Noutăți

Cum putem diminua stresul ? Faceți cunoștință cu hormonul care ne poate face să ne simțim mai calmi și să arătăm mai tineri

  •  
  •  
  •  

Din păcate stresul a devenit o parte a vieții noastre cotidiene. Zilnic suntem supuși acestui tip de agresiune pe care organismul nostru îl resimte și încearcă să îi facă față. Cum îl putem diminua? Oamenii de știință susțin că pentru acest lucru avem nevoie de dezvoltarea hormonului DHEA. Acest hormon natural din organism, cu un efect calmant și anti – îmbătrânire, este produs în mare parte în glandele suprarenale, atât la bărbați cât și la femei.

Nivelul acestui hormon creste de la pubertate și atinge un maxim în jurul vârstei de 30 de ani. După această vârstă, nivelul său scade în mod sistematic, cantitatea sa din sânge devenind neglijabilă după vârsta 40 de ani, ceea ce face ca multe persoane să devină și mai stresate.

nuce

De ce scade, cercetătorii nu au încă un răspuns, însă cred că dacă am fi capabili de a menține acest hormon la cote ridicate în organism, stresul resimțit de persoanele adulte ar fi minim. Tot ce se cunoaște despre modul de formare al DHEA este faptul că acest hormon este metabolizat de diverse țesuturi organice și transformat în steroizi sexuali.

Potrivit celor de la Daily Mail, vom observa multe suplimente de DHEA pe piață, însă medicii nu prea recomandă luarea acestor pastile de creștere hormonală după ureche, fără o investigație prealabilă. Decât să ne îndopăm cu pastile, ar fi mai recomandat să creștem nivelul acestui hormon pe cale naturală printr-un regim alimentar sănătos.

Un terapeut nutriționist vă poate testa prin luarea de monstre din salivă nivelurile de DHEA din corp, și ghida totodată în mod individual, un medicament anume sau un regim special pentru a crește aceste niveluri. Alimente precum nucile, semințele, peștele gras sau avocado pot contribui semnificativ la aceste creșteri de DHEA, susține nutriționistul Charlotte Watts.

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii