Noutăți

Cum este posibil? Nu sunt bani pentru elevii români calificați la olimpiadele internaționale!

De curând, zece elevi români, împărţiţi în două echipe, s-au calificat la OlimpiadaInternaţională de Astronomie şi Astrofizică din Magelang, Indonezia, care are loc în perioada 26 iulie – 4 august 2015.

Dar, surpriza surprizelor a fost oferită acestor tineri talentați de Ministerul Educaţiei care nu a avut bani să suțină ambele echipe și… a finanţat doar plecarea uneia dintre ele.

Cum s-a ajuns la această performanță neluată în seamă de Ministerul care ar trebui să încurajeze astfel de tineri?! “Elevii din România au avut an de an performanţe de excepţie la olimpiadele internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, în ciuda faptului că astrofizica nici măcar nu figurează în programa şcolară. Performanţele româneşti din ultimii ani i-au determinat pe organizatori olimpiadelor internaţionale de Astronomie şi Astrofizică să ia decizia ca, pentru ediţiile 2015, 2016 şi 2017, să acorde ţării noastre dreptul de a înscrie în competiţie două echipe.” (expunere.com)

ioaa-2015-logo
Iată ce a declarat Ministerul Educaţiei: pentru anul acesta în buget sunt bani pentru a susţine doar o singură echipă, aşa că a doua echipă a fost sfatuită să găsească sponsorizări private. „Regulamentul olimpiadei internaţionale prevede ca fiecare ţară participantă să-şi înscrie o echipă formată din cinci membri. Acelaşi regulament prevede că poţi înscrie contra cost o a doua echipă. Până acum nu am avut înscrisă o a doua echipă pentru că nu am avut fonduri şi nici anul acesta nu avem fonduri“, au declarat reprezentanţii biroului de presă al Ministerului Educaţiei. (Ioana Nicolescu-expunere.com)

Costurile estimate pentru fiecare participant au fost de aproximativ 3.000 de euro.

Cât de greu era ca Ministerul să găsească o cale de a ajuta acești tineri care aduc faimă României? O materie care nici măcar nu este în programa școalara, dar care are reprezentanți de seamă printre tineri, România fiind acceptată nu cu o echipă, ci cu două la o olimpiadă internațională!

19520892883_1796889334

Afișul de participare al echipei din România!

De pe site-ul oficial al Olimpiadei aflăm că România este reprezentată la competiție de:

Echipa principală:
Profesor îndrumator 1:
Cristian Pîrghie
Profesor îndrumator 2: Petru Crăciun
Elevi:
1. Anca Drăgulescu
2. Andrei-Cătălin Răduc
3. Dan-Ștefan Eniceicu
4. Tudor Costel Creţu
5. Tudor Suciu

A doua echipă invitată:
Profesor îndrumator: Anca Cătălina Marian
Elevi:
1. Codrin Paul Oneci
2. Cosmin Andrei
3. Iuliana Camelia Niţu
4. Paul-Andrei Draghiş
5. Răzvan-Octavian Radu

Vom afla în curând performanțele elevilor români! Le urăm succes în următoarele zile de competiție.

mascot-ioaa2015Mascota Olimpiadei!

reportaj de: Mădălina Corina Diaconu

surse: ioaa2015.org, expunere.com,


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Cum este posibil? Nu sunt bani pentru elevii români calificați la olimpiadele internaționale!

 1. Nu avem bani pt. olimpici,pt. invatamant pt. spitale – sanatate bine ca avem pt clerici. preoti,calugari -biserici. Pana si clopotarul care trage clopotele o zi pe saptamana,pt. gropar.21 de episcopi pe anul 2014 au realizat un beneficiu net de 65 milioane euro de unde? dar le mai dam.

 2. Nu-s bani, pentru că preşedintele şi politicienii şi-au mărit salariile.
  Olimpicii sunt ultimul lucru la care se gândesc legiuitorii noştri!

 3. Cum e posibil asa ceva cand “baietii destepti” din minister cheltuiesc o astfel de suma (cea necesara echipei) intr-o singura seara la un restaurant de fite?!

 4. Este revoltator , nu-mi vine sa cred …in ce tara traim ?

 5. Nu sunt bani pentru ca fura la greu infractorii de la conducere! Au furat, fura si vor fura in continuare pana cand adevaratul popor roman se trezi si isi va scutura lanturile sclaviei!

 6. marcela_mirnea // 29 septembrie 2015 at 15:10 // Răspunde

  Rusine!!! pt. ministerul invatamantului.
  Bine ca pentru copiii care reprezinta tara la concursurile internationale nu sunt bani , dar sa mearga ei in schimb de experienta (vorba vine) se gasesc destui.
  Cat mai suportam minciunile lor noi parintii. De ce nu dam jos cu ei????, nu stim oare cat de puterni suntem cand suntem uniti

 7. Daca misiunea voastra e sa descoperiti pamantul atunci poate merita investitia. Dar daca vreti doar sa preluati minciuna NASA, atunci nu castigam nimic.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii