Noutăți

Cum au reușit niște elevi de gimnaziu din SUA să demonstreze că Pământul este o sferă, fără a-și construi rachete futuriste și a pleca în spațiu. (video)

 •  
 •  
 •  

Chiar suntem mințiți de câteva sute de ani? Există o conspirație globală care ascunde faptul că trăim mai degrabă pe un disc decât pe un glob? După ce un adept al acestei conspirații globale, “Mad” Mike Hughes, și-a construit propria rachetă și dorește să plece în spațiu pentru a demonstra că Pământul este plat, pe internet au apărut o serie de video-uri și detalii despre un proiect inedit realizat în urmă cu trei ani de o școală din Boston.

Elevii de la Academia Giles au capturat câteva imagini uimitoare ale Pământului observat din înaltul cerului, după lansarea cu succes a unui iPhone înspre spațiul cosmic. Lansarea a fost realizată ca parte a unui eveniment caritabil și a fost punctul culminant al celor doi ani de activitate ai elevilor din școală împreună cu profesorul de știință Andrew Castley.

“În calitate de profesor de științe, mă uit mereu la ceea ce se poate face pentru a inspira elevii. Rezultatele au fost fantastice. Toată lumea s-a implicat și a vrut să facă parte din acest proiect. Asta este exact ceea ce mi-am dorit la acea vreme”, a declarat profesorul Andrew Castley/

Ce au făcut elevii? Ei bine, au atașat un Iphon la un balon cu heliu care a ajuns la o altitudine de aproximativ 28 de km deasupra suprafeței Pământului, iar clipul video al călătoriei sale de trei ore în total vorbește de la sine despre forma pe care o are planeta pe care conviețuim.

Experimentul realizat în 2014 de niște tineri despre care nu credem că pot face parte din vreo conspirație globală, a reintrat în atenția presei de peste ocean tocmai pentru a-i demonstra încă o dată inginerului Mike Hughes că nu este nevoie să își pună viața în pericol și să încerce să plece în spațiu cu o rachetă făcută în garaj, pentru a căuta răspunsuri la un lucru care poate fi cercetat într-un mod mult mai simplu și sigur.

In this Wednesday, Nov. 15, 2017, photograph, daredevil/limousine driver Mad Mike Hughes is shown with with his steam=powered rocket constructed out of salvage parts on a five-acre property that he leases in Apple Valley, Cal. Hughes plans to launch his homemade contraption on Saturday near the ghost town of Amboy, Cal., at a speed of roughly 500 miles-per-hour. (Waldo Stakes/HO courtesy of Mad Mike Hughes via AP)

(Waldo Stakes/HO courtesy of Mad Mike Hughes via AP)

sursa: https://theconversation.com/uk

sursa: http://www.sciencealert.com/how-to-prove-earth-is-not-flat-round-science-mike-hughes

sursa:https://www.bostonstandard.co.uk/news/education/video-giles-academy-launches-iphone-into-space-1-6157839

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Cum au reușit niște elevi de gimnaziu din SUA să demonstreze că Pământul este o sferă, fără a-și construi rachete futuriste și a pleca în spațiu. (video)

 1. un dac inca liber // 6 decembrie 2017 at 11:46 // Răspunde

  Ce ? Nimic concret , ca este si concav nu numai convex, asta dupa pozitia lentilei.Nimic convingator bla bla bla…

 2. cetățeanul tulburat // 6 decembrie 2017 at 14:03 // Răspunde

  Înseamnă că globaliștii ar trebui numiți discaliști…

 3. Lentila pe care au folosit-o distorsioneaza imaginea de la bun inceput. (Uitati-va atent)

 4. Ok, spectaculos dar nu e o demonstratie.
  Eu cred ca Pamantul este o sfera, ca sa fie clar, dar una-i una si alta-i alta.

  M-ar interesa cineva care este in stare sa demostreze ca Pamantul se invarte, tot asa, cu copii de scoala. Eee, acuma sa va vad!

 5. nu au demonstrat nimic..lentila folosita este de tipul (fish eye lens)si il face sa para curbat…cea ce cred eu ca este mult mai interesant ..ATENTIE!!!!! NASA nu are pe site-ul lor o fotografie a pamintului din spatiu care sa fie originala( toate pozele postate de ei sint CGI) adica FOTOSHOP..))))))..ne mint aproape peste tot despre orice..asa ca atentie!!!!! la neatentie!!!!!!….acum toata atentia este indreptata catre antartica care a devenit mai nou cel mai pazit continent de oe tera( de ce oare????)..oare nemtii inca din perioada interbelica au fost printre primii care au explorat-o in detail crede-ti ca asa de nebuni????..dar despre operatiunea HIGHJUMP condusa de amiralul american Richard E. Byrd????…trageti si voi niste concluzii..https://www.youtube.com/watch?v=czW0iRJuH1A

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii