Noutăți

Cum îi “Țiganizează” presa franceză pe români…

 •  
 •  
 •  

Acum două zile m-am întâlnit cu un român care locuiește în Franța de 25 de ani, de la vârsta de 5 ani. Vorbind despre una, despre alta, am ajuns și la problemele sociale din această țară…

Ei bine, nu mi-a venit să cred în ce fel operează manipularea presei franceze care pare să aibă mandat să creeze o confuzie totală între țigani și români. Astfel, într-o aceeași emisiune de știri (dar am înțeles că rețeta se aplică mereu) s-a făcut următoarea prezentare: În primul caz, a fost luat de poliție de pe stradă un țigan pentru anumite ilegalități iar prezentatoarea  a spus că: “Un român, bla-bla-bla…” La a doua știre, în care s-a arătat cazul unui grup de țigani care au comis infracțiuni, aceștia au fost prezentați ca “Un grup de țigani dintr-o țară estică, bla-bla-bla…” Măi, să fie! Nici măcar nu s-a spus țara din care proveneau. Adică țiganii din România care comit infracțiuni sunt români; în schimb, țiganii din Ungaria sau Bulgaria nu sunt unguri sau bulgari, sunt țigani…

Înțelegeți unde se bate? Concluzia pe care o desprinde omul obișnuit este simplă: toți țiganii sunt români sau, altfel spus, românii sunt țigani. Și acest lucru se face cu bună știință, după o rețetă care se aplică și în alte țări. De altfel, tânărul român din Franța mi-a mărturisit că, atunci când își declină naționalitatea este adeseori întrebat dacă, în acest caz, nu este țigan; pentru că în conștiința europenilor confuzia este totală: român=țigan.

Vă pot spune că am primit multe semnale de acest fel în care românii plecați dincolo îmi spuneau că este foarte greu să își convingă colegii de muncă sau cunoscuții că românii și romii nu sunt același lucru, că România nu este Țara Țiganilor.

Cum s-a ajuns aici? Asta ar trebui să-l întrebăm pe fostul prim-ministru Petre Roman Neulander, fiul evreului bolșevic Walter Roman (Ernő Neuländer), sosit la noi pe tancurile sovietice, deoarece, inspirat de George Soros, din aceeași familie etnică, si prin susținerea unei clase politice la fel de imbecile și corupte ca cea de astăzi, nu numai că a promovat în România o lege care a transformat numele de țigan în acela de rom, dar a pledat ca acest lucru să se promoveze la nivel internațional.

Este la mintea cocoșului că niciun politician responsabil și patriot nu ar fi putut face așa ceva, pentru că numai un idiot nu ar fi realizat că se va crea o confuzie internațională între români și țiganii deveniți romi. Dar, exact asta s-a dorit, iar astăzi culegem roadele acelui moment.

Și ca și cum nu ar fi fost destul, un alt evreu, fiu de mare și toxic ideolog comunist, respectiv Alexandru Florian, președintele Institutului Elie Wiesel, cu complicitatea tâmpă a întregii clase politice, a lansat pe piață așa-numita lege antilegionară care condamnă orice, numai comunismul nu (că, de, Alexandru Florian este nu numai pui de comunist bolșevic ci și un individ care a slăvit comunismul și pe Ceaușecu); o lege care, dacă își va face efectele nu numai că ne va elimina din istorie mari personalități și eroi dar va duce la o reinstaurare a principiilor bolșevice. Imaginați-vă: legea permite realizarea unor abuzuri uriașe prin, ATENȚIE!, validarea proceselor criminale din perioada prigoanei comuniste, care sunt bază a vânătorii de luptători anticomuniști!

Să sperăm că românii se vor trezi și îi vor penaliza pe acești minoritari care trag sforile la cele mai înalte nivele și care se vor stăpânii României!

Daniel Roxin

P.S. Ca orice minoritate etnică, romii au dreptul la respect și la legi care să le protejeze identitatea și cultura, DAR această situație în care se creează o confuzie internațională între romi și români este inacceptabilă! În același timp, românii au dreptul, de asemenea, să-și protejeze identitatea și cultura. Deci…


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

12 Comments on Cum îi “Țiganizează” presa franceză pe români…

 1. roxin = CREDEAM CA VORBIM DESPRE LUCRURI care depasesc sfera de cunoastere !!! ……. vad ca O CA IEI RAZNA PE CIMPIE si te legi de co-nationali ( TIGANI – care sunt cam prosti etc etc …. si fac gainarii ) . ……. E de datoria mea sa-ti REMINTESC ca DACII – GETI .. 1= nu i-ar fi acceptat , 2 = daca ii lasau pe linga ei nu i-ar fi sclavizat !!! …….. te rog … daca te mai intereseaza sa iti mai URMARESC EMISIUNILE !!!! te rog mult …..NU MA CONFUNDA PE MINE SI NATIA MEA ……. TE ROG NU CONFUNDA NATIA MEA CU A LOR !!!! aaa si sa-ti spun una …..DACA AS FI POLITIA FRANCEZA = AS ACTIONA LA FEL !!! GHICI DE CE !!!!1 ………. poate ca sa-ti faci tu o emisiune cu TIGANII ?????????? ……… TE ROGGGG – NU MA FACE sa-ti vorbesc altfel !!!!! NU NE CONFUNDA !

 2. Denunţător!
  Apropo de problema asta, am auzit un “zvon”. Se spune că…în Germania dacă te declari ţigan (pardon romm) din/de România, nu mai plăteşti chirie. Ţi-o subvenţionează statu.
  Se poate proba?
  Este posibil aşa ceva?

  • Bancul zilei?! Pentru nemtii de omenie (sunt si de alte categorii) daca iti faci treaba, nu conteaza cine sau ce esti.

 3. „Ca orice minoritate etnică, romii au dreptul la respect și la legi care să le protejeze identitatea și cultura” – Foarte corect, domnule Daniel Roxin. DAR ce ne facem cu MAJORITATEA românească ? Majoritatea NU ARE DREPTUL la RESPECT și la PROTEJAREA IDENTITĂȚII și a CULTURII ? Cred că România este SINGURA ȚARĂ de pe Pământ în care MAJORITATEA NU ARE NICI UN DREPT, în timp ce MINORITĂȚILE își fac de cap ! Nu sunt naționalist, nu sunt șovin ! Este o simplă CONSTATARE asupra vieții ROMÂNILOR care se simt cu adevărat DISCRIMINAȚI în… ROMÂNIA ! Toate legile sunt făcute ÎMPOTRIVA cetățeanului român (cele câteva articole de lege care l-ar proteja … NU SE APLICĂ!), iar minoritarii beneficiază de o sumedenie de privilegii ! COnsiderați că este normal ?

 4. foarte mare dreptate ai rom an!!!! foarte!!!

 5. sà se termine numele celor care au numit tiganii,,romi”.psalmii 101 si 108 sà aivà grjà de urmasii lor.

 6. Toti posesorii de pașapoarte, cărți de identitate romanești – nu pot fi altceva decât cetateni ROMÂNI. Pentru ca romii sa nu fie numiți “români”, dar “cetateni romi” ei ar trebui sa aiba tara lor, statul lor, cu identitatea nationala de “romi” si limba lor, care in prezent este oficial atestata in Carta Europeana a Limbilor Regionale sau Minoritare,cu numele de LIMBA REGIONALA ROMANI – (https://en.wikipedia.org/wiki/Romani_language), iar populatia, poporul se numeste – poporul Romani (https://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people). Nu Petre Roman, dar presedintele Basescu a ratificat aceasta Carta Europeana a Limbilor cu acest nume pentru LIMBA MINORITARA ROMANI. In lista internationala a limbilor limba Romani se afla mereu langa limba romina, la fel si in lista etniilor, popoarelor, nationalitatilor. Orice lege emisa de parlamentul si guvernul Romaniei are un efect NUL daca contravine legislatiei comunitare, inclusiv acestei Carti Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare, care de altfel atesta limba regionala romina numai in Voivodina Serbiei si regiunile Cernauti si Transcarpatica a Ucrainei, in restul regiunilor Ucrainei este atestata limba regionala moldoveneasca, iar in Macedonia – limba regionala aromana, in Serbia de Est – limba vlaha, in Croatia etc.- limba regionala istroromana – toate cu alfabete proprii, deosebite de limba oficiala a Romaniei. Oare Basescu nu stie ce carta a semnat, iar parlamentul nu stie ce carta a ratificat? De ce se cauta “tapi ispasitori” in alta parte?

 7. Salutare Romanilor din toate colturirile lumi in peninsula unde egxista cei mai multi tigani aici au debarcat foarte multi din europa andaluzia,barcelona bla ,,,bla au fost acelesi legi pentru ei si sau adunat si mai multi legile sunt diferite pentru ei au drepturi la ajutoare nu muncesc nu se duc la scola si sunt mandri ca sunt tigani jitanos o spun cu capul sus nu inteleg de unde vine rom ? Larevedere !

 8. vladimirionica // 25 august 2015 at 20:46 // Răspunde

  Poate ca si presa romana ar putea publica in Franta personalitati de origine romana care traiesc acolo, oameni cu adevarate realizari din diaspora,emigranti care s-au integrat in viata Frantei cu succes si eventual interviuri cu colegi de munca sau vecini francezi.DACA PRESA ROMANA RAMANE DOAR LA NIVELUL DE ; UITE CE NE FACE ! UITE CE SPUNE PRESA STRAINA DESPRE NOI!!! SI DOAR ATAT, NU NE VOM SCHIMBA IMAGINEA !!

 9. limba” minoritara romani” nu exista.Este o inventie “minoritara” .Mediul academic international rade cu gura pana la urechi cand aud de “limba romanii”.Cat despre politicieni…astia i-ar face pe toti norvegieni daca le da votul.

 10. PacmanPacmeyerPacberg // 26 august 2015 at 4:48 // Răspunde

  Francezii = apogeul prostiei umane. Lenesi dar gelosi pe munca altora. La un moment dat vor constata ca mai bine taceau la orice subiect legat de noi. Sunt usor controlati de elita datorita imputziciunii mentale. Iar elita se foloseste de ei sa ne atace pe noi. Un Roman munceste, de isi da sufletul mai ales intr-o tara straina unde ii se spine ca ai lui sunt hoti si tigani… Arma rea impotriva noastra acolo departe ca murim inainte sa vedem pe cei dragi.

 11. ROGER SIBINGO EUERRA // 29 august 2015 at 15:17 // Răspunde

  Când deschid televizor,
  Când deschid televizor; aud numai de *clămpari*,
  „Cămătari” și interlopi; de la clanuri țigănești.
  Ce se bat ca-n eviu-mediu; cu securi, săbii și pari.
  Cu pistoale și cuțite, pe *domeniile domnești*.

  Când deschid televizor, aud doar de; *mondiali*,
  Ce fac circuri țigănești, cu metode *vangheliste*.
  De *băsiști și de zăvoare*; doar de crime și *șacali*,
  Și de alte lighioane, care zilnic sunt pe liste.
  Șcene numai cu bandiți și cu hoții din partide,
  Care ne-au vândut averea; țara și identitatea.
  Să fim sclavii la *șoriști*; victime ca la *coride*,
  Doar în interesul lor, să ne pierdem libertatea.

  Totu-i doar despre *putori*; hoți și cerșetori murdari,
  Ce ne vor identitatea; sprijiniți de turnători.
  Și dușmanii cei nemernici, ce se vor miliardari,
  Să pierim din locul nostru, că idili-s trădători.
  ————————-
  La *TV de Romania*, e atâta *țigănie*,
  Numai *Zăvo…..ghicitoare*;…și certuri… din mahalale*.
  Că îți vine să vomiți;… de manele și *fecale*,
  Și mirosuri transcendente, care *put cu dușmănie*.

  La *TV de Romania*, *șatra este facultatea*,
  Ce domină cu dispreț; peste *Sfinții noștrii Sacrii*.
  Și le spune că sunt *monștrii*; să-i arete lumii acrii,
  Cum vrea *Șoroș cel malefec*; ce ne vrea identitatea.

  La *TV de Romania*, latră *javrele* plătite,
  Să îmi zăpăcească neamul; doar cu *chiciuri* ordinare.
  Ca să-mi otrăvească limba și să-i fure din onoare,
  Când rostesc pocit parole; cu intențiile cotite.

  Toate *șatrele șoriste*, se cacă pe neamul nost“,
  Că le tolerăm hoția și cerșitul țigănesc.
  Ca să ne confunde lumea, cu o țară fără rost´´´,
  Să ne pierdem demnitatea și simbolul românesc.

  *Șoriștii* din țigănie, ne fac neamul de rușine,
  Fiindcă put de la distanță, că nu vor ca să se spele.
  Și n-au gând ca să muncească; că așa le merge bine,
  Dacă păcălesc românii;…să răspundă de-a lor rele.

  Muzica din țigănie; cu manelele infecte,
  Sunt gunoiul pe folclor, ca o mană ordinară,
  Care spurcă cu duhoare, prin cuvinte și efecte,
  Peste țara noastră Sfântă să o facă de ocară.

  Muzica din țigănie, fără versuri bine scrise,
  Este kici, fără valoare, numai urlete tribale.
  Hăuit și lătrături, zbierături ce-s nedescrise.
  Nici prin note muzicale și expresiile verbale.
  ——————————
  Dac-ar fii *bronzații* noștrii, toți la fel ca *blondul mare*,
  Sau ca Voicu senatorul, n-aș avea nimic de zis.
  Însă-n șatre este jale și străpunge cu duhoare.
  Cu toți *regi și împărații*;… este circ de nedescris,

  *Domnii* ăștia cu palate și mașini de milioane,
  Ce fac nunți extravagante cu aliură-mpărătească.
  Ne fac țara de rușine;…cu excrocii-lighioane.
  Ce ciordesc și „căi fierate”; că nu vor ca să muncească,

  Că nu vor nici să învețe, ce-s normale maniere,
  Fiindcă nu se duc la școală să învețe legi oneste,
  Pentru toată nația lor, ce trăiește în mizer´e.
  Să se poarte cu decență, ca să le aducă cinste.

  Nu discriminez pe nimeni, dar îmi apăr demnitate,
  Că nu pot să mai port vina, *triburilor primitive*.
  Peste tot în Europa; când fură-n străinătate.
  Și se poartă nedecente cu impulsuri agresive,
  ———————–
  La TV sunt doar lichele; de la *muguri izăriți*,
  Pân la procurori coorupți și judecători mișei.
  Ce ne fură fără simț, că se cred cei răsăriți.
  Cu spionii la servicii și *demonii derbedei*.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii