Noutăți

Cum arată șapte dintre cele mai rare flori din lume. Galerie foto

Epipogium aphyllum sau Orhideea Fantomă este considerată a fi una dintre cele mai rare orhidei din lume. Este o plantă atât de rară încât a fost nevoie de 20 de ani de observații în pădurile din Marea Britanie pentru a fi din nou găsită de botaniști. Orhideea fantomă este atât de rară şi pentru că se înmulţeşte foarte greu și are foarte puţine frunze. Se găsește în pădurile de fag, stejar, pin sau molid, unde crește și un anumit tip de ciupercă, esențială pentru hrana acestei plante.

dendrophylax-lindenii-cultivated-by-jeff-hale

Koki’o, sau Hibiscus arnottianus, este copac endemic pentru zonele împădurie și umede din Oahu și Moloka’i. Acesta crește până 15 și 20 de metri înălțime. Frunzele sale netede, întunecate, sunt de 4 până la 6 centimetri, cu vene și tulpini roșii strălucitoare. Florile sunt de culoare roșie, au 4 centimetri, și cresc pe vârful ramurilor.

640px-hibiscus-kokio-subsp-saintjohnianus-5188118524

Floarea Franklin este acum o plantă de grădină extrem de populară ca ornament în America, dar a dispărut din sălbăticie încă de la începutul anilor 1800. Extincția sa poate fi cauzată de o boală fungică introdusă de culturile de bumbac, deși aceasta este doar o teorie. Franklinia alatamaha este un arbust care crește până la 10 metri înălțime, iar florile sale sunt albe și ușor parfumate. Arborele are o formă simetrică, oarecum piramidală. Coaja este gri, cu striații albe verticale și are o textură creață.

640px-franklin-tree-franklinia-alatamaha-flower-3008px

Floarea Cosmos de ciocolată își găsește locul printre cele mai rare plante din lume. Originară din Mexic, unde este dispărută în sălbăticie, Cosmos atrosanguineus este o plantă perenă erbacee care crește până la 40-60 cm înălțime, cu o rădăcină tuberculoasă. Frunzele au 7-15 cm lungime iar florile sunt produse într-un capitulum de 3-4,5 cm în diametru, iar culorile acestora variază de la roșu închis până la maro.

640px-cosmos-atrosanguineus-01

Vița de smarald este originară din pădurile tropicale filipineze, unde poate crește până la o lungime de aproximativ 3 metri. Defrișarea i-a distrus habitatul, iar planta este acum considerată pe cale de dispariție. Vița de smarald este dificil de crescut în captivitate datorită lipsei polenizatorilor naturali pentru această plantă, și anume liliecii.

446px-jade-vine-7014015227

Floarea Kadupul, cunoscută și ca regina nopții, este o floare de cactus. Această floare crește în Sri Lanka, India, Japonia, China și în mai multe țări din America Latină. Kadupul este o floare rară, frumoasă, înconjurată de folclor și legendă, datorită faptului că înflorește la apusul Soarelui.

166240065-24d123c485-z

Floarea cadavru este una dintre cele mai amenințate din lume. Acesta se găsește în sălbăticie doar pe câmpiile din Indonezia și are o relație simbiotică cu vița de vie Tetrastigma, pe care se bazează pentru supraviețuire. Floarea cadavru nu are rădăcini, frunze sau tulpină. Obține hrană din vița de vie Tetrastigma. Când este înflorită, mirosul său urât – înțepător atrage muștele care ajută la polenizarea florii. Înflorirea are loc doar o dată la 10 ani. Floarea este formată dintr-o singură petală, verde în exterior și roșu burgund până la purpuriu în interior, înconjurând un mare centru conic.

5465675481-fc603a516f-z

sursa: https://www.worldatlas.com/articles/which-is-the-rarest-flower-in-the-world.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii