Noutăți

Cum ar fi apărut viața complexă pe pământ? Cercetătorii australieni susțin cu tărie faptul că au rezolvat “unul dintre cele mai mari mistere ale științei”

Cercetătorii australieni susțin cu tărie faptul că au rezolvat “unul dintre cele mai mari mistere ale științei” – cum au apărut viețuitoarele complexe pe Pământ. Potrivit acestora creșterea algelor a contribuit la declanșarea uneia dintre cele mai mari transformări ecologice din istoria planetei. Explozia bruscă de alge ar fi avut loc acum 650 de milioane de ani și a fost catalizatorul apariției primelor animale pe pământ. Studiul a fost efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Națională din Australia și s-a bazat pe examinarea rocilor sedimentare extrem de vechi, adunate din zonele deșertice din centrul Australiei.

Într-o declarație publică, profesorul Jochen Brocks de la Universitatea Națională din Australia (ANU) a declarat că echipa sa “a zdrobit” rocile sedimentare într-o pulbere fină pentru a analiza cu atenție conținutul lor. De asemenea, cronologia arată că „înflorirea” algelor s-a format după o perioadă de gheață de 50 de milioane de ani.

“Pământul a fost înghețat peste 50 de milioane de ani. Ghețarii imenși au erodat întreaga suprafață a munților până când zăpada s-a topit în timpul unui eveniment de încălzire la nivel global. În aceste pietre am descoperit dovezi ale unor fosile moleculare. A fost o revoluție a ecosistemelor, iar acest lucru s-a datorat creșterii algelor. Am știut imediat că am făcut o descoperire esențială. “, a concluzionat Brocks.

sursa: http://www.independent.co.uk/news/science/first-animals-appear-earth-mystery-solved-scientists-snowball-bacteria-a7896641.html

sursa: http://www.globaltimes.cn/content/1061808.shtml

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Cum ar fi apărut viața complexă pe pământ? Cercetătorii australieni susțin cu tărie faptul că au rezolvat “unul dintre cele mai mari mistere ale științei”

  1. cetățeanul tulburat // 7 septembrie 2017 at 9:12 // Răspunde

    Mr Brocks Sfărâmă Piatră cred cu tărie că se află pe ștatele de plată ale globaliștilor…
    O asemenea știre trebuia să facă inconjurul planetei și toți umanoizii de știință să facă plecăciuni în fața lui..
    Nu uitați că trăim pe planeta bandiților unde legile sunt pentru populime iar minciuna și corupția sunt parte din viața de zi cu zi…

  2. Ok. Deci n-am aflat nimic de fapt. Evolutie peste evolutie peste alta evolutie si toate au inceput din nimic. Asta nu merge prea bine cu modul in care creierul nostru functioneaza. Orice alta teorie este perfect valabila in contextul asta. Asa zisa stiinta esueaza lamentabil la subiectul asta. Pune cati pesti vrei la marginea lacului si toti vor muri in incercarea de a iesi din apa si cumva de a merge pe uscat. Mai mult, din cate stiu nu s-a gasit nicio fosila pana acum care sa arate trecerea de la o specie la alta.

  3. Subiectul este incomplet…cam pe acolo.Ei vorbesc doar de protoviata.Nu si de ,,sabloane” si informatie(purtatorii reali ai informatiei).Va spun;in cazul unui cataclism major(excluzind explozia planetei),viata s-ar reface.Poate respectind in mare sabloanele…poate!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii