AIM radionica curs online

Noutăți

Copii lăsați să moară de foame pentru că sunt considerați “vrăjitori”. Se întâmplă în Nigeria

Există încă locuri în lume unde superstițiile, legendele și lipsa de educație dictează viața oamenilor. Iar ce e și mai grav, ucid! Imagini sfâșietoare care prezintă un copil de doar câțiva anișori lăsat să moară au devenit virale pe rețelele de socializare. Se întâmplă în Nigeria, unde micuțul a fost acuzat de vrăjitorie. Da, copilul lăsat singur, în voia sorții și hrănit de voluntarii europeni este renegat de comunitate, fiind acuzat că posedă puteri supranaturale, malefice.

Femeia din imagini se numește Anja Ringgren Loven și este fondatoarea unei fundații daneze în Africa, care are ca scop tocmai încercarea de educație a populației pentru ca astfel de superstiții să dispară din culturile lor, iar copiii să nu mai ajungă într-o astfel de situație.

img 1

“Am văzut multe în Nigeria în ultimii 3 ani. Mii de copii sunt acuzați de vrăjitorie. Mulți sunt torturați până mor. Am vândut tot în Danemarca și m-am mutat în acest teritoriu necunoscut pentru a-i ajuta”, a spus aceasta pe o rețea de socializare.

Băiatul din imagini a fost numit „Hope” de către salvatorii săi. Nu este foarte clar ce s-a întâmplat sau unde este familia lui. La două zile după ce a fost găsit, starea lui Hope s-a îmbunătățit, primind hrană și adăpost corespunzător.

img2

“El este un băiat puternic. Vreau să-l văd cum se joacă cu fiul meu. Pur și simplu nu știu cum să descriu sentimentele și emoțiile pe care le am în cuvinte. Voi lăsa imaginile de aici să vorbească singure”, a concis Anja.

imag3

sursa: huffingtonpost.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii