Noutăți

Cu mașina din Europa în America. Incredibila autostradă care ar putea lega aproape întreaga lume

  •  
  •  
  •  

Potrivit celor de la CNN, președintele Căilor Ferate din Rusia, Vladimir Yakunin, a propus un plan ambițios pentru construirea unei autostrăzi trans-siberiane care să lege frontiera de est a țării sale cu statul Alaska din S.U.A., traversând o întindere îngustă a Mării Bering care separă Asia de America de Nord. Autostrada ar urma să măsoare aproape 20.000 de kilometri, și ar putea fi parcursă de la un capăt la altul în aproximativ 13 zile. Drumul va străbate întregul teritoriu al Rusiei, legându-se cu sistemele rutiere existente din Europa.

Distanța dintre frontiera de vest și est a Rusiei este de aproximativ 10.000 km. Yakunin a declarat că drumul va conecta Rusia cu America de Nord prin regiunea Chukotka din estul Rusiei, peste strâmtoarea Bering și prin Peninsula Seward din Alaska. Cea mai mică distanță între Rusia continentală și Alaska continentală este de aproximativ 88 kilometri, potrivit centrelor de informare a teritoriilor publice din Alaska. Totuși, nu toată lumea este de acord cu aceasta autostradă. Activiștii ecologiști, atât ruși cât și americani, consideră faptul că o astfel de șosea ar distruge fauna și flora din Siberia și Alaska. De asemenea, oamenii consideră că într-o lume în care zborurile cu avionul au devenit un lucru extrem de facil și din ce în ce mai ieftin, o astfel de autostradă, care va înghiți trilioane de dolari, nu este altceva decât un moft.

Potrivit lui Yakunin, în ciuda costurilor uriașe, aceasta autostradă ar ajuta economia Rusiei enorm de mult. Yakunin este descris de presa de la Moscova ca fiind un prieten apropiat al președintelui Vladimir Putin, cel care s-ar afla în spatele ideii. Totuși, încă nu au fost oferite publicității și date cu privire la un calendar de realizare a proiectului.

sursa: https://edition.cnn.com/travel/article/trans-siberian-road/index.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii