Noutăți

Copiii australieni nu vor mai beneficia de alocații de anul viitor, dacă nu sunt vaccinați

De la începutul anului viitor, în Australia copiii nu vor mai primi alocații din partea statului dacă nu sunt vaccinați. Excepții vor face copiii care au probleme medicale și nu pot fi vaccinați, în rest toți părinții care refuză administrarea vaccinurilor obligatorii nu vor mai beneficia de bani pentru creșterea copilului lor.

Australia are în prezent de o rată a imunizării de 90%, însă numărul celor care nu sunt vaccinați a crescut în ultimul deceniu cu aproximativ 24.000. Statul australian se apără și susține că a luat această decizie radicală prin care se încearcă forțarea părinților în încercarea de a stopa boli precum ar fi rujeola sau tusa convulsivă. Unele studii arată că în peste jumătate din suburbiile Australiei există pericolul izbucnirii unor epidemii din cauza imunizării scăzute.

Totuși legea are și opozanți. Mai multe case de avocatură din regiune au avertizat guvernul că încală drepturile omului și nu lucrează în interesul copiilor. Experți ai Royal Australasian College of Physicians susțin că noua lege nu va reuși să acopere deficitul de 7% a imunizării, care includ, pe lângă refuz, accesul dificil la sistemul de sănătate.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: iflscience.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii