Noutăți

Criminalii românilor sunt glorificați în spații publice, pe bani publici, în Alba Iulia

Scrisoare deschisă adresată primarului orașului Alba Iulia, Mircea Hava. Dan Tănasă: Stimate domnule primar, recunosc faptul că multă vreme am refuzat pur și simplu să cred că ceea ce văd este adevărat. Am refuzat să cred că criminalii românilor sunt glorificați în spații publice, pe bani publici, în Alba Iulia, cetatea simbol a primei uniri a tuturor românilor sub conducerea marelui voievod Mihai Viteazul.

Rând pe rând am aflat însă detalii uluitoare cu privire la acest subiect. Instituția pe care o conduceți cheltuie de ani de zile sute de mii de lei pentru pretinse acte de cultură în care sunt glorificați soldații austrieci. Pe bani publici, la Alba Iulia se rescrie istoria. Dacă este să ne luam după istoria pe care o prezintă Primăria Alba Iulia, armatele austriece au venit în Transilvania la invitația românilor, au ridicat biserici ortodoxe și le-au asigurat românilor toate condițiile necesare pentru păstrarea și afirmarea identității lor naționale.

În mod evident, pentru orice om care mai judecă mâcar cât o găină, ceea ce se petrece de câțiva ani la Alba Iulia este un veritabil experiment social în care indivizi fără cultură generală, afectați de sindromul Stockholm, încearcă să rescrie istoria. Spun înceară pentru că istoria este una singură și nu poate fi rescrisă oricât s-ar chinui niște ipochimeni fără coloană vertebrală.

Armata austriacă a fost o armată de ocupație în Transilvania, domnul primar. La fel cum au fost și armata Germaniei naziste, armata Ungariei horthyiste și cea a Rusiei sovietice. Trupele armatei austriece au ocupat samavolnic teritoriul românesc, au masacrat, au violat, au furat și au distrus bunurile românilor. Au dărâmat bisericile românilor, i-au alungat și au furat aurul Transilvaniei pe care l-au dus la Viena ca să-și poleieze palatele.

Nu avem așadar absolut niciun motiv să le proslăvim prezența pe teritoriul României prin acte pretins artistice, în fapt dovezi evidente ale unei inculturi crase și a unei atitudini slugarnice. Așteptăm în continuare scuze din partea Austriei pentru masacrele, furturile și distrugerile pricinute poporului român din Transilvania. Abia mai apoi putem vorbi de respect reciproc.

Primarul Mircea Hava

Proslăvirea trupelor austriece în Alba Iulia în anul Centenarului Marii Uniri reprezintă un veritabil act de trădare de neam. Ați fi putut să-i proslăviți pe cei 20.000 de iobagi români aduși de austieci din toată Transilvania pentru construirea cetățenii, obligați să presteze muncă gratuită în serii de câte două săptămâni.

Așadar, de ce să ne orpim aici, domnule primar Mircea Hava? Pe când o defilare cu trupe naziste la Alba Iulia, domnule primar? Să facem și un re-enactment cu trupe horthyiste, zic, ca să le arătăm europenilor cât de deșchiși la minte suntem noi, românii!

Salut pe această cale și reacția fermă a Asociației Neamunit în această chestiune. Membrii Asociației Neamunit au dovedit că au nu doar dragoste de Țară și Neam ci și cunoștințe aprofundate de istorie.

Cu rezervată considerațiune,

Dan Tanasă, un român simplu din Covasna

Sursa: DanTanasBlog


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Criminalii românilor sunt glorificați în spații publice, pe bani publici, în Alba Iulia

  1. un cetatean roman // 17 noiembrie 2018 at 17:01 // Răspunde

    Desigur , acesta este clar un act de tradare si chiar de boala la cap , ca acum cand mai sunt decat cateva zile pana la 1 decembrie , in anul centenar , sa nu se ia nici o masura de catre ” alesii ” de la Bucuresti . Oare nu avem lege pentru asta ? Am ajuns sa fim umiliti in continuare . Din ce in ce mai multi opiniaza catre Roexit . Cozi de topor ! Ne-am ales gresit partenerii .

  2. Brrrr,nu imi vine bun gandul asta dar trebuie sa il iau in serios; ce facem,cugetam si noi la iesirea din UE?Toti ne ameninta oricum;pe de alta parte nu poti trai izolat,fara de vecini,si ei sunt amenintati doar ca unpic mai voalat.Intram iar intr-o perioada de izolare internationala? Personal nu m-ar deranja,cu conditia sa ne putem face curat in ograda!Iar incepm cu sovrom-uri? Naspa!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii