-->

Noutăți

Corpurile noastre ar putea deveni pașapoarte… Vor ști totul despre noi!!!

În scurt timp, trupurile omenești vor deveni, în sens tare, pașapoarte: scanările retinei și ale irisului, precum și camerele speciale care indentifică mersul și postura unui om vor înlocui documentele oficiale.

Matthew Longo, asistent universitar la Facultatea Leiden de Științe Politice, autorul lucrării „Politica frontierelor: suveranitate, securitate și cetățean după 11 septembrie” susține că dacă ar fi vorba doar de o tranziție de la hârtie, la digital, ar fi bine.

În schimb, preferințele guvernelor pentru datele biometrice, la trecerea unei granițe, reprezintă o schimbare îngrijorătoare din cauza neclarității privind modul în care aceste date sunt folosite.

Distincția dintre verificare și identificare este una importantă – mai ales în contextul biometriei și al abuzului de date personale. Deși ne referim frecvent la pașapoarte ca la o formă de identificare, ceea ce fac cu adevărat însă este verificarea.

În mod normal, dacă pașaportul și persoana se potrivesc, acel om este invitat să treacă granița. În caz contrar, este supus unui interogatoriu, de obicei într-o cameră prost luminată, aflată după colț.

Problema nu este cine ești… problema este mai curând nepotrivirea cu informațiile conținute în pașaport”, susține Matthew Longo.

Identificarea este, de fapt, crearea unei identități, opinează Matthew Longo. În zilele noastre, asta înseamnă inserarea datelor biometrice ale unei persoane într-un profil digital, care poate include informații legate de comportament, de reputație, inclusiv informații colectate de pe rețelele sociale.

Această turnură, de la verificare la identificare, poate părea subtilă, dar are riscuri enorme. Astăzi, când un polițist de frontieră te verifică, nu verifică doar că ești cine pretinzi că este, ci îți întocmește un dosar de identificare – și asta ar putea include o sugestie făcută autorităților despre cum ar trebui să te trateze, mai susține profesorul.

Citește mai mult: OrtodoxInfo


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii