AIM radionica curs online

Noutăți

Corpul uman ar fi trecut prin patru etape principale de evoluție. Care sunt acestea…

Oamenii de știință au analizat cea mai mare colecție de fosile umane de pe planetă, datând de acum 430.000 de ani, și au descoperit faptul că omul, sau mai exact corpul uman a trecut prin patru etape principale de evoluție, înainte de a se regăsi în forma și mărimea pe care o vedem astăzi în oglindă.

Fosilele proveneau din situl Sima de los Huesos din nordul Spaniei, iar cercetătorii au descoperit că acești strămoși ai noștri au împărtășit multe trăsături anatomice cu neandHertalienii târzii, dar nu și cu oamenii moderni și, prin urmare, reprezintă a treia etapă a evoluției corpului uman.

Acest lucru este extrem de interesant, deoarece sugerează că procesul de evoluţie al genului Homo se caracterizează printr-o stagnare a formei corpului în cea mai mare parte a istoriei noastre evolutive”, a declarat într-un comunicat de presă Rolf Qam, autorul principal, un antropolog de la Binghamton University din SUA.

Potrivit celor de la Sciencealert.com, analizele efectuate pe aceste fosile a arătat că indivizii Atapuerca, care au trăit în urmă cu aproximativ 430.000 de ani, au fost relativ înalți, cu corpuri largi, musculoase și cu o masă mai mică a creierului față de neandertalieni. Pe baza acestor informații cercetătorii au sugerat că au existat patru etape principale de evoluţie ale genului Homo. Prima etapă a avut loc cu sute de mii de ani în urmă, atunci când strămoșii noștri hominizi au început să migreze din Africa. Cea de a doua etapă este reprezentată de evoluția neandertalienilor, în timp ce în a treia etapă au apărut oamenii Atapuerca. În cea de-a patra etapă are loc evoluţia către forma finală a corpului omului modern.

sursa: http://www.sciencealert.com/the-human-body-has-gone-through-four-main-states-of-evolution-fossils-reveal

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii