Noutăți

CRĂCIUNUL – Sărbătoare GETO – DACICĂ. Informații care răstoarnă multe dintre lucrurile pe care credeai că le știi. E important să afli!

 •  
 •  
 •  

De mii de ani, pe teritoriul României de astăzi, strămoșii noștri marcau solstițiul de iarnă cu ritualuri și practici spirituale legate de moarte și renaștere… Deși pentru cei mai mulți Crăciunul are doar rezonanțe creștine, în realitate acest moment marchează o sărbătoare geto-dacică, pre-creștină, creștinismul suprapunând momentul nașterii lui Iisus peste el. De altfel, opiniile cercetătorilor duc momentul nașterii Domnului în primăvară, nicidecum pe 25 decembrie, după ce o perioadă a fost sărbătorit și pe 6 ianuarie…

În ceea ce îl privește pe Moș Crăciun, imaginea lui cu straie roșii și cu tabăra în Laponia este doar un concept de marketing în spatele căruia se fac mulți bani. Pentru vremea geto-dacilor, Moș Crăciun – Zeu pastoral – avea altfel de îmbrăcăminte, într-o altă culoare, iar darurile lui erau spirituale…

Fără a intra și în alte detalii inedite despre Crăciun, ca sărbătoare geto-dacică, vă invit să vizionați una dintre cele mai interesante emisiuni pe care le-am făcut. O emisiune în care i-am avut invitați pe Prof. univ. dr. Ion Ghinoiu, etnolog, membru corespondent al Academiei Române și pe regizorul Leonardo Tonitza, autorul filmului NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM.

O emisiune cu o bogăție de informații inedite, o emisiune care răstoarnă multe dintre lucrurile pe care credeați că le știți despre Crăciun. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

Vizionează aici filmul documentar ZALMOXIS:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on CRĂCIUNUL – Sărbătoare GETO – DACICĂ. Informații care răstoarnă multe dintre lucrurile pe care credeai că le știi. E important să afli!

 1. SEMIRAMIS-MARIA(MARY)TAMUZ-FIUL(THE SON,IL FIGLIO),NIMROD-TATAL(THE FATHER)=CRIST-MASS.CRACIUNUL OCULTILOR.

  ANNU-ZEUL STRAVECHI AL DACILOR SARBATORIT DE SFINTUL ANDREI

  CALENDARELE AU FOST SCHIMBATE SA SATISFACA OCULTA INTERNATIONALA.

  STUDIATI SI FACETI LEGATURA INAINTE SI NU SARITI CU OBICEIUL VOSTRU BANAL DE A CONTRAZICE.
  VEDETI STUDIILE FACUTE DE DOC MARQUIS,ERIC JON PHELPS SI RALPH ELLIS- CRED CA O SA GASITI SI PE YOU TUBE CEVA MATERIALE.
  VA DORESC TOATE CELE BUNE PENTRU CA EU AM SARBATORIT DEJA “ANU”/UL NOU DE SFINTUL ANDREI.
  VA MULTUMESC.

  • Da ai dreptate in totalitate craciunul nu este ce credem noi, totul este legat de Babylon is nimrod este incredibil dar adevarat

 2. Daci si alte grupuri din zona Dacia-Tracia aveau calendare mult mai exacte distruse de invadatori. O dovada este aranjamentul circular al din cadrul cetatilor dacice, Ce sarbatoriti voi este impus de oculta internationala criminala.
  Cind va spune “primiti bucata de paine ca corpul lui cristos si beti vinul “rosu” ca single lui cristos” nu este alt ceva decit simbolistica obiceiurilor lor actuale secrete a canibalismului si jertfei inaca practicate de ei in aceasta perioada.
  Vedeti carnea tocata din produsele McDonald provenite de la copii avortati din spitale si procesul enzimelor din cordoanele ombilicale folosite in pepsi si coca cola.Toate materialele le gasiti pe internet dar au fost restrictionate de catre mass media(in mina lor).
  Peste 100.000 de copii dispar annual in USA si peste 40.000 in UK (asa sau anuntat pe retelele de NEWS oficiale de prime time dar, evident, trecute cu vederea.)Se pare ca aveti si voi ceva romanasi disparuti peste hotare si organizati calatori pentru copii din Romania in special cei din case de abandonati sau orfani “actiuni caritabile” sau copii adoptati din Romania ,cu miile in ultimi 26 de ani si care multi nu se mai stie de ei.
  peste 400.000 de imigranti din UK sint “unaccountable for” in UK -conform declaratiilor facute de Theresa May in parlamentul UK nu de mult.peste 150.000 de “pacienti””mor”in spitalele din UK ANUAL-conform statiscilor oficiale.
  CERCETATI SI ANALIZATI (USA SI UK SINT PRINCIPALELE CENTRE UNDE SINT GAZDUITE IN MOD OFICIAL CELE MAI MARI/IMPORTANTE GRUPARI OCULTE INTERNATIONALE URMATE DE VATICAN)
  DECI
  SUCCES.

 3. Felicitari pentru emisiune,am urmarit-o in direct si m-am bucurat foarte mult ca ati atins un asemenea subiect,dar si ca ati avut invitati de categoria intai.Multe ar mai fi fost de spus,dar scopul emisiunii,acela de a deschide o poarta catre interpretarea adevarata a semnificatiilor Craciunului, a fost atins.Ar fi minunat daca ati face o traditie din a dedica cel putin cate o emisiune fiecarei sarbatori importante din calendarul religios popular, se ascund acolo niste comori care merita a fi stiute pentru ca s-au cam uitat,din pacate!

 4. Sunteti niste caraghiosi ! Toata omenirea se trage din Adam si Eva, doar romanii din Decebal si Traian ! Jalnici sunteti !!!

 5. Popa Ghitsa Catanutsa // 4 iulie 2017 at 2:17 // Răspunde

  Mos Craciun, face parte din mitologia geto-daca, a fost o zeitate pastorala, venea de la munte cu bradul (craciuna), aducea daruri simbolice la copii (nuci si mere), avea mantie verde, albastra si dupa acceptarea in calendarul crestin intocmit de Dionisie cel Mic (exigul), care era un calugar crestin (geto-dac din Silistra), costumul lui Mos Craciun a devenit rosu, culoarea simbolica a sarbatorilor imparatesti crestine. In copilarie, bunicii nostri se costumau in Mos Craciun si imbracau sarica sau cojocul pe dos, caciula o punea cu motsul rasturnat spre frunte si aduceau un bradut (sau o craciuna mare de brad, adica o cetina)pe care le procura la schimb pe grau sau porumb boabe de la mocanii de la munte, care aduceau la ses bolovani de sare, pacura, cojoace mitsoase, oale si strachini de lut, mere si nuci, dar si jucarii din lemn viu colorate, lucrate prin manastiri.

 6. cetățeanul tulburat // 25 decembrie 2017 at 2:07 // Răspunde

  Trebuie gândit la un lucru…Cu ce îi deranjau pe contemporanii dacilor, faptul că ei credeau în Zamolxis…Cu ce deranja acest crez pe restul?! Nu o să pot uita vreodată că la Turda într-o necropolă, a fost descoperit un inel din aur ce a avut gravat pe interior mesajul scris cu caractere ceea ce noi azi numim scrisul grecesc ” Mai bine slujitorul lui Jupiter, decât un creștin pervers” …deci?!

 7. cetățeanul tulburat // 25 decembrie 2017 at 2:34 // Răspunde

  Nu cumva… așa ca o ipoteză, a fost momentul în care dacilor li se schimba religia cu forța, iar străbunul nostru purta acel inel să se identifice în societate cu alții care nu se lăsau nici ei păcăliți de noua religie…O altă ipoteză ar fi că plăcuțele de la Sinaia, care s-au făcut pierdute intenționat (noroc de Dan Romalo că le-a fotografiat și s-au făcut publice la un moment) …le-am arătat unui prieten grec care citind tot ceea ce scria pe ele nu a înțeles nimic, iar el la rândul lui a trimis pozele la un alt prieten care lucrează la muzeul de istorie din Atena iar acel prieten nu a înțeles nici el nimic doar că s-a pronunțat că ar fi greacă arhaică!!! Păi nu cumva acea scriere arhaică a fost scrisul și limba dacilor care ni se ascunde de secole??? Practic dacă plăcuțele erau scrise în scrisul grecesc arhaic, cât de arhaic putea fi dacă pe ele apărea numele lui Burebista lui Decebalus ?!!! Clar că au fost scrise după 106…iar cel inel data din secolul 3, nu se află în prezent în România.

 8. țrichard // 1 ianuarie 2017 at 15:02 // Răspunde
  Sunteti niste caraghiosi ! Toata omenirea se trage din Adam si Eva, doar romanii din Decebal si Traian ! Jalnici sunteti !!!”
  ——————————————————–
  Vi se pare interesant ca toata popoarele din jur credeau in tot felul de zei rai, orgoliosi, sangerosi, absenti de la mila, in timp ce pe toti “zeii” nostri noi ii numim MOSI? Dar mosi adevarati, care cand vin in vizita la nepoti, vin cu sacul incarcat de daruri (vezi Mos Craciun)?…
  Si care alta natie mai are vreo locatie, ca noi, care sa se cheme “Casa lui Adam” (Adam clisi)?

  lista poate continua…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii