Noutăți

Corpurile noastre percep mâncarea de tipul fast-food ca și cum ar fi o infecție și reacționează ca atare

Sistemul nostru imunitar răspunde unei diete de tipul fast-food, bogată în alimente procesate termic, în același mod în care reacționează în cazul unei infecții bacteriene, lucru care pune într-o lumină și mai proastă acest tip de mâncare. Primele mâncăruri fast food au apărut în Marea Britanie în anii 1860. Restaurantele de tip drive-through au fost pentru prima dată popularizate în anii 1950 în Statele Unite. Termenul “fast food” a fost inclus într-un dicționar englez în 1951.

Noul studiu efectuat pe șoarecii de laborator a demonstrat faptul că alimentația de tip occidental, bogată în grăsimi saturate, zahăr și sare, și lipsită de legume proaspete, duce la creșterea numărul celulelor imune din sânge; același lucru se întâmplă și în momentul în care organismul se confruntă cu o infecție microbiană. Din păcate această stare de alarmă a organismului declanșată de consumul de hrană intens procesată ar putea rămâne activă mai mult timp după consumarea acestor mâncăruri.

“Dieta nesănătoasă a condus la o creștere neașteptată a numărului anumitor celule imune din sângele șoarecilor, în special la granulocite și monocite”, a declarat Anette Christ de la Universitatea din Bonn, Germania, co-autarea studiului.

Odată ce corpul începe să combată modificările induse de către consumul mâncării de tipul fast-food, revenirea la un regim alimentar sănătos poate să nu fie suficientă pentru a anula complet modificările survenite în sânge, iar acest lucru are anumite implicații pentru sănătatea noastră generală. Potrivit cercetătorului Eicke Latz de la Universitatea din Bonn, sistemul imunitar are o formă de memorie: “După o infecție, apărarea organismului rămâne într-un fel de stare de alarmă, astfel încât să poată răspunde mai repede la un nou atac”.

sursa: http://www.sciencealert.com/our-bodies-see-fast-food-as-dangerous-as-bacterial-infections

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Corpurile noastre percep mâncarea de tipul fast-food ca și cum ar fi o infecție și reacționează ca atare

  1. Organismul face leucocitoza digestiva de fiecare data cand luam masa, adica reactioneaza ca impotriva unui corp strain. Pentru a contracara/pacali organismul trebuie, cu 15-20 de minute inaintea mesei peopriuzise, sa mancam o salata de cruditati.

    Un nutritionist american din prima jumatate a secolului trecut a descoperit chestia asta si s-a luptat si a obtinut ca restaurantele americane sa fie obligate prin lege sa ofere, inaintea meniului comandat, o salata de cruditati.

    Si la noi in restaurante mai subzista acest obicei, doar ca lumea nu mai stie ce inseamna, ce rol are si de unde vine.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii