-->

Noutăți

“Copacul în care cresc trandafiri”. Crengile se întind pe o suprafață de 900 de metri pătrați. VIDEO

Cu siguranță cei mai mulți dintre noi am petrecut câteva ore bune prin grădinile botanice, însă dacă nu am avut ocazia să ajungem la Muzeul Tombstone din Arizona, cu siguranță că nu am văzut niciodată cum arată un copac uriaș… cu trandafiri. Cu un diametru al trunchiului de 3 metri și cu crengi care acoperă o suprafață de 900 de metri pătrați, planta este considerată cel mai mare trandafir din lume.

În 1884, un tânăr miner, numit Henry Gee și mireasa sa Mary au părăsit Scoția pentru Statele Unite. Ca semn de prietenie, Mary a dăruit mai mulți bulbi de trandafiri aduși din țara sa natală unei prietene pe care și-a făcut-o peste ocean, Amelia Adamson. Femeile au plantat lângă pădurea din spatele terasei pensiunii lui Amelia trandafirul, care nu numai că a înflorit în deșertul din Arizona, dar a devenit cel mai mare trandafir din lume.

white-lady-banksia-rose-750x422 white-lady-banksia-rose2-750x563

Din 1920 tufa de trandafir alb a crescut extrem de mult, astfel încât proprietarii au creat un sistem de stâlpi de lemn și țevi de metal pentru sprijinirea sa. Trandafirul a continuat să crească pe măsură ce anii au trecut, iar în cele din urmă a primit titlul oficial de “cel mai mare tufiș din lume”, intrând astfel în Guinness Records. White Lady, cum este denumit, inflorește în fiecare an, timp de aproximativ șase săptămâni, din martie până în aprilie, și are chiar dedicat un festival propriu.

sursa: http://www.odditycentral.com/travel/worlds-largest-rose-bush-dates-back-to-1885.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii