Noutăți

Coreea de Nord își crează propriul fus orar

Coreea de Nord va trece de la 15 august, la „ora Phenianului” dând ceasurile înapoi cu 30 de minute, pentru a marca 70 de ani de la eliberarea Peninsulei Coreea de sub dominaţia colonială a Japoniei, notează agenția de presă KNCA, citată de USA Today. Japonia a stăpânit teritoriul coreean între 1910 și 1945 și a stabilit ora locală pentru întreaga peninsulă ca fiind cu nouă ore înainte de GMT.

Imperialiștii japonezi au comis crime de neiertat, au călcat în picioare pământurile cu o istorie și cultură de 5.000 de ani și au continuat politica de distrugere a națiunii coreene, luând Coreei inclusiv propriul ei de sistem de măsurare de timpului.”, scrie KCNA.

Vecinii și frații lor sud coreeni, declară că noua regulă impusă în Nord, ar putea genera disfuncționalități minore, în special la parcul industrial Kaesong, de la graniță, unde lucrează muncitori nord coreeni, iar managerii sunt din sud.

Coreea de Nord nu este prima țară care își schimbă oră locală. În 2007, președintele Venezuelei, Hugo Chavez, a stabilit ca locuitorii să dea ceasurile înapoi cu o jumătate de oră, pentru ca aceștia să beneficieze mai mult de răsăritul soarelui.

sursa: USA Today


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii