Noutăți

Cu zeci de milioane de ani în urmă au existat PINGUINI URIAȘI, de mărimea oamenilor moderni!

 •  
 •  
 •  

Ne-am obișnuit să ne gândim la pinguini ca la creaturi nostime, de dimensiuni nu prea mari. Și puțini dintre noi știu că a existat, în vechime, o specie de pinguin ce avea dimensiuni care astăzi ni se par impresionante. Oamenii de știință au descoperit resturile osoase fosilizate ale unui pinguin gigant, care a trăit cu 60 de milioane de ani în urmă și a căror lungime era de… 177 de centimetri.

Resturile fosile au fost descoperite în zona de coastă a Noii Zeelande și pun într-o nouă lumină procesul de transformare prin care au trecut păsările, de-a lungul milioanelor de ani. Pinguinul gigant de acum 60 de milioane de ani avea o lungime a corpului similara cu aceea a unui bărbat obișnuit, din timpurile noastre. Greutatea sa era de circa 100 de kilograme, similară cu a unei persoane corpolente. Vechea specie de pinguin a fost numită Kumimanu biceae și a trăit în Paleocen. Resturile fosilizate au fost descoperite de către specialiștii de la Institutul de Cercetare Senckenberg.

Exemplarele ce aparțineau acestei specii străvechi erau de aproape două ori mai înalte decât pinguinii imperiali de astăzi – care măsoară cel mult 1 metru, precum și de peste trei ori mai grele. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acești pinguini de dimensiuni impresionante erau capabili să înoate cu mult mai departe, în larg, decât cei actuali, precum și să se scufunde la adâncimi mai mari (pinguinii actuali se pot scufunda până la adâncimi de circa 500 de metri și pot rămâne în imersiune 18 minute).

?????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????

Această descoperire arată că evoluția pinguinilor a debutat cu mult mai devreme decât se credea până acum, adică încă din epoca în care Terra era dominată de către dinozauri. Cum de au dispărut giganții pinguini care trăiau odinioară pe teritoriul care actualmente aparține Noii Zeelande? Se pare că n-au făcut față competiției cu alte specii mai bine adaptate la mediul acvatic, cum ar fi mamiferele marine – balenele, delfinii, focile. Aceste specii apărute ulterior consumau același tip de hrană precum uriașii dispăruți.

Existența unor pinguini giganți în urmă cu 50-20 de milioane de ani este bine documentată, însă fosilele unor creaturi de acest tip, mai vechi de 50.000.000 de ani, sunt extrem de rare.

pinguin

pinguini

?????????????????????????????????????????????

pinguini imperiali

Surse: www.dailymail.co.uk, mirror.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Cu zeci de milioane de ani în urmă au existat PINGUINI URIAȘI, de mărimea oamenilor moderni!

 1. cetățeanul tulburat // 14 decembrie 2017 at 13:46 // Răspunde

  Cu milioane de ani în urmă planeta emitea un soi de radiație ceea ce făcea ca toate viețuitoarele să fie la scară gigant. Astăzi emite foarte puțin și într-un viitor va emite din ce în ce mai puțin.

  • Pao si atunci de ce inaltimea medie a unui om creste de la an la an ? In evul mediu daca aveai 180 cm erai consdierat urias …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii