Noutăți

Cum acţionează şi cât de periculos este Shopper, noua ameninţare cibernetică descoperită de cei de la Kaspersky

Shopper vizitează magazinele de aplicaţii pentru smartphone, descarcă şi lansează aplicaţii şi lasă recenzii false în numele utilizatorului, ascunzându-se, în acelaşi timp, de proprietarul dispozitivului. Cercetătorii Kaspersky au detectat o aplicaţie infectată cu un troian care deranjează utilizatorii cu reclame nesolicitate şi intermediază instalarea aplicaţiilor de cumpărături online.

Troianul, supranumit “Shopper”, a atras pentru prima dată atenţia cercetătorilor prin capacitatea de a crea confuzie în privinţa structurii sale şi prin utilizarea Google Accessibility Service.

Serviciul le permite utilizatorilor să seteze o voce pentru a citi conţinutul aplicaţiei şi pentru a automatiza interacţiunea cu interfaţa cu utilizatorul – proiectată pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi.

Însă, în mâinile atacatorilor acest serviciu reprezintă o ameninţare serioasă pentru proprietarul dispozitivului. Odată ce are permisiunea de a utiliza serviciul, programul malware poate câştiga puteri aproape nelimitate de interacţiune cu interfaţa şi aplicaţiile sistemului. Poate captura date afişate pe ecran, apăsa butoane şi chiar simula gesturile utilizatorului.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii