Noutăți

Cum s-a format uluitoarea PLAJĂ DE STICLĂ a Golfului Ussuri? Metamorfoza extraordinară a unui depozit de deșeuri de la marginea Rusiei. GALERIE FOTO

La doar treizeci de minute de mers cu mașina de orașul Vladivostok, Rusia, se află un golf în care privirile îți sunt atrase de către stâncile impresionante… și nu numai de către ele. Cândva, în era sovietică, plaja de acolo a fost folosită ca teren de depozitare a deșeurilor de sticlă și a cioburilor de porțelan provenite de la o fabrică din zonă, din câte se povestește. Acum, după ani de zile în care valurile zglobii ale oceanului s-au jucat, zi de zi, cu fragmentele de sticlă și porțelan, litoralul din Golful Ussuri a căpătat un aspect fermecător. Cioburile tăioase și inestetice de altă dată s-au preschimbat, ca sub bagheta unui magician, în milioane și milioane de „pietricele” multicolore de sticlă.

Mișcarea necontenită a apelor oceanului a modificat, în timp, bucățile colțuroase de sticlă: le-a mărunțit, le-a rotunjit și le-a netezit. În zilele însorite, pietricelele străvezii și multicolore strălucesc precum nestematele. Plaja de sticlă a Golfului Ussuri nu este singurul exemplu în care natura a transformat un depozit pustiu și inestetic de deșeuri de sticlă într-o plajă de vis. O altă plajă de sticlă, având o istorie asemănătoare, mai există lângă Fort Bragg, în California.

a

k

b

j

Dacă, odinioară, plaja din Golful Ussuri a fost considerată periculoasă și era evitată de către turiști din pricina cioburilor tăioase, după ce natura și-a făcut treaba, netezind bucățile de sticlă și conferindu-le un aspect de pietre prețioase, „plaja de sticlă” a devenit un obiectiv iubit atât de către turiști, cât și de către localnici. Astăzi, stratul de „pietricele” de sticlă colorată are o grosime de patru până la șase centimetri.

c

Contemplând aceste imagini uimitoare, oricine va fi de acord că „plaja de sticlă” a îndepăratului Golf Ussuri este o adevărată splendoare, o plajă cum prea puține mai sunt în lume. Această uimitoare plajă de pe coasta Pacificului a devenit una dintre principalele atracții turistice din proximitatea orașului Vladivostok.

i

h

d

e

f

g

Surse: www.amusingplanet.com, www.boredpanda.com, www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cum s-a format uluitoarea PLAJĂ DE STICLĂ a Golfului Ussuri? Metamorfoza extraordinară a unui depozit de deșeuri de la marginea Rusiei. GALERIE FOTO

  1. Plajele de peturi din tara noastra…..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii