greutatea copilului ce urmează a fi injectat. Studiile au relevat că cele mai multe efecte adverse apar la copii născuți prematur. De ce ? Pentru că aceștia au o greutate mai mică decât greutatea standard.

Deci, prima recomandare: nu vaccinați copii până ce nu ating o greutate medie, normală, sau cel mai bine, peste medie.

A doua observație ce rezultă din cartea mai sus amintită: că anumiți copii se nasc cu anumite alergii, intoleranțe sau sensibilități necunocute de medic, care pot duce la efecte adverse grave. Din această perspectivă, autorii lucrării propun ca pentru viitor, toți copii să fie testați pentru anumite alergii înainte de a fi vaccinați, și sunt numite în carte 3 tipuri de teste, care există și la noi (cei care aveți curiozitatea care sunt acelea, citiți).

vaccinurile-si-autoimunitatea

Astfel, se elimină mult din posibilitatea ca anumiți copii care au intoleranțe crescute la nichel, aluminiu sau alte substanțe să fie vaccinați și să pățească ceva. Cunosc personal un caz grav al unui copil născut în Constanța chiar lunile trecute, care după vaccinarea din maternitate (cu acele prime două vaccinuri) a avut drept efect advers sucirea mâinii vaccinate și imposibilitatea de a o mișca. Copilul își revine cu kinetoterapie, am înțeles de la părinți copilului că în același timp au mai fost alți doi copii în acea maternitate cu aceeași problemă, tot de la vaccin. deci, mare atenție. Mai bine amânați vaccinarea și faceți teste decât să pățească copilul ceva.

Cam atât despre carte.

Și acum practic, ce am descoperit. Nu am găsit vaccinul bulgăresc despre care scriam în primul articol. Am descoperit că Guvernul a menținut pe piață până săptămâna trecută, când contractul de import cu Polisano a fost reziliat, vaccinul Hexacima. Acest vaccin produs de Sanofi Pasteur a fost raportat ca având numeroase efecte adverse, deci părerea mea este că riscați dacă faceți acest vacin copiilor voștri, cu atât mai mult dacă îl faceți în schema 2-4-11 luni. Dacă nu aveți alternative, faceți-l în schema 4-6-11 luni, adică dați copilului o șansă să crească în greutate înainte să îl confruntați cu riscul unor potențiale efecte adverse.

Apoi, am descoperit că există o piață “neagră” a vaccinurilor. Sunt cei din Sistem (cadre medicale, oameni cu bani și informații, etc.) care știu că Hexacima e periculos și fac copiilor lor alte vaccinuri. Care sunt acestea ? Am aflat cu greu.

Majoritatea celor care au informații și posibilități își vaccinează copii în schema 4-6-11 luni cu Infarix Hexa de la Glaxosmite, fabricat de regulă în Belgia. Acesta l-am făcut și eu fetiței mele, în schema 4-6-11 luni, Nu mă întrebați cum și de unde am făcut rost. Oficial, nu se găsește la nici o farmacie. Neoficial, prin relații, se poate obține. Dacă îl aduceți de afară, aveți grijă să vină păstrat la rece, în casetă termoizolantă, altfel riscați mai mult decât cu Hexacima. Și nu, nu îmi cereți să vă fac rost că nu se poate. Tot ce pot este să vă ofer informația corectă.

PS: mai nou, am găsit surse de Infarix Hexa, doar că se pot achiziţiona în câte 10 doze odată, deci va trebui să vă strângeţi mai mulţi părinţi, care doriţi

Vă spun cu toată sinceritatea: cei din Sistem, care au copii și cunosc care e vaccinul  ”bun”, nu vorbesc despre treaba asta de teamă că dacă toată lumea află, toată lumea se va repezi să caute vaccinul, acesta va dispărea complet de pe piață, fie ea și piața neagră, iar ei nu vor reuși să mai procure pentru copil următoarea doză din cele 3 care se fac în schiema 4-6-11 luni. Deci este vorba până la urmă de egoism și de o logică gen: lasă să trăiască al meu, nu mă interesează de ceilalți – chestie cu care eu nu sunt de acord.

Când într-un final am reușit să procur pentru fiimea prima doză de Infarix Hexa, la clinică toți mă întrebau, de la asitente până la medicul pediatru DE UNDE AM FĂCUT ROST DE EL. Se uitau la vaccin de parcă era Sfântul Graal. Unde înainte, când întrebasem dacă să fac Hexacima, nu îmi oferiseră alternative, acum brusc știau că Infarix Hexa e mai bun decât Hexacima. Vă spun asta ca să vedeți până unde merge ipocrizia cadrelor medicale.

Tot din categoria vaccinurilor zise pentru copii “speciali” sau “sensibili” sunt Prevenar 13 și Synflorix. Se pare că Glaxo face vaccinuri de mai bună calitate decât francezii de la Sanofi.

Bine ar fi, dacă știți că voi ca părinți ați avut sau aveți probleme de sănătate (alergii, intoleranțe, boli cronice în familie, etc.) să faceți testările alea de care am vorbit mai sus. Luați cartea, arătați-o medicului vostru pediatru, și cereți analize înainte de vaccinare. În timp, chestia asta va deveni o procedură curentă, cum au devenit și administrarea de probiotice în timpul administrării antibioticelor, chestie de care medicii râdeau acum zece ani.

Aici găsiți și schema oficială de vaccinare după care merg majoritatea medicilor pediatri din România pentru copii cu vârste de până la 6 ani, ca să fiți în cunoștiință de cauză.

Succes și sănătate tuturor !

Avocat Mihai Rapcea – Sursa articol


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

19 Comments on “Cum și cu ce mi-am vaccinat fetița”. Incredibila aventură a unui avocat român în interiorul sistemului medical… E bine să afli!!!

 1. Am facut baietelului nostru doar vaccinuri de la GSK, dupa ce ne-am informat indelung despre ambele variante. Si pediatra noastra tot de la GSK ne-a recomandat sa facem, nicidecum pe cele de la stat. Suntem multumiti de alegerea facuta si acum, la un an si jumatate, piciul nu are absolut nimic si nu a avut nicio reactie adversa la niciun vaccin, nici macar temperatura ridicata. Nu suntem contra vaccinarii cat timp produsele sunt safe pentru copil!

 2. Fratii mei rosii, prin anii ’70 se faceau vreo 3-4 vaccinuri, acum s-a ajuns la 40-50… Autismul de la 1 la 10 mii a ajuns la 1 la 100 copii in USA… Daca se continua in stilul ultimilor 20 de ani, se va ajunge la 1 din 2 copii in 2030… Chiar asa, nu ne dam seama ca nu exista autism printre copiii nevaccinati (vezi populatia Amish)?… Autismul face RAVAGII deja, cat toate bolile celelalte periculoase la un loc… Tot se da vina pe ADN etc… Explicati-mi si mie atunci cum se face ca fetita mea mijlocie este autista, iar baiatul cel mare si sora mai mica cu 2 ani sunt normali… Explicati-mi si mie de ce fetita mea are poze si filme in care se comporta absolut normal pana la 2 ani si la 2 ani si o luna este o „leguma”, care pur si simplu nu-si mai recunoaste parintii, nu mai vorbeste, se invarteste in cerc cu orele, se ascunde in dulapuri si sertare unde sta cu orele etc…
  Tot nu inteleg de ce se oripileaza parintii care si-au vaccinat copiii… Pai tocmai ei ar trebui sa fie cel mai putin ingrijorati…
  Culmea este ca cel mai putin ingrijorati sunt exact parintii care nu si-au vaccinat copiii…

  • Bravo Ilie chiar cautam prin comentarii dacă mai sunt oameni informați ca tine sau toți sunt de genul avocatului din cea de-a doua categorie părinți 😉

 3. Nu sunt greu de găsit ! Noi o vaccinam la Medlife !

 4. Pe mine ma intereseaza vaccinul care se face la 14 ani pentru Difterie.

 5. raluca rafila // 3 octombrie 2016 at 14:47 // Răspunde

  Eu am vaccinat copilul cu Prevenar 13 care printre altele este si contra otitelor medii, iar fii-miu a facut 11 otite medii pana la varsta de 5 ani.

  Dar daca ceilalti sunt ipocriti, de ce nu ne spuneti dvs. de unde se achizitioneaza?!

 6. Eu am vaccinat copilul cu vaccinul de la GSK, ambele variante (Hexa si Penta) in functie de schema de vaccinare (a mea a fost 4-6-11). Copilul nu a avut nici o reactie adversa. Am optat pentru GSK pentru ca la acel moment (2014) vaccinul de la Sanofi era mai de putin timp introdus (cel de la GSK era de mai mult timp pe piata si se studiasera efectele adverse). In plus mai era si o problema cu disponibilitatea vaccinului Sanofi la medicii de familie.
  Vaccinurile le-am cumparat de la o farmacie de cartier din Bucuresti. Intr-adevar vaccinul Hexa nu se gaseste chiar la orice farmacie, dar asta pentru ca e scump (~250 RON), nu prea se cumpara si are un termen de valabilitate limitat. Plus ca trebuie tinut la frigider si de aceea nu orice farmacie il are pe stoc. Dar daca intrati in 3-4 farmacii cu siguranta il veti gasi; sau intrebati farmacistul in ce farmacie din lantul lor de farmacii se gaseste.
  Atentie la transport: trebuie tinut la rece tot timpul. Eu am folosit o lada frigorifica racita in prealabil.

 7. Copii mei au fost vaccinati cu Penta si Hexa.
  Cand a fost epidemia de H1N1 am aflat ca in aceste coctailuri este inclus si un astfel de virus (HxNy) de pe la mijlocul anilor 90, care n-a fost niciodata activ in zona europei, insa copii au primit cel putin de trei ori aceasta tulpina (absolut fara rost) deoarece nu ofera protectie impotriva variantei virulente active.

 8. Marioara Matache // 4 octombrie 2016 at 14:39 // Răspunde

  Daaaaaaaa, si marmota invelea ciocolata in staniol…..pardon, in GlaxoSmith……Infatrix Hexa si Penta s-a gasit intotdeauna in farmacii………cand Ministerul nu acorda fonduri ptr vaccinare, sau contractarea se facea ptr anul in curs in septembrie-octombrie, la fel ca in anul curent, parintii erau “indrumati” sa cumpere sau sa se inscrie pe lista de asteptare…..si cum p[returile sunt “mici” unii cumpara….altii asteapta

 9. Eu am prins cu fata bebe (implineste 5) perioada in care cumparam Infarix din orice farmacie in loc de vaccinul care se administra gratuit (nu mai stiu nume/producator pentru cel gratuit pentru care nu am optat).
  Pentru nepotica (4 ani si jumatate) primul Infarix tot cumparat a fost, apoi urmatoarele (Infarix) au fost gratuite, prin intermediul medicului de familie. Astfel incat m-am mirat destul de mult cand am citit cele 2 articole.
  De ce nu se expune de la inceput de catre medici optiunea pentru cumparare Infarix cum se facea acum 5 ani?
  Mi se pare grav asta, nu mai vorbesc de cat de grav e sa sa ai nevoie sa cumperi “pe cont propriu” vaccinul, cand trebuie clar respectate anumite conditii de temperatura/lumina la transport si depozitare. Atunci cand cumperi din farmacie exista prezumtia ca aceste conditii au fost respectate ….
  Noi am mai optat in afara de Infarix (2-6-11 parca) si pentru Rotarix, am mai facut ROR la 12 luni si Varilrix (sper ca i-am retinut corect numele) dupa 1 an. Varicela a facut oricum in gradinita la 3 ani si cateva luni, deci nu se pune problema sa mai facem un rapel la Varilrix. ROR am inteles ca ar trebui repetat acum, dar ca un necunoscator ma intreb: daca da imunitate pentru alti 5 ani inseamna ca la 10 ani nu va avea imunitate pentru bolile copilariei si deja de la varsta cu pricina nu se mai fac forme usoare, de ce sa o feresc de ele exact intre 5 si 10 ani cand ar face forme usoare si s-ar imuniza de una singura? Astept insa sa discut cu pediatrul pe acest subiect.

  Nici nu vreau sa ma gandesc la varsta cand voi avea de hotarat asupra vaccinului pentru HPV … in 5 ani ai fetei inca nu m-am lamurit, am un sentiment ciudat ca nu ma voi lamuri curand si va veni timpul si tot nehotarata o sa fiu 🙁

  • Vaccinul HP ( ca si celelalte vaccinuri de fapt) nu protejeaza 100%, deci tot trebuie facute controalele de rutina. Chiar daca apar celule precanceroase , ele pot disparea singure in cazul unui organism cu un bun sistem imunitar, mi-a spus o doctorita franceza , de accea se asteapta 6 luni inainte de a opera. Spun toate astea pentru ca eu nu as face fetei vaccinul, care pare avea o multime de efecte secundare grave la persoanele mai sensibile. Plus ca NU este eficient in cazul in care susele sunt deja prezente in corp, desi inactive . Un sistem imunitar bun mi pare a fi o solutie mai buna decat acest vaccin, a carui obligativitate a fost anulata in mai multe tari.

 10. buna
  stiti sa se faca undeva aceste teste..dupa obiectul testat par a fi destul de scumpe, analize de metale si , evaluare radioizotopica nu cred ca fac laboratoarele uzuale de medicina..daca cineva le a facut unde ?multumesc

 11. “Sa vedeți pina unde merge ipocrizie cadrelor medicale” este o afirmație total jignitoare la adresa celor care va îngrijesc sănătatea si ce sa vezi chiar ati născut copilul! Ar fi civilizat sa va controlați limbajul si etichetările mai ales prin prisma meseriei pe care declarați ca o aveți! Uitați-va intii in curtea proprie si faceți o analiza si apoi dați-va cu părerea despre alții! La fel procedați si ca avocat?

  • Omul isi apara copilul. Tu ce aperi? Onorabilitatea cadrelor medicale in general? O buna parte din cadrele medicale, da , sunt de buna credinta dar cu cealalta parte despre care nu poti sa spui chestia asta, cum ramane? Tu esti sigur ca toata breasla medicilor este impecabila?

   Repet: omul isi apara copilul. Si e chestie de viata si de moarte, nu de onoare.

   Iar asta cu noi suntem unii iar voi sunteti altii nu tine. Si noi si voi suntem si unii si altii, adica oameni cu instinct de conservare si spirit critic.

 12. Gabriel cracana // 20 aprilie 2017 at 22:29 // Răspunde

  Stiti totusi unde se pate face testul pentru alergii?

 13. Poate circumcizia preveni cancerul?
  Daca in urma cu ceva timp se spunea ca circumcizia poate preveni contractarea HPV, acum medicii afirma ca poate avea un rol si in ceea ce priveste prevenirea cancerului.

  “Cancerul organelor genitale este mai prezent in tari in care circumcizia nu este un proces normal”, explica dr. Brian Morris, cercetator la Universitatea din Sidney, Australia. Acesta explica faptul ca un organ care nu a trecut prin aceasta procedura se inflameaza mai usor, aceasta fiind o cauza comuna a afectiunii.

  Potrivit Men’s Health, HPV-ul cauzeaza jumatate dintre cazurile de cancer, iar cei necirmcumcisi sunt mai predispusi la a contracta virusul. “HPV ramane prins in pliurile pielii si, din cauza umezelii si a caldurii, favorizeaza infectia”, spune dr. Morris. “Astfel, celulele cresc necontrolat si poti face cancer”.

  Nici vaccinarea impotriva HPV nu este de ajuns, caci nu protejeaza decat de doua dintre cele 20 de tulpini ale virusului.

  Barbatii circumcisi au o sansa de 1 la 50.000 sa dezvolte cancer de penis, fata de 1 la 1.000, cat au cei necircumcisi. Totusi, riscul este destul de mic, tinand cont ca afectiunea nu este prea des intalnita.

  In plus, dr. Morris spune ca operatia trebuie facuta in copilarie sau adolescenta, caci la maturitate poate avea exact efectul invers.

  http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/poate-circumcizia-preveni-cancerul-1109841
  In Israel am aflat ca femeile evreice si araboaice nu fac cancer de col uterin datorita circumciziei barbatilor. In loc sa se faca reclama la vaccinul HPV, mai bine s-ar informa adultii ca barbatii sa se spele cu apa si sapun inainte de contactul sexual care indeparteaza secretia urat mirositoare ce se gaseste in preput si care e responsabila de transmiterea HPV.

 14. Buna ziua, unde se pot face testele pt alergii de care ati scris?

 15. Aceeasi intrebare o am si eu.Cu testele pentru alergii..unde se fac.Vad ca mai multe persoane au intrebat acelasi lucru.Va rog daca vedeti comentariul,sa raspundeti.Multumesc anticipat.

 16. poate spuneti ca vaccinul acesta Infanrix Hexa este OK pt ca nu a avut efect secundar la copilul Dvs si cu atat mai bine. Dar are si acesta fff multe efecte secundare si vaccinul de hepatita B nu este necesar la sugar. Da, la adolescenti se poate face dar este de asemenea riscant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii