Noutăți

Cum arată și ce poate face motorul de rachetă pe bază de apă, testat de specialiștii români (Video)

ARCA a testat un motor racheta avansat, de tipul aerospike si numit Launch Assist System – LAS 25DA, care foloseste apa drept combustibil.

Motorul, care are o greutate de 184 de kilograme, este folosit ca prima treapta pentru racheta orbitala Haas, conform unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com. El este proiectat pentru o forta de tractiune maxima de 25 tone. La primul test, motorul a fost testat la o tractiune de 2,4 tone forta, limitandu-se performanta sistemului de la prima incercare.

Acest motor aerospike circular are un diametru de 2,4 m si este cu doar 10 cm mai mic in diametru decat cel mai mare din lume testat de NASA si Rocketdyne, dar niciodata in zbor. Din testele efectuate de ARCA atat pe motorul aerospike, cat si pe un echivalent clasic, a rezultat ca motorul aerospike este cu 15% mai eficient“, potrivit sursei citate.

Spre deosebire de rachetele actuale, ce folosesc combustibili poluanti, toxici si carcinogeni, acest motor este ecologic.

Apa din rezervorul rachetei este incalzita electric pana la temperatura de 250 C. Cand apa este injectata in motor, o parte din ea se transforma in vapori care creeaza tractiune. Folosind apa drept combustibil, acest sistem nu este numai ecologic, dar si extrem de viabil din punct de vedere al costului.

;

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii