Noutăți

Craterul Diamantelor. Locul unde turiștii pot săpa după pietre prețioase în schimbul unei taxe

Craterul Diamantelor din Arkansas, SUA, este una dintre puținele mine din lume de acest tip unde oamenii simpli pot veni și căuta și păstra prețioasele diamante pe care le găsesc în schimbul unei taxe. Zeci, dacă nu sute de mii de oameni cern anual pământul din crater, în căutarea pietrelor care să-i facă mai bogați. Craterul Diamantelor se întinde pe 37 de acri, și și-a câștigat celebritatea acum circa 100 de ani, când exploratorii au descoperit aici primele diamante.

Potrivit administratorilor parcului, astăzi, în jur de 600 de diamante sunt găsite de oameni în fiecare an, însă în trecut numărul acesta era mult mai mare. De la deschiderea locației, în anul 1972, și până în prezent vizitatorii au dat peste 31.000 de diamante, printre care și unul botezat “Uncle Sam”, de 40 de carate, cel mai mare descoperit vreodată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Diamantele care pot fi găsite aici s-au format în urm cu trei miliarde de ani, la o distanta de 90 – 150 de kilometri sub scoarța terestră. În urmă cu circa 100 de milioane de ani, o erupție vulcanică a dus la formarea acestui crater și la deschiderea acestui „cufăr” înțesat cu pietre prețioase.

Prima descoperire a fost făcută în 1906, când John Huddlestone a descoperit două cristale chiar pe terenul fermei sale. A bănuit ca ar putea fi diamante și le-a dus la un bijutier, care i-a confirmat acest lucru. Vestea a circulat rapid, iar goana după diamante a început foarte repede în zonă. Huddleston nu era interesat de minerit, așa că a vândut pământul unui grup de investitori pentru suma de 36.000 de dolari. După mai multe încercări eșuate de a face minerit în mod organizat, proprietatea a fost deschisă publicului, în schimbul unor sume de bani, la începutul anilor 1950.

Turiștii care vin sperând că se vor îmbogății au la dispoziție zone de camping, restaurante, un magazin cu suveniruri, și chiar un parc acvatic, în care își pot lăsa copiii în timp cei ei sapă și cern pământul. Taxa este de 10 dolari pe zi pentru un adult.

sursa:https://www.amusingplanet.com/2015/08/keep-what-you-find-at-crater-of-diamonds.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii