Noutăți

Cu căciuli DACICE pe cap, delegația de Rugby a României a plecat la Campionatul Mondial…

 •  
 •  
 •  

După ce echipa națională de handbal feminin a României și-a asumat costumul dacic ca element ce definește spiritul războinic al strămoșilor și de care își doresc să fie inspirate în confruntările cu reprezentativele altor țări, astăzi a fost rândul naționalei de rugby a României să facă acest lucru.

dacii-si-handbalul

Astfel, întreaga echipă a apărut pe aeroportul Otopeni purtând căciuli dacice. Pileusurile au fost primite din partea Federației Române de Rugby.

Sportivul Andrei Rădoi, pentru DigiSport: „Oricând ne simţim români şi suntem mândri să purtăm însemne tradiţionale. Este un motiv în plus de bucurie. Sperăm să ne poarte noroc aceste căciuli şi să luptăm aşa cum au luptat şi strămoşii noştri. Totul e cu România, aşa cum sună şi una dintre devizele noastre: Toţi pentru România. Acum, emoţiile se amplifică şi abia aşteptăm să începem turneul. Cu Franţa va fi un meci foarte greu, vom începe ca din puşcă acest turneu, împotriva ultimei finaliste a Cupei Mondiale. Dar sperăm să ieşim cu capul sus de pe teren. Ne-am pregătit foarte bine pentru a ne realiza obiectivele. Mergem foarte încrezători şi cu ambiţie. Mergem degajaţi, cred că atmosfera de acolo ne va da aripi”.

După cum vedeți, conștiința rădăcinilor geto-dacice este tot mai vie. La nivele sociale și profesionale dintre cele mai diverse, nevoia de reîntoarcere la rădăcini, de definire a adevăratei noastre identități se concretizează prin asumarea unor elemente simbolice venite din lumea geto-dacilor, adevărații noștri strămoși, spre marea supărare a dușmanilor acestui popor!

Ceea ce acum câțiva ani ar fi fost cu greu de imaginat (poate ar fi fost perceput ca ridicol), astăzi se petrece în mod natural. Românii se trezesc și își reclamă identitatea: suntem geto-daci. Poate într-o zi ne vom numi și țara GETODACIA…

Daniel Roxin
dac rugby

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on Cu căciuli DACICE pe cap, delegația de Rugby a României a plecat la Campionatul Mondial…

 1. Cu cáciuli dacice? cum naiba nu este deajuns cu dacii!? nu aveti nici o legáturá cu Dacii báiii! V ati inventat toatá istoria!!!! V ati inventat toatá Dacimea! Nu aveti nici dovezi!! 0000,0000% vorbiti din limba Dacá! Ce mai vreti voi?? Este bine vouá sá tráiti in minciuná????

  • Pișta, nu-i frumos sa vorbesti urat la ora asta, mai ales ca in Ungaria nu mai traiesc de mult urmasii lui Arpad! Hai, somn usor! 😉

  • Pista, Ioshca sau Ghiuri…sau dus demult huni si tu ai ramas singure??? Nu este bine la tine in Hungarcea??? Culca la tine ca obosite esti si hodorogesti numai prostie!!!

  • Bai bozgore,tie chiar nu ti-e rusine sa vorbesti de noi,care ne aflam pe pamantul asta dacic de mii de ani,cand voi bozgorii habar nu aveti de unde veniti,de-ati ajuns sa rada in hohote intreaga lume istorica de voi si de noua voastra teorie in care va dati urmasii sumerienilor !!! Bai,va dau un sfat,daca tot nu aveti istorie pana la Arpad si suferiti,taia-ti-va bai venele !!!

  • Vái de mörţii täi… :))

   As vrea sa te vad cum faci spume la gurã acum cand afli ca nu ai nici o legaturã cu marele Atilla care,trebuie sa recuoastem, a fost un mare conducator…voi cine sunteţi, fac pariu ca nu iti este concret nici ţie de unde va trageţi…

   Incerc sa o tin diplomatic dar este foarte greu cand vad cu cata inversunare se incarca sa n’i se renege istoria…se incearca asta de cateva mii de ani incoace…(suspin)……cqnd vor iesi toate la suprafata, aceiasi care acum ne scuipã, vir veni sa ne lingã, iar noi, fiind caracterizati prin rabdarea noastra mioriticã, vom sti sa iertam…dar sângele nu uitã…

  • Veneticule , mars ca …

 2. Nea PISTI!!!
  vezi ca ai gresit site-ul…cel pentru clauni este mai la stanga…cica in unele spitale au nevoie de asa ceva pt a distra copiii.

 3. Nu poate contesta nimeni ca ne teagem din daci, popor harnic si drept.Unii mananca si ei o paine, cam veche ce-i drept.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii