Noutăți

Creioanele care NU sunt realizate din lemn. Ideea ingenioasă a unui indian care poate duce la salvarea a peste 400.000 de arbori anual

Timp de secole, oamenii au extras beneficii din natură fără a da prea mult înapoi. În întreaga lume, resursele naturale au fost puternic exploatate pentru a răspunde cerințelor în creștere ale populației umane. Chiar și în această epocă digitală, creionele sunt parteneri loiali multor copii la școală, scriitori și artiști. Se estimează că circa 15-20 miliarde de creioane din lemn sunt folosite anual în întreaga lume. Majoritatea creioanelor au un miez din grafit sau cărbune, învelit în lemn. Lemnul folosit pentru aceste creioane provine de la copaci și se estimează că în fiecare an se taie cel puțin 400 000 de copaci pentru această piață a creioanelor.

Într-un efort de a salva planeta, oamenii au venit cu multe soluții inovatoare pentru a înlocui practicile nesustenabile cu cele durabile. Câteva companii produc acum creioane din hârtie reciclată în loc de lemn. Cei de la worldatlas.com au vorbit cu fondatorul unei astfel de companii, numite MyraGreens, pentru a afla mai multe despre cum și-a propus compania să împiedice tăierea a mii de copaci.

“În ciuda unei cariere uimitoare în domeniul software-ului, am simțit întotdeauna că ceva lipsea în jurul meu, și anume o modalitate de reciclare a unor lucruri care aparent ni se par banale și care nu pot influența planeta noastră în sens negativ. Însă creioanele sunt făcute din lemn, mult lemn, foarte mult lemn. Gândiți-vă că dvs aveți doar un creion pe birou, dar sunt miliarde de oameni care au un creion pe birou. Când eram mai tânăr credeam că contribuția mea la salvarea planetei este plantarea de copaci, însă nu este de ajuns doar să plantăm ca mai apoi să avem ce tăia. Trebuie să ne abținem pe cât putem în a mai fi rispitori. În timp ce fiica mea Myra creștea, mi-am dat seama că cumpăram frecvent creioane din lemn. După ce am făcut un calcul al lemnului utilizat anual la nivel global pentru creioane, am fost șocant. Am început imediat să cercetez și mi-am dat seama că este într-adevăr posibil să folosim hârtie reciclată pentru a face un creion. Atunci am înființat MyraGreens pentru a reduce și eu cu ceva concentrația de carbon din atmosfera terestră”, a declarat Dl. Bhavanishankar Degolia, fondatorul MyraGreens.

Creionul produs de MyraGreens este fabricat din hârtie reciclată 100%. Acestea pot fi ascuțite cu ușurință și pot produce o scriere lină. Creionul este, de asemenea, rezistent la apă și nu are un caracter toxic. În plus, acestea sunt destul de accesibile, însă din păcate sunt disponibile în doar câteva țări din Europa.

sursa: https://www.worldatlas.com/news/the-pencil-of-the-future-is-not-made-from-trees.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii