Noutăți

Cum arată cea mai „inteligentă” fotografie făcută vreodată și ce personalități apar în ea…

  •  
  •  
  •  

Pozele captează momente unice din viață pentru eternitate. De-a lungul istoriei, există una care este considerată cea mai „inteligentă” dintre toate pozele create până acum. A fost realizată în anul 1927 și în ea pot fi văzuți mai mulți câștigători ai premiului Nobel.

În anul 1911 a fost inițiată prima Conferință Solvay. La ea au participat chimiști și fizicieni de seamă ai secolului XX. A fost o perioadă plină de dezbateri și idei inovative, care au pus bazele lumii în care trăim astăzi.

Chimistul belgian Ernest Solvay a fost cel care a inițiat aceste conferințe mondiale. Ambiţionat de felul în care s-a desfăşurat prima dezbatere, un an mai târziu, Solvay înfiinţa „Institutul pentru Fizică şi Chimie Solvay”.

La finalul fiecărei conferințe se făcea o fotografie cu toți participanții. Astfel, în anul 1927, la cea de-a cincea conferință a fost realizată poza care este considerată cea mai „inteligentă” din istorie.

29 de persoane sunt cuprinse în această fotografie, iar 17 dintre ei sunt câștigători ai premiului Nobel. Printre aceste personalități găsim nume precum: Albert Einstein, Marie Curie, Henri Poincare, Max Plank, Niels Bohr, Auguste Piccard, Erwin Schrödinger etc.

Citește mai mult: shtiu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii