Noutăți

Costa Rica interzice vânatul ca “sport”!

Costa Rica a devenit prima țară din America Latină care interzice vânătoarea pentru “sport”. Congresul din Costa Rica a votat ieri, în unanimitate, interdicția care va proteja fauna sălbatică a țării – în primul rând speciile de pisici indigene, de gabarit mare. Orice vânător prins care încalcă noua lege, se va confrunta cu închisoarea, sau cu amenzi considerabile.

Vânători din întreaga lume veneau în Costa Rica pentru a vâna jaguari și pume pentru “sport”, sau pentru a captura pisici pentru a le vinde pe piața neagră ca animale de companie. Excursiile de vânătoare ilegale aduceau un ban destul de bun, iar popularitatea acestor tipuri de pretrecere a timpului liber, încuraja traficul de animale sălbatice.

746
Papagalii sunt, de asemenea, o alta țintă, deoarece aceştia pot fi capturaţi uşor și vânduți ca animale de companie în întreaga lume.

Inițiativa de a proteja animalele sălbatice a început ca o campanie de a tăia răul de la rădăcina, care a obţinut peste 177 de mii de semnături pentru a le prezenta Congresului național. Acum, cu aprobarea proiectului de lege, cei ce vor încălca interdicția de vânătoare, se vor confrunta cu o sentinţă de până la patru luni de inchisoare şi amenzi de până la 3.000 de dolari.

Anterior acestui demers, un amendament a fost făcut la legea țării pentru conservarea animalelor sălbatice. Noua interdicție de vânătoare întărește această reformă. Costa Rica este o țară foarte ecologică și a pus un accent major asupra conservării biodiversității bogate pe care o deţine.

jungle_cats_03

traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse:inhabitat.com, the guardian


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Costa Rica interzice vânatul ca “sport”!

  1. Respect pentru poporul şi legiuitorii din Costa Rica!

  2. Un exemplu demn de urmat si pentru Romania. Respect Costa Rica! Pura vida!

  3. in costa rica este interzis vânatul de orice fel din 1992, din 2012 au dat o lege pentru desființarea grădinilor zoologicw

  4. …..ce înseamnă”foarte ecologic”?….”ecologic” este deja la superlativ!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii