Noutăți

Ar putea modificarea genetică să elimine durerea?

Oamenii de știință lucrează la o metodă de a elimina durerea prin terapie genetică. Aceștia plănuiesc să utilizeze Crispr, o enzimă care poate fi programată pentru a identifica și modifica genele organismelor vii.

Abilitatea de a simti durere, desi neplacuta, a evoluat pentru un motiv. Este modul in care corpurile noastre ne spun ca ceva este in neregula. Pierderea completa a senzatiei de durere, desi suna bine in teorie, poate fi periculoasa.

Insa, oamenii de stiinta spun ca exista si parti pozitive. De exemplu, epidemia de opioide din SUA, care cauzeaza 5 morti pe ora, ar putea fi incheiata prin terapie genetica, conform Wired. Este normal ca oamenii sa doreasca sa scape de durerile neplacute, iar acest nou tratament ar putea sa ajute, eliminand in acelasi timp riscurile asociate cu calmantele din prezent.

James Cox, un expert in genetica moleculara de la Colegiul Universitar din Londra, a identificat o anomalie genetica la o femeie din Scotia, in varsta de 71 de ani. Aceasta era incapabila sa simta durerea, refuzand chiar administrarea unui anestezic in timpul unei operatii. In mod ciudat, si ranile pe care le sufera se vindecau mai rapid decat in cazul oamenilor care nu au respectiva mutatie genetica.

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ar putea modificarea genetică să elimine durerea?

 1. Eliminarea durerii nu este in general buna ,durerea este un feedback pentru un comportament incorect ,care necesita masuri corespunzatoare din partea noastra.Daca te doare ,inseamna ca existi ca si om.Daca pe Iisus Hristos nu l-ar fi durut la Rastignire ,noi nu ne-am putea azi mantui.De asemenea daca nu ne-ar durea nimic in lumea de azi ,ne-ar durea in vesnicie.
  Modificarile genetice sunt primejdioase ,lasa loc dezumanizarii agresive.Daca pana acum asa zisii oameni de stiinta nu au rezolvat nici o problema ,din contra au dezechilibrat pamantul si pe om ,nici de-acum inainte nu o vor face.
  Natura a fost creata intr-o stare de optim duhovnicesc potential ,orice modificare in structura acesteia duce la indepartarea de optim ,la dezechilibre din ce in ce mai mari.Dumnezeu dupa creatie a constatat ca toate erau bune foarte.De ce sa modificam ceva in structura de optim ,de ce sa nu ne modificam comportamentul pacatos prin exercitii de tip ascetic ,dupa modelele sfintilor ori dupa cele ale crestinilor normali practicanti ?
  Nu se poate obtine sanatate din pacat plus o pastila ,la pacate trebuie renuntat.
  Si doctorul bun este de la Dumnezeu ,dar niciun doctor nu are dreptul sa modifice ceea ce Doctorul trupurilor si al sufletelor a creat !
  Asupra geneticii cred ca trebuie cercetat mai mult !Oare un comportament imbunatatit nu poate modifica el insusi o citire diferentiata din programul genetic ?Este neaparat necesara mutatia genetica?
  In genetica scolareasca scrie ca mutatiile sunt daunatoare sau chiar letale; oricum exista sanse mari de neintelegere a lucrurilor si de dezechilibrare din ce in ce mai mare a rasei umane ,asemeni culturilor actuale de plante ,dependente inadmisibil de mult de chimizare.
  Consider ca o medicina char alopata ,sau naturista ,de buna credinta ,este de preferat uneia invazive si ireversibile de tip inginerie genetica.Pentru aceasta din urma imi vine in minte termenul de nazism…

  In fine…

  Doamne pazeste !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii