Noutăți

Cum se transmit traumele din copilărie de-a lungul generațiilor

În ultimii ani, dovezi crescânde au susținut ideea profundă că moștenirea traumelor din copilărie poate fi transmisă descendenților, afectând chiar sănătatea mentală și fizică a generațiilor viitoare.

Cel mai cunoscut și problematic indiciu este cel oferit de studii care au arătat că succesorii supraviețuitorilor Holocaustului sunt mai predispuși să aibă schizofrenie severă și alte probleme de sănătate.

Deși se știe că acest lucru este ghidat de modificările aduse epigenomului – o multitudine de factori biologici și chimici care afectează modul în care sunt exprimate genele – nu a fost niciodată clar cum devin “imprimate” semnalele declanșate de experiența traumatică în celulele reproductive.

Recent, oamenii de știință de la Universitatea din Zurich din Elveția au folosit șoareci pentru a explica modul în care impactul traumelor din viața timpurie ar putea fi transmis de-a lungul generațiilor prin schimbări care apar în sânge.

Descoperirile lor confirmă ipoteza că sângele furnizează semnale de stres către celulele reproductive, care transmit astfel moștenirea traumei următoarei generații.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii