Noutăți

Copiii care nu-și viziteaza părinții în vârstă, vor fi pedepsiți. În ce țară s-a luat o astfel de decizie?

Cu o populație care îmbătrânește intr-un ritm alert, administrația orașului Shanghai a luat decizii drastice pentru a-i asigura pe părinți de  vizita copiilor lor. Cei care nu-și vizitează părinții în mod regulat, se vor confrunta cu un credit rău (recomandări negative în fața autorităților), anunță publicația People’s Daily Online.

Hotărârea intră în vigoare la 1 mai și permite părinților care nu primesc vizite să depună dosare împotriva copiilor lor.

Copiii care încă refuză să-și viziteze părinții, vor primi un credit negativ, care va avea un efect asupra activității și vieții lor, inclusiv imposibilitatea cumpărării unei case și chiar imposibilitatea de a obține un card la bibliotecă.

Noua lege pune accent pe reguli de genul “Vin acasă”. Acesta precizează că părinții în vârstă, care locuiesc în casele de îngrijire medicală, necesită vizite frecvente. În timpul acestor vizite, copiii trebuie să ofere un sprijin financiar și spiritual pentru ei.

De asemenea, regulamentul instituie un sistem de alertă pentru casele de bătrâni. Acesta stipulează că organizațiile ar trebui să reamintească membrilor familiei să-și viziteze părinții mai des, nu doar să-i abandoneze în instituțiile respective. Orașul Shanghai și-a stabilit, de asemenea, rețele juridice care ar permite persoanelor în vârstă să dea în judecată copiii lor.

Old woman in Yanan Prog 2
Conform unui alt raport al ziarului Shanghai Daily din 2014, numărul de persoane în vârstă care trăiesc în Shanghai va trece de 6 milioane până în 2025. Shanghai nu este primul loc în China care adoptă această regulă. Provinciile Guangdong și Jiangsu au, de asemenea, aceeași regulă.

Noua lege a provocat dezbateri mari în rețelele de socializare. Unul dintre mesaje spunea: “Sunt la 2.000 de mile depărtare de casa. Mi-e dor părinții mei atât de mult. Dar eu câștig puțin și a merge acasă este doar o dorință imposibilă a mea”.

Shanghai este cel mai mare oraș din China și un centru important comercial în Asia. Orașul are o populație de 13,5 milioane de locuitori (2.133 locuitori/km²). Alături de Shenzhen și Guangzhou, este motorul economic al Chinei.

nanjing_amity-foundation-care-centre-for-elderly_mahjong_6
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse dailymail.co.uk, Shanghai Daily, People’s Daily Online


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Copiii care nu-și viziteaza părinții în vârstă, vor fi pedepsiți. În ce țară s-a luat o astfel de decizie?

  1. Wishwell Clara // 9 aprilie 2016 at 15:49 // Răspunde

    Această situație este foarte delicată, iar ei nu ar trebuii să se bage în viețile oamenilor. Poate că sunt unii copii care intenționat nu își vizitează părinții, dar trebuie să se gândească că există multe situații în zilele noastre în care mulți se zbat încontinuu să supraviețuiască. Alții sunt plecați peste hotare la distanțe foarte mari de locul natal și le este greu să facă o astfel de navetă deoarece nu câștigă prea mulți bani.

  2. desigur, dar este democratie, asa ca CINEVA, de acolo, de sus, direct de la frane, in grija sa induiosatoare, trebuie sa ne impuna in detaliu aceste vieti atat de ordonate. nu va este familiar? sa inghitim iod in sare si fier in paine cu toptanul, sa ne vaccinam copiii pana la imbecilizare, etc, etc. CINEVA nu mai poate de binele nostru…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii