AIM radionica curs online

Noutăți

Cum s-au prezentat românii la Olimpiada Europeană de Fizică? Excelent: au câștigat o medalie de aur și trei de argint!

ActiveNews ne informează: „Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfășurată între 20 și 24 mai la Tallin, în Estonia, se întorc acasă cu o medalie de aur și trei de argint. Medalia de aur a fost obținută de Petru Cotruț, elev în clasa a XI-a, care, de curând, a câștigat și o medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO, desfășurată între 1 și 9 mai 2017 la Yakutsk, în Federația Rusă.

Ceilalți participanți români, Silviu Adrian Predoi, Andrei Horațiu Eftime și Cosmin Andrei, elevi în clasa a XI-a, au obținut, la rândul lor, rezultate excepționale: 3 medalii de argint. În plus, Silviu Adrian Predoi a primit și un premiu special, datorită soluției propuse pentru cea mai dificilă problemă din concurs.

Aflată la prima ediție, Olimpiada Europeană de Fizică a reunit participanți din 24 de țări, fiecare dintre acestea fiind reprezentată în concurs de echipe formate din câte cinci elevi. Mai mult, printre participanți s-au numărat și elevi din Brazilia și Singapore.”

2

Sursa: ActiveNews

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii