Noutăți

Culmea ironiei: Steve Jobs este de origine sirian

Țara recunoscută pentru cel mai ridicat nivel de rasism din lume este Statele Unite ale Americii. Pare aproape increbil având în vedere că această societate s-a născut ca rezultat al unui fenomen masiv de imigrare și continuă să existe pe baza aceluiași sistem. Ca urmare, cei mai renumiți reprezentați ai acestei țări sunt imigranții la prima sau a doua generație. De la a treia generație încep să se plafoneze și să intre în sistemul capitalist, sau să devină marionete ale claselor conducătoare.

În umbra evenimentelor triste din ultima perioadă, a rezultatelor negative pe plan mondial din cauza crizei din Siria și a milioanelor de refugiați, ura și rasismul pe plan mondial a crescut mai mult ca oricând, iar Statele Unite ale Americii nu s-a dezis nici de această data, declarând clar că nu vor prelua nici un refugiat sirian. Acest lucru a dat naștere unui fenomen de… scoatere la lumină a imigranților care au adus faimă țării nord americane, punînd SUA în colțul rușinii.

De curând, Banksy – renumitul artist care lucrează din umbră și ale cărui lucrări de artă stradală cu subiecte politice sunt cunoscute în întreaga lume, dedică munca sa… sirianului Steve Jobs, spre furia celor ce-l susțin pe magnatul american! De data aceasta artistul a ales ca loc al prezentării desenelor sale pereții unui campus de refugiați sirieni din Franța.

FRANCE-ARTS-BANSKY
Puțini știu că rădăcinile lui Jobs sunt… siriene! Steve este fiul imigrantului sirian Abdulfattah Jandali care, în 1955 când s-a născut fiul său în orașul San Francisco, nu a putut avea grijă de el și l-a dat spre adopție, deoarece acel copil era rezultatul unei aventuri nelegale, lucru deloc acceptat într-o familie de musulmani. Copilul a fost înfiat de o familie de muncitori, Paul și Clara Jobs din orașul Mountain View, statul California.

În ce-l privește pe sirianul adoptat Steve Jobs, viața i-a oferit șanse pe care mulți copii dați spre adopție și-ar dori-o.

Revenind la desenul lui Banksy, acesta a declanșat un val de nemulțumire a celor ce-l susțin pe Jobs, aruncând cu pietre în alți imigranți sau refugiați, pe când pentru refugiații sirieni și alți imigranți de alte naționalități, protestele desenate ale artistului de origine engleză, le întăresc convingerile în lupta lor pentru atingerea idealurilor, oricare ar fi ele.

În urma acestor adevăruri, SUA a fost nevoită să-și revizuiască atitudinea și, dacă țările europene, mici ca și suprafață, sunt obligate să primească refugiați și imigranți, atunci și țara mamut de pe continentul Nord American trebuie să pună umărul la bătaie și să facă față crizei mondiale, nu să se ascundă iar și să fugă de responsabilități așa cum o face de sute de ani. Sau SUA știe să acționeze prompt numai atunci când are interese directe?

Criticile la nivel mondial vis a vis de acest subiect, au pus la lucru guvernul american, iar președintele Barak Obama a declarat că va pune în aplicare un plan ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni și va prelua un număr de 10.000 de refugiați, anunță ziarul Washington Post. Declarația a fost primită cu multă împotrivire atât din partea membrilor guvernului american cât și din partea populației. Vom vedea dacă SUA se va ține de cuvânt de data aceasta.

FRANCE-ARTS-BANKSY
“Banksy este un pseudonim pentru un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez. Astfel de lucrări artistice de critică politică și socială au fost prezente pe străzi, pereți și poduri din orașe din întreaga lume. ” (wikipedia)

Mădălina Corina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii