Noutăți

Crezi că e o imagine dintr-o țară arabă? NU. E un mic deșert din Japonia… Galerie Foto

  •  
  •  
  •  

Cine ar fi crezut că există un deșert în Japonia? Ei bine, nu chiar un deșert, ci o dună de nisip uriașă situată lângă orașul Tottori din Honshū, Japonia. Duna se întind de-a lungul coastei de est a orașului, pe o distanță de 16 kilometri.

Duna a fost creată prin depuneri de sedimente purtate de curenții de mare. Cel mai înalt vârf al dunei atinge aproximativ 90 de metri deasupra nivelului mării. Din punct de vedere tehnic, nu este un deșert, dar temperatura nisipului poate ajunge cu ușurință la peste 50 C în zilele însorite de vară. Un număr de specii de plante și animale, rezistente la asemenea temperaturi trăiesc în această zonă.

Duna imensă există de peste 100.000 de ani, dar suprafața sa a fost diminuată din cauza programului de reîmpădurire efectuat de către guvernul de la Tokyo după cel de-al doilea război mondial. În plus, barierele din beton construite pentru a proteja coasta de tsunami au perturbat curenții responsabili de aducerea nisipului pe țărm. Duna de nisip Tottori atrage anual aproximativ două milioane de vizitatori, mai ales din Japonia și Asia de Est.

tottori-sand-dunes4[2] tottori-sand-dunes1[2] tottori-sand-dunes12[2] tottori-sand-dunes10[2] tottori-sand-dunes9[2] tottori-sand-dunes8[2] tottori-sand-dunes7[2] tottori-sand-dunes6[2] tottori-sand-dunes5[2]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2011/01/tottori-sand-dunes-mini-desert-in-japan.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii