Noutăți

Cum să-ți păstrezi ochii sănătoși

 •  
 •  
 •  

 1. Mănâncă bine

O bună sănătate a ochilor începe cu mâncarea din farfurie. Nutrienți cum ar fi acizii grași omega-3, luteina, zincul și vitaminele C și E ar pot ajuta la evitarea problemelor de vedere legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta. Pentru a le obține, umpleți farfuria cu:

Legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, gulii și gulere

Somon, ton și alți pești uleioși

Ouă, nuci, fasole și alte surse de proteine ​​fără carne

Portocale și alte citrice sau sucuri

Stridii și carne de porc

O dietă bine echilibrată te ajută, de asemenea, să rămâi la o greutate sănătoasă. Acest lucru scade șansele de obezitate și boli conexe, cum ar fi diabetul de tip 2, care este principala cauză de orbire la adulți.

 1. Renunță la fumat

Fumatul duce cataractă, leziuni ale nervului optic și degenerescență maculară, printre multe alte probleme medicale. Cu cât încercați să renunțați, cu atât aveți mai multe șanse să reușiți. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor.

 1. Purtați ochelari de soare

Prea multă expunere la UV crește șansele de cataractă și degenerescență maculară. Alegeți o pereche care blochează 99% până la 100% din razele UVA și UVB. Lentilele împachetate vă ajută să vă protejați ochii de lateral. Lentilele polarizate reduc strălucirea în timp ce conduceți, dar nu oferă neapărat o protecție suplimentară. Dacă purtați lentile de contact, unele oferă protecție UV. Este încă o idee bună să porți ochelari de soare pentru un strat suplimentar.

 1. Folosiți ochelari de protecție

Dacă utilizați materiale periculoase sau aeriene la locul de muncă sau acasă, purtați ochelari de protecție sau ochelari de protecție. Sporturile cum ar fi hochei pe gheață, rachetă și lacrosse pot duce, de asemenea, la rănirea ochilor. Purtați protecție pentru ochi. Căștile cu măști de protecție sau ochelarii de sport cu lentile din policarbonat vă vor proteja ochii.

 1. Uită-te departe de ecranul computerului

Privirea prea lungă la ecranul unui computer sau a unui telefon poate cauza:

Oboseala

Vedere încețoșată

Probleme de focalizare la distanță

Ochi uscați

Dureri de cap

Dureri de gât, spate și umeri

Pentru a vă proteja ochii: Asigurați-vă că prescripția pentru ochelari sau contacte este actualizată și este bună pentru a privi ecranul computerului. Mutați ecranul astfel încât ochii să fie la același nivel cu partea de sus a monitorului.

Acest lucru vă permite să vă uitați ușor în jos la ecran. Utilizați un ecran anti-orbire, dacă este necesar. Alegeți un scaun confortabil și de susținere.

Poziționați-l astfel încât picioarele să fie plate pe podea. Dacă aveți ochii uscați, clipiți mai mult sau încercați să folosiți lacrimi artificiale.

Odihniți-vă ochii la fiecare 20 de minute. Uită-te la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde. Ridică-te cel puțin la fiecare 2 ore și ia o pauză de 15 minute.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii